Ben kapalıyım. Ama araştırdım hiç bir yerde kapanın demiyor. Bu da aklıma takıldı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
5 ayOna bakarsak kuranda erkekler sünnet olacak olmalı da demiyor neden sünnet oluyor erkekler bu tevrat da yazıyor tevrat değiştirildi hükmü kalktı derler ama rabbin kitaplarına peygamberlerine elçileri arasından ayrım yapmayın derler bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hz ibrahim hz ismail hz ishak hz yakup hz yusuf hz musa hz davut hz süleyman hz zekeriya hz yahya hz isa hz muhammed ve nice peygamberler arasında hiç bir zaman ayrım yapılmamalı diyoruz ayrıca tevrat zebur incil kuran arasında da ayrım yapamayız.
Rab tanrı İbrahim'e, “sen ve soyun kuşaklar boyu antlaşmama bağlı kalmalısınız” dedi, 10 “Seninle ve soyunla yaptığım antlaşmanın koşulu şudur: Aranızdaki erkeklerin hepsi sünnet edilecek. Sünnet olmalısınız. Sünnet aramızdaki antlaşmanın belirtisi olacak. Evinizde doğmuş ya da soyunuzdan olmayan bir yabancıdan satın alınmış köleler dahil sekiz günlük her erkek çocuk sünnet edilecek. Gelecek kuşaklarınız boyunca sürecek bu. Evinizde doğan ya da satın aldığınız her çocuk kesinlikle sünnet edilecek. Bedeninizdeki bu belirti sonsuza dek sürecek antlaşmamın simgesi olacak. Sünnet edilmemiş her erkek halkının arasından atılacak, çünkü antlaşmamı bozmuş demektir.”Karın Saray'a gelince, ona artık Saray demeyeceksin” dedi, “Bundan böyle onun adı Sara olacak.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
5 ayNerde meMümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, başka kadınlar, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!
Nisa 31
Büyük araştırmacı05 Yorumla
Soran5 ayTamam da öyle çok kapanın demiyor
- 5 ay
Başörtülerini yakasının üzerinde kapatsınlar? Ziynetlerini saklasınlar? Bunlar açık olsun demek mi?
Soran5 ayYa zaten ben kapalıyım merka ettiğim için sordum
- 5 ay
Okuduğunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek algıda seçicilik ve laf ebeliği falandır bu
- 5 ay
Araştırdım yok nasıl bir cümle? Ayet var ve sen yok dedin bilmeden bunun hükmü ne? ya da yarım yamalak biri okusa yok diye inansa bunun vebali kime yazılır?
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Örtünün diyor
Genel anlamıyla kesin bi tanım yok 🤷
Bence kadının genel beden hatları belli olmicak şekilde giyinmesi daha mantıklı olur
Saçların kapanmasıda saçların etkili bir görünümü olmasından gerek duyulabilir
Yani erkekler tarafından gözlenmesinin kapanma yoluyla engellenmesi örtünün emrini yerine getirir
Aynısı erkekler içinde geçerlidir
Çünki bi erkekte bedenini bi kadının gözlerinden saklaması gerekir08 Yorumla
Soran5 ayÇok doğru
Soran5 ayEvet ben öyle bir şey okumuştum
Soran5 ayEvet ama fazla okumamak gerek ya bence
Soran5 ayNeden ki
- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
5 ayYa eyyuhennebiyyu gulli ezvacike diye başlıyordu ayet ;
Ey peygamber hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giyinsinler.
Bir diğeri de ,
Ve gullil muminati yeğzuzne diye başlıyordu;
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar.089 Yorumla
Soran5 ayYaa tamamda öyle bizim kapandığımız gibi kapanın dmeiyor ki
- 5 ay
Senin ayeti yorumlayacak tefsir edecek ilmin var mı ki oradaki manayı çıkartmaya çalışıyorsun. Senin içinde inanç olmadıktan sonra zaten kapansan ne kapanmasan ne bence de kapanma
Soran5 ayTövbe kız ben kapalıyım zaten. Ama ben de diyon doğrudan kapanınla ilgili biley demiyor
- 5 ay
Bak sana şurda ayet delil gösterdim sen bunu sorguluyorsun hala tövbe de diyorsun da imanın gitmesine kadar gidiyor bu iş yapma böyle şeyler sorgulama emri yerine getir.
Soran5 ayÖyle mi diyon. Valla ben 16 yıldır kapalıyım hiç sorgulamadım geçen bir kadın deniştide aklım takıldı benimde
- 5 ay
Tabiki de öyle bak bu ayetlerin tefsirinde zaten detaylı dekilde anlatılıyor kapalı olmanın farz olduğu ve Kur'an'ı Kerim'de geçtiği ilki ahzap 59 du galiba diğerini hatırlamıyorum ama aratıp bulabilirsin tefsirine de bakarsın
- 5 ay
Kapanın teseddüre girin demiyor örtünün diyor, onun trafiğini yapacak ilmi sahip kişiler de meshep derdine düşüp resullahın Muhammet Mustafa’nın cenazesini ortada bırakanlar tasfir edecekse zaten etmesin. Emevi müslümanlıklığı yaymayanların yorumlarına kalma boş ver.
