Allah bazı kapıları kapatır, evet.
Bu seni sevmediği için ya da düşünmediği için değil.
Ya yerine daha iyisini açmak için ya da bazı fırtınalardan korumak için.

Çünkü o kapının arasından üzerimize süzülen ışığa aşık olmuşuzdur ya da alışmış hissediyoruzdur.
Öyle kapılmış halde oluruz ki ayağımızın acısını hissetmemiz mümkün değildir.
O aydınlık bizi büyüler. Kapanırsa bizde sürekli karanlığa ait olacakmış gibi hissederiz.
O odada olan tek kapı o zannederiz. Fazlaca inanırız buna. Oysaki bilmeliyizdir hiç kimse hiç kimsenin tek seçeneği değildir. Bunu anlamak için ne yazıkki ayağın ezilmesi yetmez koparcasına yara olmasını bekleriz.
Kapanmasını istemiyoruzdur. Korkuyoruzdur.
Alıştığın şeyden vazgeçmek zordur, bu şey seni yeyip bitirse bile alıştığın için ondan ayrı kalmak zor gelecektir. Aslında o şeyden kurtulsak omuzlarımızdan kocaman bir yük kalkacaktır ama bunu bilsekte korkarız. "Onsuz yaşayamam" dediğiniz her kişi ve şey olmadan yaşayabilirsiniz. Acı çekmezsiniz demiyorum, zaman içinde acınız dinecek, her şey düzelecek ve aslında o kapı kapandığı için ne kadar rahatsızlığınızı fark edeceksiniz.
~ Tabii Muhteşem Yüzyıl'da ki Hatice Sultan karakteri değilseniz, zamanla geçecektir. O biraz yürüyen depresyondu, onu aldatan ve abisine kafa tutan kocasını yük olarak değilde aşk olarak görmeye devam etti. Oysa ki paşanın derdi sultan olmaktı ahahahah.
Aptallığımdan işte.
Bırak kapı kapansın.
Kapanırken gürültü kopsun.
Yok o ayak illa orada kalacak.
Yoruldu ayağım artık çekiyorum kapının arasından.
Teşekkürler 💕
Kapanmasını istemediğimiz için. Senin sorularin beni depresif yapıyor ya. Hayatın biraz da eğlenceli tarafını görmeye çalış 😀
Cevap
24Cevap
Yeni bir kapının açılabileceğine duyulan inançsızlık, açılacak yeni kapının arkasında olana karşı hissedilen belirsizlik ve korku. Oysa bazı kapıların, bir daha açılmamak üzere kapanması, bazı yerlerin, bazı insanların bir daha geri dönmemek üzere terk edilmesi gerekir. Bazen, geç bile kalmış olduğunuzu farketseniz de...
Zorlamayı seviyoruz sanırım.
Ama bu boşa zaman ve emek kaybı demektir. Gerektiği zaman gerektiği şekilde daha fazla eksilmemek için ayağını oradan çekmeyi bilmek lazım.
Bazen çaresizlikten.. Belki kişinin gidecek yeri yoktur, ekonomik özgürlüğü yoktur..
Bazen de çok sevgiden, ayrılığı ölümle eş değer görür kişi..
Bazen de ilişkiye o kadar emek vermiştir ki yenilgiyi kabullenemez ama asıl yenilgi, aslında kişinin kendinden vazgeçmesidir.
Kendinden vazgeçmeyen, en çok kendini seven kişiler kapanan kapıların arasına ayağını koymaz
Egerki ayağımızı koyarsak o kapının arasına, hersey tamamen bitmiş olacak ve bazen bizler herşeyi çok çabuk bitiremiyoruz. İllaki üzerimizde ufak tefek etkiler bıraktığından geri dönüş yolu olabileceğini savunuyoruz kendimizce🙂
Sizi bu sitede birinin bayan versiyonuna benzetiyorum ama şu an ismi aklıma gelmiyor
Paylaşımlariniz konusunda
Zevkle takip ediyorum sizi 👍
Bazılarının da ayağı değil kuyruğu kapıya sıkışıyo onlar daha kötü..
Kapanmasını istemeyiz. Çünkü bir tarafın mücadelesi olur diğer taraf mücadeleyi bırakmaya çalışırken. Mesela aklımız mücadele etmezken duygular o kapıya sıkışır veya diğer türlüsü olur.
çok haklısın biz ayağımızı koydukça ayagımız kangren oluyor bende çok zorladım ayagım kopuyordu az daha sonucu ihanet olarak aldım Allahımdan bulsun
Belki de kapı kapanınca bir daha asla geri açılmayacağını bildiğimiz için.
Elimizde tepsi vardır zaman kazanmak için kapının arasına ayak koyariz?
Ayağıma yazık, kapanan kapıdan daha iyisinin açılacağını bildiğim için yürürüm.
Olaya müdahale eden, hükmeden olduğumuzu hissetmek için yanıp tutuşan acziyetimiz sebebiyle.
Ben kapıyı söktüm gitmek isteyen gider gelmek isteyen gelir.
O zaman ne diyoruuuuz… Kapanmaaaaz yarayım gece gündüz kanarım göz göree göree yandı yıllarımmm gönlümde açan gonca gül olmadan kırıldı senin eserin bu yorgun yıllarımmmm 👹 ulaaaaaaaa die devam eder gider işte…
Hiç koymadım bu zamana kadar ayağımı hep bıraktım vardır bunda da bir hayır diyerek.
Tam bir psikopatlık 🤣
Galiba acı çekmeyi sevdiginder malaese çoğu insan zarar görmeden anlamıyor bazı şeyleri yüzleşmekten sonra geç oluyor geriye sadece hayal kırıklığı
Allah kapatmıyor. Kapının kendisi fiziksel kurallarca kapanır.
Canimizin yanmasini istememizdendir.
Artık koymuyorum... Ne olacaksa olsun diyorum.
O kapıları kapanmaması gerekiyordur belki
zorlamaya gerek yok . olmadımı olmuyor.
Pişmanlık duymamak icin sonunu görmek isteriz
Hayatımız hep bir aksiyon içerdiği için
hala umudun olduğu içindir..
Neyimizi koyalım?
Tövbe tövbeee
Bazı insanlara acı zevk verir, benim gibi.
bilmeyiz bazwn
Ben koymam
İnat ediyoruz düşünemiyoruz
Kapanmasın diye. 😀
Kapanmaması için
fantezi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?