Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Kendini at sanan kadın görseli temsili ben 😂Nedir bu tabir hiç te sevmiyorum. Hoş bir benzetme değil. Ama uzun boylu ve çok zayıf olmayan kadına deniyor sanırım.
Selamsı 🎈🎈🎈 Bilerek şarkı bıraktım buraya benim dilime dolandıysa senin de dolanmalı hem 😄😄😄 "at gibi kadın"? Bunu söyleyen adamın tavrı bana çok itici gelir ya, ağzının suları masanın altına erişmiş falan 😄öğğ Bacak boyunu baz alıyor olmaları lazım hiç bilmiyorum ben bu jargonu 😄
At gibi betimlemesini kavrayabilmek için önce Türk kültürüne aşina olmak gerekir. Bu konuda yaşanmış bir örnekte var; bir Macar hanım Türk kültürünü öğrenmek kaynaşmak Türkçesini ilerletmek amacı ile Türkiye'ye gelir ve Anadolu'da bir köyde bir süre kalır. Köylü kadınlar ona övgü olarak bu cğmleyi kullandıklarında buna oldukça bozulur. Türk kültürü üzerine çalışmaları sonunda bu sözün aslında çok büyük bir övgü olduğunu öğrenir. Türkler'de bir erkeğin kıymet bulabilmesi ER sayılabilmesi için üç şeye sahip olması gerekir. Bunlar at, avrat ve silahtır. Dikkat ederseniz at ilk sıradadır. Bu da ne kadar yüksek bir değer olduğunu ifade eder. İkinci zikredilen avrat ise at ile betimlendiğinde bu er kişinin iki kat değerli bir evdeşi olduğunu ifade eder ki bu kadının güzelliğini becerikliliğini ve benzersiz bir kıymete sahip olduğunu ifade eder. Bu kültüre Fransız iseniz hakaret gibi algılamanız doğaldır...
At gibi kari, aslinda anlami goreceli olan ve asla netlik kazanmayan bir tabir, daha oncesinde bildigin dupeduz at gibi olan iri kiyim iri kemikli, cussesi ile tiknaz erkekleri labut gibi devirendir, sahsen diger taraftan guzelligi goreceli ama seksilik acisindan "kariya gel "dedirtecek disi insana boyle denir..
Karşıt cins olsa da bu at gibi tabirini kullanmak istemem. Bir insan kişilik özelliği gereği ve cismi ne ise odur. Hayvansı özellikler hayvanda kalmalıdır. Mecazi olsa da bu kavram yakışmaz karşıt cinse.
Uzun boylu (1,75 civarı), manken fiziğinden çok vücut hatları dolgun ve yuvarlak olan, iri ve dik memeli (en az 90 cm) ince belli ama arkaya doğru çıkık kalçası olan, ayak bilekleri de ince olan, kaslı hatun modeli
Fiziki özellikleri tabiki 90 60 90 olmasada ona yakın olmalı atlar çok fit ve fiziken güzel hayvanlar at gibi kadın tabiri fiziken güzel kadınlara kullanılır.)