Soran5 ayÇok sağolasın benden küçüksün ama benden daha bilgilisin. Son zamanlarda ama açılmalar baya arttı
- 5 ay
@DirtyTalk95 Kardeşim örtünün diyor da ne yapalım hayalet Casper gibi başımıza beyaz çarşaf atıp mi dolaşacağız az dediğinizde mantık olsun durun düşünün ben ne diyorum.
- 5 ay
Estağfurullah ne demek bunları bana hocam öğretti öğrendiğimi öğretmek benim borcumdur. Açılmaların artma sebebi de bu çoğunlukla çocuklar ailelerine bu sebebi öne sürerek açılmaya ikna ediyor fakat dediğim gibi ayet çok bariz geçiyor emir ortada.
Soran5 ay@DirtyTalk95 nasıl ynai
Soran5 ayÇarşaf zaten bence biraz bartı
Soran5 ayValla çocuğum olursa kapanmasını tavsiye edicem inşallah. Allah imanımızı arttırsın
- 5 ay
Onlar ayetlere değil, hadislerle Müslümanlığı yaymaya çalışıyor. O zaman yine onların hadisi ile vuralım.
Ümmetim, yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası kurtulacaktır. Yani müslümanlık 73 ayrı parçaya bölünecek yanlız 1 kurtulacak eee hadi hangi cemaat?
Hangi cemaat tasfiri diyanetin babalar çocuklarına şehvet duyabilir diyenin liderliği önderliği mi rehberlik edecek ya da 30 yaşında ki şehin 13 yaşında ki kız çocuğunu almasına hak diyen cemaat mi
Yoksa ingiliz muhafızlarının eşyalarını giyen cübbeli Ahmet mi?
Lüks şatafat içinde yaşayan İsmail ağa cemaati mi
Yoka Kabe’ye özel ücretli vip kişileri Kabe’ye çöken müslanlar mı kurtuluşa erecek 🙃
Soran5 ay@DirtyTalk95 ben öyle mezhepler ve cemaatlere pek sıcak bakmıyom
- 5 ay
@ErenEngin22 Kardeşim dalga mı geçiyorsun ben başını kapatmayan cennete giremez mi dedim yav siz ne yazdığımı niye adam gibi okumuyorsunuz diyoeum ki ayeti inkar edersen imanın gider. Hoca da diyor zaten inkar olmadığı sürece cennete girebilirsin iman var yani girme ihtimalin var fakat inkar olduktan sonra iman gider
Soran5 ayBu tsrtışma boş ya
- 5 ay
@DirtyTalk95 İsmail Ağa şatafat içinde yaşıyor öyle mi ben 10 yıldır bu işin içindeyim ömrümün yarısından fazlasını verdim o dediğin şatafata bir kere şahit olamadım. Bak ben cemaatleri savunacak değilim mevzuyu başka yere çekerek haklı çıkmaya çalışıyorsun. burada ayetin manası apaçık belli fakat daha detay istersen tefsir incelersin.
- 5 ay
@hicdeyingecin şeriatın değişmesi cennete girmeye engel değil diyor direkt açık mı
- 5 ay
@ErenEngin22 Şeriatın değişmesi cennete girmeye engel değil fakat şeriatı inkar engeldir sende bunu anlamıyorsun. Ayrıca ben niye Kuranı Kerim'de Allahu Teala'nın emrettiği bir farzı yerine getirmeyip işimi şansa bırakayım ki
- 5 ay
@hicdeyingecin Birincisi ayetleri zahiri okuyamazsın. Batıni okumak zorundasın. Senin hocanın ilmi leduna sahip bir hocamı o kadar güçlü bir ilme sahip.
Hangi hocanın batıni ilmi açık söyle.
“Hayalet Casper gibi beyaz çarşaf” benzetmesi tartışma değil, konuyu karikatürize etmek. Kimse “beyaz çarşaf” demiyor konuştuğumuz şey mahremiyeti örten, ölçülü ve dikkat çekmeyen giyim yani edep. “Tesettür” diye modern bir paket kavramı alıp, ayeti o pakete yediriyorsun. Oysa ayet “tesettüre gir” demez örtünmenin ilkesini söyler. Kur’an’ın kurduğu cümle “tesettür” etiketi değil örtme fiili ve amaçtır göğüs mahremiyetin örtülmesi, ziynetin teşhiriyle dikkat çekmeme, edep ve iffet. Yani “bir üniformaya gir” değil “mahremiyeti koruyan bir örtünme ve vakar” çağrısıdır. Bunu tesettür tek tip kıyafet tek model diye dayatırsan, metinde olmayanı metne sokmuş olursun.
Çünkü metin “örtünmenin yönünü ve hikmetini” konuşur, “modelini formatını” değil. Bu yüzden ben tessedür yok diyorum örtünme var. Ama senin savunduğun gibi “tesettür diye paketlenmiş tek yorum” yok.
