Kıyas yaparken : "Ben yapamıyorum o yapıyor." diyerek yenilgiyi baştan kaybediyor insan. Halbuki kıstas almak içinde bolca ilham barındırır. "O yapıyorsa bende yaparım." Kıyas yaparak kaybetmektense, kıstas yaparak deneyipte kaybetmek en güzeli.
Siz kıyas mı yapıyor sunuz, kıstas mı alıyor sunuz?
Tamamiyle kıyas ile ilgili düşüncelerim bu yönde O yaparsa ben de yaparım şeklinde. Istediğimiz şeyleri yapmak için birilerine bakmamıza hiç gerek yik ayrıca. Güç içimizde sadece gereken sey istek, adım ve çalışmak. Başaramayacağı hiçbir şey yok insanın. Başaramadığı zaman üzülmek yerine yeniden denemeliyiz. Demekki yeterince çalışmadım demeliyiz. Sonrası gelecektir emin olarabiliriz
Kendimle kimseyi kıyaslamıyorum. Kıstasta yapmıyorum. O yapıyorsa mutlu oluyorum diğeri yapabiliyorsa takdir ediyorum. Kendi hayatıma yoğunup hep. Hayatımda başarı istiyorsam tecrübe edinerek olacak bu. Örnek alacak insanlar ile sohbet ediyorum gün içinde. İşinde uzmanlaşmış kişileri seçiyorum özellikle. İşin kaşarı olmuş kişilerle muhattap olmuyorum.
Hic bir zaman kiyas yapmam hic bir zamanda kistasda yapmam cunku ben bir oglak burcuyum ben yaparim millet takip eder artik onlar kiyas mi kistasmi yapar karismam