Ben kendimi her şekilde son derece iyi ifade edebilirim.. Lakin karşı tarafın anlamaya, kavramaya niyeti olmalı en önemlisi.. Bazen siz ne kadar iyi anlatıcı olursanız olun, karşı taraf anlamak istediği şekilde anlayabiliyor.. Mümkünse sesli iletişim kurmayı tercih ederim ki konular dağılmaz ve daha hızlı yanıt alınabilir.. Yazarak iletişimin en güzel yanı ise müsait olmadığınız zamanlarda bile iletişimi sürdürebiliyor olmaktır.. Bazı insanlar her ikisinde de başarısız olabiliyor o da ayrı konu.. Keyifli geceler..
Kendimi en iyi konuşarak ifade ediyorum. Yazarak da kendimi iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Fakat çok sinirliysem konuşmayı tercih ediyirum. Aklımdan geçenleri daha iyi ve net anlatırım. Hem karşımdakini görmesem bile ses tonundan tepkisini anlamış ve ölçmüş olurum. Böylece karsimdaki kişinin tepkisine göre konuşmamın seyri daha anlayışlı veya daha sert olabilir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Yazarak. Konuşurken düşünme fırsatı olmuyor bazen insanın. Anlatmak istediğimi anlatırım. Ama kendimi ifade etmeyi bırakalı uzun süre oldu. Ne kadar ifade etmeye çalışsanda, anlamak istemeyenede yazarakta anlamazsın, konuşarakta. Ben artık susarak anlatıyorum kendimi.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Karşımdakinin kapasitesine göre değişiyor. Bazen karşımda olduğu halde yazıyorum ve iyi oku anla diyorum, çünklü sözler kulağından girip beynine giden yolu bulamayabiliyor.
Beide diyorum yani iki özelliğede sahibim. Ancak bana görebu konuda ayrışıma giren bundan ziyade konuşacak ve yazacak her iki alandada kendini ifade etmeye çalışacağım zatı muhteremler. Seni anlamak isteyen bir şahsa karşı kendini ifade edemediğin bir türde tenezzül etmene dahil karşıt şahsın ifadeyi anlayabilme algısı ile sana yardımcı olabilecek ve dolayısıyla kendini ifade edebileceklen seni anlamak istemeyen bir insana karşı bu özelliğin en profesyonel seviyelerde olması nafile. Konuyu biraz odağından saptırmış olsamda bunu yazmak istedim. İyi geceler.
Selam, Kalemim her zaman dilimden daha başarılı olmuştur. Çok güzel cümleler kurarım. Önemli bir konuda yazarken defalarca inceler, yazım hatası, eksik veya fazla bir şey var mı diye bakarım. İmla kurallarına uymaya özen gösteririm. Blog yazılarımı okuyanlar çok akıcı ve anlaşılır yazdığımı söylerler. Dolayısıyla kendimi de en iyi yazarak ifade ederim. Konuşmaya gelince tabiri caizse bir "hanzo" ya da "beceriksiz" değilim elbette. 😄 Sadece kalemim daha güçlü. 😊
İki türlü de ifade edebilirim. Yazmayı da konuşmayı da çok seven biriyim. Uzun uzun mesajlar attığım da olur. Dakikalarca konuştuğum da. Kendimi ifade edebiliyorum kimseyi kırmadan üzmeden. Karşımdaki de anlıyorsa tadından yenmez.
Ben anormalim galiba. Ne yazarak ifade edebiliyorum kendimi ne de konuşarak. Aslında ben böyle düşünüyorum. 🙄 İnsanlar “iki türlü de” iyi ifade ettiğimi söylerler de ne bileyim, ben kendime inanmıyorum sanırım. Aa ama çok güzel susarım bak, kimse elime su dökemez jdkslsl
Yazarak. Laf ağızdan bir kere çıkıyor ama yazıyı silip tekrar yazabiliyorsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Konuşan ben ve yazan ben çok farklı kişiler Gerçek duygularımı gerçek hayatta kimseye göstermem söylemem Yazılara döker beni kimsenin tamımadığı ortamlarda sergileyerek içimi döküp rahatlarım benim ifade şeklim böyledir