- 5 ay
@hicdeyingecin kitabı mukaddes de örtünün diyorsa sorun yok
- 5 ay
@DirtyTalk95 peki çok biliyorsun ya merak ediyorum senin ilmine göre fikrine göre ideal örtünme nasıl olur ben herkes çarşafa girecek demedim sadece dediğim şu ki kadının saçının görünmesi mahrem yerlerinin görünmesi haramdır burada hem fikir değilsek sen zaten inançsız birisin sana söyleyecek bir şeyim yok.
- 5 ay
@hicdeyingecin islamiyetin kökeni hristiyanlık onunda kökeni yahudilik israiloğulları kavminden geçer bunu biliyorsundur umarım ana köken israiloğulları kavmi tarihsel boyut tarafında olmayalım bu saatten sonra
- 5 ay
@ErenEngin22 Kur'an'ı Kerim'de örtünün diyor ayrıca o dinlerin artık hükmü kalmadı buna da inanmıyorsundur şimdi fakat Yahudiliğin hükmü Hristiyanlık gelince onun hükmü ise İslam geldikten sonra son bulmuştur ve bütün dini fetvalar İslam üzere verilmeye başlanmıştır.
- 5 ay
Örnek tasvir edek hiç bir hoca ilmi yayacak cemat önderiniz yok. Sizi bir kalıba sokarak ipinizi çekiyor. Örneğin kuran da namaz yok sadece secde var. Cemat önderleri hocalarınız ise öyle şey mi olur namaz müslümanın tek ibadeti der. Oysa ki altını çizerek söylüyorum hadisle değil ayetle geliyorum sana,
En‘âm 38: Biz Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
Şimdi ayette rabbim herşeyi eksiksiz tam şekilde bıraktığını söylüyor, müslümanlık için bu kadar farz bir ibadeti rabbim ön göremedimi yani? Bütün yasak ve emirler netken bu kadar müslanlık için bu kadar hassas bir ibadeti kurana eklememesi eksiklik mi? Bu eksikli sizin o hocalarınız mı tamamladı yani, yani benim rabbim eksikte sizin hocalarınız mezhepleri çıkartan Halifeler mi tam?
- 5 ay
@hicdeyingecin şeriat hükmü kalkmıyor düşünsene şimdi hükmü kalkmış bir kitaba neden o zaman inanalım kitap ehli birdir ayrım yapmayın
- 5 ay
@DirtyTalk95 Kur'an'ı Kerim'de bu ayet geçtiği gibi peygamberlere de iman geçiyor eğer peygamberlere iman olmazsa inançsız sayılıyor kişi. Bu durumda sen peygamber sözü olan hadislere peygamberin, ehli beytinin rivayet ettiği ashabının rivayet ettiği hadislere inanmadığın taktirde ne kadar Salih bir musluman olacaksın sen peygamberimizin miraca yükselme mucizesine inanmıyorsun ve gerçekten Müslümanım diye mi dolaşıyorsun Allah hidayet versin ne diyeyim
- 5 ay
@hicdeyingecin bu şarttır kitaplara iman ve oradaki yazılan içeriklerin doğruluğuna iman etmek
- 5 ay
@ErenEngin22 Çünkü yenisi yoktu hak din oydu yani bunu niye idrak edemiyorsun anlayamadım.
- 5 ay
@ErenEngin22 Kitapları inkar et demedim sen İslam dinine inanıp onunla ibadet etmediğin sürece cennete girmeye çeksin bunu diyorum.
- 5 ay
@hicdeyingecin öyle bir şey yok kitaplar değişmedi aynen geçerli
- 5 ay
@hicdeyingecin kuranı da insanlar kaleme aldı kitap haline getirildi incil tevrat zebur fark etmiyor
- 5 ay
@ErenEngin22 Tamam anladım ben seni 😅😅
- 5 ay
@hicdeyingecin bütün kitapları insanlar yazdı zaten neyi saçmalıyorsun sen
- 5 ay
@ErenEngin22 Aynen Ayneeen Ayneeen
- 5 ay
@hicdeyingecin vahyi takip eden katipler vardı dönemde bunun eski ahit yeni ahit dönemindeki ismi çoğunlukla peygamberlerin yardımcıları havarileri yazmıştır
Soran5 aySohbet nereye geldi ya biriniz artık cevap vermeyi bırsksın
- 5 ay
@hicdeyingecin kardeş seni çok kandırmışlar hiç bir kitap durup dururken bulunmaz var olmaz öyle bir şey mi gördün duydun açıklamasını yapıyorum adam akıllı saçmalama bence fazla
- 5 ay
@ErenEngin22 Kardeşim sen şu an Yusuf Güneyden farksızsın gözümde o yüzden uza haydi.
- 5 ay
Çünkü siz alt tabakasınız görmezsiniz sizin şeh öldüğünde miras kavgalarnı kim yaptı?
Cematin altında ki arabalar kaç milyon? Halk çıkarına mı kullanılıyor üst makamda ki adamların kullandığı arabalar yaşadığı evler?
Cübbeli Ahmet aforoz edilmeden önce sizin üst mertebeden değil mi?
Adam ingiliz kıraliyet muhafızlarının giysilerini giyiyor.
