Hayatının şekillenmesinde, kişiliğinin oluşumunda ve bugün ki seni sen yapan, mantığını dinlemiş olman mı, kalbinin sesini dinlemiş olman mı hangisi daha etkili oldu?GÜNAYDINNN💙💙💙💙💙 Çoğu zaman kalbimi dinlerim, hislerimde yanıldığım pek olmamıştır. Bugün ki beni ben yapan hislerimi dinliyor olmam fakat bu demek değil ki mantığımı devre dışı bırakıyorum. Mantığımın onaylamadığı bir şeyi körü körüne yapmam. Çok nadir olmuştur mantık dışı davranışım. Aslında mantığımın sesini ve kalbimin sesini harmanlayıp orta bir yol izledim bana göre doğru olanı seçtim. Pişmanlıklarım yok ve geriye baktığımda herseyde haklıydım. Bu demek oluyor ki doğru olanı yapmışım. Tabii ki hatam oldu ona bile pişman değilim. Bana ders oldu tecrübe oldu. Seviyorum kendimi yaaa♥️🥰 sanırım narsizime doğru adım atıyorum 🤣🤣
Beni ben yapan, karakterimi sekillendiren; İnancım, maneviyatım, vicdanım ve aile terbiyesi.
Verdiğim kararlar Mantığımın Vicdan süzgecinden geçer.
Bu zamana kadar hislerimle, vicdanımla kararlar verdim. Ama en son verdiğim önemli kararlar Mantığımın etkisi oldu. Bazen kangren olmuş bir uvzu varsa çok ilerlemeden kesmek gerekiyor.
Ama insanın mayası pek değişmez. Nasıl yoğrulduk ise öyle kalıyoruz. Hiç abartmayım liseye kadar evden çıkmadım desem yeridir. O yüzden sessizliği severim. Kalabalığı sevmem. Hep dini bütün yaşadım. Karakterinin, duruşumun, ahlâkımın, insanlara olan bakış açım daha doğrusu kendim gibi görmem bunlar beni, ben yapanlar. İnsan nasıl bakarsa öyle görür. İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür. O yüzden hayatımda ki insanlar azdır. Ve iyi insanlarla karşılaştım. Tabii hayatımın son evresi başka idi.
O yüzden hayatıma kimseyi almadım da, gönül de vermedim. Ta ki görücü usulü ile evlenene kadar. Ama her şey bir yere kadarmış. her şey affedilir ama ihanet asla...
mantık adamıyım diyemem kendime duygularım ön planda olmuştur her zaman duygusal bir adamım çünkü bu durum başıma dert açıyor olsa da zaman zaman duygusal olmaya devam ediyorum.. Ancak yaş ilerledikçe duygusal olmakla birlikte mantıken de bazı şeyleri sorgulamaya başladım bazen mantığıma ters gelen duygularımı öteleyip görmezden gelmeyi öğrendim çünkü duygular bizi bazen hiç farkında olmadan dipsiz bir kuyuya itekleyebilir.
Velhasıl duygusal olmanın yanı sıra zaman aman mantığımın da beni yönetmesine izin veriyorum
Bende durum şu.. Olaylar karşısında duygularimla mantığımın, şahsıma uygun en güzel kokteylini hazırlar, ona göre kararlarimi veririm. Çoğunlukla mantik agirlikli olur. Yanina gerekli miktarda duygu katar, güzelce buz ekleyip, shaker da sallayıp, konunun üzerine dökerim. Bunun adi da aeromix olsun diyelim 🍹
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kalbimi daha çok dinlerim. Yanıldığım çok az olmuştur. Yaşadığım hayal kırıklıklıklarında bile mantığım uyarmıştır ama kalbim dinlememiştir. Güzel güzel tecrübelerim ve hatalarım oldu. Onlar sayesinde şimdiki benim.
Kalbimin sazı eline alması için gözümün dönmesi gerek, gözüm döndüğü anlarda mantık devre dışı bende. Bu da çok zor... Önemli kararlar alırken kalbimi bir köşeye koyar mantığımla hareket ederim. İkisinin ortak payda da buluştuğu yerler de yok değil...
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Kalbime amadeyim. Her daim böyleydi. Istisnai durumlarda aklıma da danışıyorum bana iletecek şeyleri olduğu zaman konuşuyoruz onunla da. Ortak paydada buluşuyoruz. Gereken neyse onu yapıyoruz.
Mantığıma yatarsa kalbimle ortak çalışıyor. Zaten kalbimin ısınmadığı konulara mantığım pek iç açıcı yanıt vermiyor. Yani ortak hareket etmelerini seviyorum..
Kalbimin istediği şeye aklım boyun eğiyor zaten çünkü duygularım yönetir beni, mutluluğu, huzuru getirende bunlar. Mutsuz olacağım bir şeyi sırf mantıklı buluyorum diye yapmam, yapamam. Öyle bir yapıya sahip değilim, bu durumdan memnunum. Her daim kalbimin sesini dinlemeye de devam edeceğim. Nereye götürdüğü, nasıl götürdüğü çok önemli değil. Götürürken verdiği, hissettirdiği duygular önemli…
Çoğu zaman mantığım olsa da bazen duygularıma yenik düştüğüm oluyor. Bir şeyi hissediyorsun, hatta biliyorsun ama inanmak istemiyorsun. Daha doğrusu inanmak istediğin şey istediğin şey olduğu için ona yenik düşüyorsun. Bazen insan sonunu bile bile denemek ister. Bende ara sıra onlardan birisiyim. Sürekli mantığı dinleyip içimde ukte bırakacağıma ara sıra oluruna bırakıp sorumluluğu kabul etmeyi tercih ederim. En azından her şey net olmuş olur.
dengeli gerektiğinde mantıklı gerektiğinde duygusal diyebilmek çok isterdim ama tam tersi oluyor mantığımı kullanmam gerekirken duygularımın, korkumun esiri oluyorum duygularımı kullanmam gerekirken de mantıklı donuk bir robot ama ikisini de kullanıyor muyum? evet
Kalbimiz yönetmeseydi bu kadar sorun sarmalını hiç yaşamazdık zaten. Ama bir süredir mantığım aldı başını gidiyor, sakın açık vermeyin ve duygusal davranmayın, manipüle edilirsiniz.
Kalbimi dinlediğim zaman hep yarı yolda kaldım mantığım ise beni hiç yarı yolda bırakmadı benden size tavsiye mantığınızla hareket edin kalbiniz sadece kan pompalasın
Eskiden kalbim direksiyondaydı. Yeterince kaza, hatalı sollama, trafik cezası yedikten sonra onu arkaya atan beynim sürüyor beni. Ama arada ikilemde kaldığım anlar da olmuyor değil.
Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir. Herkesi karşılaştıkları ve o saniyelik durumda verdiği kararlar şekillendirir. Bunun için bazen kalp bazen akıl beraber hareket etmelidir.