İsmailağa Cemaati’nin tanınan isimlerinden Cübbeli Ahmet diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün kızı Yüsra Ünlü Palazoğlu çakarlı arabası?
Beykoz’daki villalar, daha çok çıkarta bilirim 😂 şatafat içinde yaşamadıklarına emin misin 😂 yine söylüyorum.
Müslümanlık için söylenen sizin hadisniz yine unutmayın
“Ümmetim, yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası kurtulacaktır.”
Müslümanlık 73 e bölündüğünde kurtuluşa erecek 1 müslümanlık kim 😂 sıkıntı yok sen o hocalarının arkasında vicdanın rahat geçiriyorsan sıkıntı değil hesap vakti sonuçta kişinin kendi iradesi ile olmuş olacak bize böyle öğrettiler cavabını kabul etmeyeceklerini sende bende biliyoruz.
- 5 ay
@hicdeyingecin gerçekler böyle hiç bir kitap durup dururken var olmaz tevrat zebur incil kuran neyse fark etmiyor rabbin kitabıdır bu doğru ayrım yapılamaz peygamber dönemlerinde vahyi takip eden katipler vardı havariler vardı peygamberlere yardım eden yardımcılar vardı onlar yazdı peygamberlerin davranışlarıyla rabbin kelamını takip ediyorlar olay bu
- 5 ay
@hicdeyingecin ayrıca tevrat zebur incil kuran kerimi okurken türkçeye çevirdiğin zaman ibranice aramice arapça çoğunlukla sanki olay hikayemsi gelir bu yüzden oluyor
- 5 ay
@DirtyTalk95 Ben kendi gördüğüme bakıyorum ve Allahu Teala'nın emrettiği gibi iman ediyorum sorgusuz sualsiz. ibadetlerini de elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum iki rekat namaz kılmaktan başını kapatmaktaj aciz olup sırf hayatı özgür yaşayabilme arzusu için dini konuları böyle tehlikeye atmanın sonucu nasıl olur az çok görebiliyorum Allah yardımcın olsun kardeşim.
- 5 ay
@ErenEngin22 Aynen o dediğinden seni muhattap bile alamıyorum ya 😅
- 5 ay
@hicdeyingecin kendini kendini kandırırsın peygamberlerin davranışlarını katipler yazdı peygamberlerin havarileri yazdı hiç bir kitap var olmaz direkt rabbin kelamıdır bunu ben reddediyor muyum sanki peygamberleri reddettim mi
- 5 ay
@hicdeyingecin kitapların yazılışı böyle peygamberlerin yardımcı katipleri ile havarileri yazdı peygamberlerin davranışlarını ve başından geçen olayları daha ne anlatayım ben
- 5 ay
@ErenEngin22 👍
- 5 ay
Saçın mahrem kılan nedir? Erkekte de kadında saç aynı saç? Bana mahrem olmayıpta sana mahrem olan nedir? Başınızı örtün kelimesi o zaman ki cariyeler sokaklar duruyordu dışarıya çıktığınızda kafanıza bir şey almak şal atkı örtüyü kastediyor. Sadece o zaman ki cariyelerden ayırmak için? İki kısm için ayırt edilmesi için örtün diyor. Neden tamamen teseddür? Günümüz de kafan açık olduğunda o zaman ki dönemde yaşadığın yaşayacağın bir durumla mı karşı karşıyasın hayır? Giysi konusuna gelecek olursak bol giyin uzun giyin ben buna karşı değilim bunun karşısında da duramam. Ben tek tip olan teseddürün karşısındayım. Örtünmeye karşı değilim. Örtüneyi teseddürle eşitliyorsunuz o kadar benim reddettiğim bu.
- 5 ay
@DirtyTalk95 Senin o ayeti öyle tefsir edecek bilgin varsa ben eyvallah derim fakat çok iyi biliyorum ki yok işte tam da bu yüzden sözüne asla değer veremem çünkü ilmine bakmadan bunu diyorsan senin de imanın zayıftır çukurdadır artık burada mevzu örtünmek değil direkt iman.
- 5 ay
@hicdeyingecin Kur'an, İslam dininin kutsal kitabıdır. Müslüman inancına göre, Kur'an, Allah tarafından Peygamber Muhammed'e (s. a. v.) vahiy yoluyla indirilmiştir. Kur'an, Allah'ın kelamı olarak kabul edilir ve herhangi bir insan tarafından yazılmadığına inanılır. Peygamber Muhammed, vahiyleri aldığı sırada onları takipçilerine okumuş ve onlar da yazıp kaydetmişlerdir. Kur'an, bu şekilde sözlü olarak aktarılan metinlerden zamanla yazılı hale gelmiştir.
İncil İsa Mesih'in hayatı, öğretileri, ölümü ve dirilişi hakkında bilgi veren metinlerden oluşur. Yeni Ahit'teki kitaplar, İsa'nın havarileri ve onları izleyenler tarafından yazılmıştır. Bu kitaplardan en bilineni, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna adlı havariler tarafından yazılan dört İncil'dir. Diğer bölümler ise Pavlus gibi erken Hristiyan liderlerinin yazdığı mektuplardan oluşur.
Tevrat, Yahudiliğin kutsal kitabıdır ve Eski Ahit’in ilk beş kitabını kapsar. Bu kitaplar, Musa'ya atfedilir ve "Musa'nın Beş Kitabı" olarak da bilinir. Tevrat, Yahudi halkının yasalarını, tarihini ve inançlarını içerir. Bazı araştırmacılar, Tevrat’ın tek bir kişinin yazısının ötesinde bir süreçle oluştuğunu, farklı dönemlerde farklı yazarlar tarafından yazıldığını öne sürerler. - 5 ay
@hicdeyingecin rabbin kitaplarını peygamberlerin yardımcıları havarileri yazmıştır olay kapandı burada benimle inatlaşma
- 5 ay
@ErenEngin22 Sen yapay zekadan alıyorsun galiba bunları kardeşim
- 5 ay
@hicdeyingecin you tube sosyal medya karışık var ama böyle peygamberlerin katip yardımcıları havarileri yazdı kitapları bu böyle sen neden anlamıyorsun bu işi
- 5 ay
Miraçtan bahsediyorsun, miraçta sidreye çıktığında dönüşte 40 lar Cem’ine katıldı nasıl olacak. 40 lar Cem’inde kimler vardı ehlibeyti hanginiz savunuyorsunuz? Ehlibeyti kim katletti? Muhammed Mustafa’nın kendi ümmeti? Halifelik derdinde koşan Ebubekir peki? Ömer? Muhammed Mustafa’nın cenazesini kaldırmadı adamlar halifelik derdine düştü çevresinde ki insanlardan bahsediyorsun. Ebubekir Hz Hatice’ye kalan hurmalıklara çökmedi mi? Ebubekir’in açıklaması peygamber miras bırakamaz halifeliğe kalır. Hurmalıklar Hz Muhammed’in mi yoksa Hz Hatice’nin mi? Her kes çok iyi biliyor Muhammed Mustafa’nın fakir biri olduğunu? Sen Hz Hatice’nin mirasına nasıl çöküyorsun. Ayşe hz aliye savaş açan değil mi? Çevresinde ki insanlardan bahsediyorsun. Bak arkadaşım ben söyleyeceğimi söyledim. 73 taneden 1 tanesi kurtuluşa erecek. O vakit geldiğinde bize böyle öğretildi dilini bol bol kullanırız
- 5 ay
@hicdeyingecin bu bu konuyu kapattım ister inanın ister inanmayın
- 5 ay
@DirtyTalk95 sen alevisin demek ondan böyle tavırların
- 5 ay
@DirtyTalk95 kitapları zaten peygamberlerin yardımcı katipleri havarileri yazdı başından geçen olaylarla söyledikleri vahiy aldıklarıyla birleştirildi
- 5 ay
@ErenEngin22 Sen tedavi gör kral takılıyorum seni niye anlamiyon ciddiye almıyorum komiksin
- 5 ay
@hicdeyingecin sen dik kafalı mısın kardeşim nerelisin sen çok merak ediyorum bu yobaz kafayla senin işin zor baştan söyleyeyim kaç saattir ben ne diyorum
- 5 ay
@ErenEngin22 Ofluyum kral sen
- 5 ay
@hicdeyingecin kardeş sen çok dik kafalısın be ben sana bir şey diyemem sen illa aklıyım diyeceksen ben oynamam baştan söyleyeyim bu kadar yobaz olunmaz
- 5 ay
@ErenEngin22 Yobaz değilim tam inançlıyım şüphe etmiyorum sorgulamıyorum doğrusuna inanıyorum Allahu Teala bu yolda ayaklarımı her daim sabit kılsın.
- 5 ay
Ahahahh aleviyim veya değilim sen çevresinde kileri örnek verdin çevresindekilerin yaptıklarını reddetmiyorsun 😂 ehlibeyti için kuran da ayet var ehlibeytinin tamamının yolu belli 😂 yine söylüyorum vakit gelecek o mahşer kurulacak 😂
- 5 ay
@DirtyTalk95 Yav ben sabahtan beri bir aleviye mi laf anlatmaya çalışıyorum 😅 Ohooo tamam tamam senin de notunu verdim kral.
- 5 ay
@EnesBT bende öyle diyorum peygamberlerin başından geçen olayları katipler havariler yazdı diyorum inanmıyor
- 5 ay
@EnesBT Sen sapkın hocalardan dinlediğinle an ediyorsun yapma kardeşim bak yasin genç yanlış yoldasın ilerde sapak var dön ordan dön.
- 5 ay
@ErenEngin22 Sen zaten psikoz musun nesin 😅
- 5 ay
@hicdeyingecin Sen Kuran'ın nasıl çoğaldını sanıyorsun? Bi anlatsana.
- 5 ay
@hicdeyingecin senin kafada var bence
- 5 ay
@EnesBT Kur'an'ı Kerimin en belirgin özelliği asla tahrif olmamış olması değil midir siz ne anlatıyorsunuz asıl
- 5 ay
@ErenEngin22 Benim kafamda Kur'an'ı Kerim'in tamamı var çok şükür her bir ayet ezberimde son nefesime kadar onlarla amel etmek için de elimden geleni yapıyorum.
- 5 ay
@AxiAkrep4 Yav sen ne atlıyorsun dakka başı derdin nedir kardeş nerde gördün onursuzlugumuzu
- 5 ay
@hicdeyingecin Kim tahrif edilmiş dendi? Kuran çoğaltılırken insanlar yazıyordu değil mi bunu? Şimdi de baskıevlerinde oluyor. Bunu diyince biz neden kafir oluyoruz ben bunu anlamadım.
- 5 ay
@hicdeyingecin kuran peygamberlerin olaylarını ve vahiy olarak aldıkları iletiyi insanlar yazdı katipler vardı o zamanlar havariler vardı peygamber kendi başına sadece elçilik üstlenmiyordu yardımcıları vardır peygamberlerin bu incilde de aynı isanın havarileri tarafından sözlü olarak yazıldı tevrat da aynı musanın kavmi halkının bazı ileri gelen katipleri yazdı zeburda davutun rabbine yalvarışı yakarşını konu alıyor israilden katipler yazdı davut hem kral hem peygamberdi vezirleri vardı
- 5 ay
O kadar ucuz ki @hicdeyingecin nerede bıraktığını hatırlamıyo
- 5 ay
@AxiAkrep4 Valla hatırlamıyorum kusura bakma
- 5 ay
@EnesBT Tamam da Kur'an'ı Kerim'i ilk olarak kim indirdi o ayetler kimin kelamları insanların mı
- 5 ay
@ErenEngin22 sen şimdi peygamber efendimizin vahiy aldığını inkar ediyorsun bu durumda peygamberi inkar etmiş oluyorsun yani iman etmemiş oluyorsun
- 5 ay
@hicdeyingecin Ya hu böyle bir şey mi dedik biz?
- 5 ay
@hicdeyingecin bütün peygamberler vahiy aldı ama kitapları başkası yazdı
- 5 ay
@EnesBT Valla öyle dediğini sandım kusura bakma Aynı anda 4 kişi saldırıyorsunuz karıştırıyorum sizi ama şu diğer arkadaş diyoe ki Kur'an'ı Kerim Allah tarafından yazılmadı
Yapay Zeka Cevapladı
Kafanın karışması çok normal 💛 İnançla ilgili konularda sorgulaman çok değerli 🙏
Kur’an’da “başörtüsünü takın” cümlesi bizim bugün kullandığımız açık ifadeyle geçmiyor ama Nur Suresi 31. ayet ve Ahzab Suresi 59. ayet, çoğu alim tarafından tesettür emri olarak yorumlanıyor. Yani başı ve vücut hatlarını örtmeye dair çıkarımlar oradan yapılıyor 📖
Burada önemli olan şu: Zorla kapanmak manevi olarak bir anlam taşımaz. Kapanıyorsan kalben isteyerek yapman önemli. İnanmıyorsan da oturur tekrar araştırır konuşur düşünürsün. Rabbinle arandaki bağı sen kuruyorsun 💫
Kendine zaman tanı. Okumaya devam et. Gerekirse farklı hocaların, ilahiyatçıların görüşlerine bak. İçine sinen bir yol bulduğunda hem kafan hem kalbin daha huzurlu olur 🌿✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
27Cevap
Gizli Üye(18-24)3 ayher zamanki gibi insanlar dini kulaktan dolma bilgilerle ogrendigi icin kimsede tesetturun dinimizde olmadigini bilmiyor. boyle birsey kuranda gecmez ki sana anlatiyim. kendini musluman olarak tanimlayanlarin gunumuzde sorgulamadan takip ettigi neredeyse butun sacma gelenekler ve ritueller emevilerin yahudilerden caldigi seylerdir. hicbiri kuran kaynakli degildir. mesela allah kuranda sunnetden bahsetmiyor bile, boyle birsey sadece emevilerin uydurdugu hadislerde geciyor. ama cahil insanlar sanki farzmis gibi dayatiyorlar. onlarin kullandigi hadise bakacak olursak hem kadinlar hemde erkeklerin sunnet olmasi gerekiyor. o zaman niye sadece erkeklere yapiliyor. iki yuzluler isine gelenleri kullaniyorlar. yani kisacasi birsey kuranda yoksa allahin emri degildir dolayisiyla zorunlu degildir. emeviler islami yok etmek icin cabalamastir ama biz yasadigimiz surece islamin ozunu yasaticaz, alevilik islamin ozudur.
00 Yorumla
5 ayKadınlara soyle baş ortulerini goguslerine kadar indirsinler diyor nur suresi ayrica tam tesettür de cilbab adı altında alenen belirtilir Kuran'da
15 Yorumla
Soran5 ayYani çarşaf mı doğrusu
- 5 ay
Aslında vücut hatlarin belli olmayacağı ve dikkat çekmeyecek şekilde giyinmekte olur fakat evet çarşaf en iyisi
Soran5 ayÇarşaf sevmiyom ya
- 5 ay
Tam tesettür için çarşaf şart değil bende giymiyorum 🥲
Soran5 ayİyi bari dgfggg
5 ayÇünkü onlara kur-an yetmez
Allaha en büyük şirki onlar koşar ama KAFİR olan biziz giyimimiz yüzünden kafiriz...
Onların ALLAHI kafalarında uydurduğu...
Koskoca Yaratıcının Kitabı tamamlamaya gücü yetmedi mi
Kur-an tek başına neyine yetmiyor..
Herkes g*tu den hadis uyduruyor
İçine Allah ekliyor00 Yorumla
5 ayTek kaynağımız Kur'an değil, sünnet var icma var kıyas var, he bunların hepsini reddedip "Kur'an bize yeter" diyenlere ehli Kur'an diyoruz, eğer onlardan biriysen bana neden babaannemle evlenemeyeceğimi açıklamanı istiycem.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayPeygamber efendimizin de hayatinsa hanimlari kapalı idi bu ayet indikten sonra kara carsaflara bürünmüşlerdir lütfen unutmayin bu ayete dersen ki kapan demiyor dinden cikarsin bütün islam alemi anlamamis sen mi anladin derler
00 Yorumla
5 ay@hicdeyingecin ben atıyorsun dedim mi (: sen bana hadisleri çevresinde kiler yaydı savunması yaptın bende sana çevresindekiler ümmetini katletti mirasına çöktü cenazesine sahip çıkmadı Ayşe Hz Ali’ye savaş açtıdiyorum 😂 çevresindekilerin yaptığı ortada bana hadis diyorsun o yaptıklarına cevap vermeyip onlar yaydıkları hadisi savunuyorsun. Lütfen notumu veren sen ol 🙃
01 Yorumla- 5 ay
Söylediklerine cevap vermiyorum çünkü sen bu düşüncedeyken üstüne geldiğim taktirde inkara devam edeceksin ve bende günahkar olacağım o yüzden sessiz kalıyorum işte bunu belki bir gün idrak edebilirsiniz bak ben kimseye üstünlük kurmuyorum öyle bir şey asla haddim değil her şeyi en doğru bildiğimi de iddia etmiyorum sadece hadislere iman ediyorum Kur'an'ı kerime peygamberlere hepsine eksiksiz sorgusuz iman ediyorum ve bu değişmeyecek
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. “Başörtülerini göğüslerine sarkıtsınlar” diyor. Yani başörtüsü takacaksın ve onu göğsüne sarkıtacaksın. İnternette bunu saptırmaya çalışan kâfirleri dinleyip kafanı bulandırma.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayAhzap suresinde geçer. Ayrıca kuranı kerim teşbihte hata olmasın islamiyetin anayasasıdır. Direk ne murat edilmiş onu ancak önce hz. muhammed sonra ashabı bilir.
02 Yorumla
Soran5 ayEe biz ne yapacaz
Cevap sahibi5 ayAllahın emrine uyacaksın, nefsine değil, insanların dediklerine değil.
5 ayKuranın mealini okudun fıkıhcı oldun demek hemen kurandan hüküm çıkardın tesettür yok diye ne kolaymış cahile herşey😀
00 YorumlaÇünkü bu eski bir mısır geleneği
Din ile ilgisi yok01 Yorumla
Soran5 ayEvet bencede
Gizli Üye(30-35)5 ayNerden araştırdın acaba? Ahzab Suresi 59. Ayeti okuduğunda görceksin zaten kapanmanın net şekilde yazdığını
05 Yorumla
Soran5 ayÖyle mi gerçekten
Cevap sahibi5 ayÖylee tabiki , bu konuda uzunca anlatabilirim soruların varsa
Soran5 ayTabiki isterim süzin için mahsuru yoksa. Bana birisi söylemiştide kuranda yazmıyor diye ben de araştırdım bulamayınca öyle dedim
Cevap sahibi5 ayMahsuru yok tabiki , beğeniyorum soruyu yaz bana
Soran5 ayTabikide
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayBaşındaki örtü en yakın zamanda seni terk edecek yaz bunu bir yere
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Din satan papazların uydurması o. kılda keramet arayanlar.
00 Yorumla
5 ayBilgim yok ama sana kesin çok yakışıyordur :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayBence herkes istediği gibi takılsın. Sanki herkes herşeye çok riayet ediyorda.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Herkes kendi kararını verebilir istemiyor ya da inanmıyorsa yapmaya bilir akıl ve fikir yürütmek araştırmak öğrenmek kişiyi doğruya götürür
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)5 ayAvret yerlerini ört diyır ve nanaza dururken ki şartlar var gerisi uydyrma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı. Kadınları kapatmak için
03 Yorumla
Soran5 ayNasıl yani
Soran5 ayİslam dini mi anlamadım
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
5 ayDinlerle ilgilenmiyorum inancım kitaplarla değil
01 Yorumla
Soran5 ayDeist misin
- Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı.
5 ayKuran da nasıl namaz kılacağında yazmıyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Açılmak için aradığım bahane
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 942 cevap paylaştı. Ahzab 59 nur 31 ayetlere bakabilirsin
00 YorumlaKuran'da kabur azabı da yok yazmıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Neden kapandığını bilmeden mi kapandın 🤔
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKörsün Ozman tekrar bak
01 Yorumla
Soran5 ayO kim
Gizli Üye(30-35)5 aynur suresi sanırım 34 . ayetti ya da 24
03 Yorumla
Cevap sahibi5 aynur suresi 31. ayetmiş googleden baktım
Soran5 ayAma tam kapanın dmeiyor
Cevap sahibi5 aydiyor tefsirinede bakabilirsin başortulerini omuzlarına kadar örtsunler diyor
Gizli Üye(18-24)5 ayNur suresi 31 ayet bak o halde
00 Yorumla
5 ayDiyor
125 Yorumla
Soran5 ayYa tamamda bizim kapandığımız gibi kapanın demiyor
- 5 ay
Tesettürü iyi araştırmanı tavsiye ederim
Soran5 ayValla ben 16 senedir kapalıyım. Şimdi araştırıyom amaişte bu kafama takıldı
- 5 ay
Böyle kalmanı tavsiye ederim açıkçası yani ama çoğu kapalı kadın açılıyor arkşlarım Allah ile alay etmek gibi görüyorum ben bu durumu
Soran5 ayBenim de ya zaten bunuda söylene bir arkdaşımdı. Oda kapalıydıda açıldı. Nedense son zamanlarda herkes açılıyor. Arkadaşlarımda bayadır kapalıydılar ama ne olduysa birden açılmaya başladılar
- 5 ay
Yani ben bu durumu cehalet ile bakıyorum devir çok değişti Allah sonumuzu hayır etsin
- 5 ay
Yani tabiki herkesin kendi tercihi kendi hayatı asla yargılamam kınamam bende eskiden açıktım 18 yaşında kadar ailem açık bu arada sonra araştırdım bir çok şeyler dinledim sonra kapandım sohbetlere katıldım dini açıdan kendimi geliştirdikçe huzurlu mutlu oldum
Soran5 ayValla öyle sen kaç yıldır kapalısın. amin ya valla benim bile kafam karıştı. Normalde hiö sorgulama
- 5 ay
Kuranı namaz zikirle yapmaya başladım kısacası ibadet yapmadığım zaman da Allah'tan uzaklaştığını fark edip hemen kendimi toparlamaya çalışıyorum çünkü ondan başka kimsem yok
Soran5 ayValla ben de tamtersi ailem muhafazakardı 16 yaşında kapattılar beni. İyi kide kapatılar ama keşke bende senin gibi kendi isteğimle kapansaydım
- 5 ay
Keşke öyle olsaymış ben aileme sormadım yani onlar senin tercihin dediler beni babaannem büyüttü okula gidip gelirdim söylediğimde kızım kapandıktan sonra açılacaksan yapma derdi Allah tepe taklak getirir iyi düşün taşın derdi bende tamam derdim öyle
Soran5 ayBen evliyim ama yinede benimda Allahtan başka kimsem yok. İbadetlerime çok dikkat ederim
- 5 ay
Kapandıktan sonra aaaa sen kapalımısın diye beni kimse yargılamadı ailem çevrem
Soran5 ayÖevren demek ki hoşgörülymüş valla yinede ailen iyi demek ki. İstek attım istersen
- 5 ay
9 senedir işte.9 sene oldu ha düşünmedimmi daha sonra açılmayı düşündüm ama benimkisi özentiden ibaretti açıklara özendim kapanmasamıydım ki dedim sonra boş verdim hemen çıkardım kafamdan bu düşünceyi
- 5 ay
Hatta bundan sonraki hayatımda suffle giymeyi düşünüyorum
- 5 ay
Tabi alabilirsem
Soran5 ayKız istersen yazabilirsin takip atan bendim. Vall yalan yok bazen ben de çok özendim hala özeniyom ama zaten zor olan inancımızı sınayacak olan şey o değil mi zaten diye düşünüyom
- 5 ay
Mesaj at bende evliyim ama boşanmak isitorum
Soran5 ayAtamıyom ki gıu
- 5 ay
Kız mesaj at ya da açık yap hesabı
Soran5 ayKız sufle çok tatlı dueuyor ya biliyon mu
- 5 ay
@beyzassss422 kuşlar beni de alın 🥲😅
- 5 ay
@GerçekAşk112 kuş😀
- 5 ay
@beyzassss422 öyle bir replik vardı ya onu dedim bence bir sevdin beni 🥲😅
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
5 ayİlk defa duydumm
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 607 cevap paylaştı.
5 ayHocaların uydurması
00 Yorumla Araştırdın mı gerçekten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10,2b cevap paylaştı.
5 ayKapanın demiyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Tavsiye o.
01 Yorumla
Soran5 ayNasıl yani
Gizli Üye(25-29)5 ayÇok kapanin demiyor derken
00 YorumlaVar tabi nasıl yok
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kuranda başörtüsü ve tesettür için açıkça kapanın demiyor, biz neden kapanıyoruz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler