Şahsi fikrim sosyal medyadan arkadaşlık oluyor ama belli bir zaman sonra bağı ilerletmezseniz kopuyor. Bir kaç arkadaşım vardı biriyle itikadı bir sorun oldu o yüzden benle küstü, bir arkadaşım mesaja geç cevap verdiğim için küstü. Sosyal medyadan olan ilişkilere hiç deginmiyorum zaten haram birde bana çok samimi gelmiyor hayatımda bir kere yaşadım oda ilişki falan değildi zaten sonunda sen çok özgürsün evlenince ben seni çok döverim ağzını burnunu kırarım dedi oda konuşmayı kesti haram işte her zaman mutsuz bitiyor şahsen sonu her zaman mutsuz bitiyor.
Sosyal medyada kurulan ilişkiler ve arkadaşlar doğru geliyor mu?
Belki ilginç gelicek ama KS' yani buradan biriyle tanıştım ve evlendim 2018 yılında 😊 2017 de tanıştık 1 yıl aradan sonra da evlendim. Yürümedi ve boşandık. Siz aslında haklısınız çok fazla güven olmayabiliyor.. Ama şöyle de bir durum var, KS veya başka bir platform da biriyle tanıştıktan sonra bunu sağlıklı kılmanın en temel yolu, insanların birbirlerine olan saygıdır sevgisidir. Sevgililikte amaç evliliğe kadar gidebilmesidir. Evlilikte amaç doyumsuz ve ölümsüz olmasıdır. Yani ölümüne girmektir aynı kişiye sadık kalabilmektir. Ben bu dediklerimin hepsini yaptım ama maalesef sonradan demek ki insanların ailevi psikolojileri bozulup evliliğine de yansıyabiliyor. Senden olmasa da karşındaki insandan oluyor. Ben terkedilen oldum ama yinede pişman değilim. Sevince gerçekten öyle oluyor...
dışardaki arkadaşlıklar gibi buda nasıl birine denk geldiğine göre değişir, sadece insanları tanıması daha zor burada ama bu güzel arkadaşlıklar kurmaya engel değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sosyal medyada kurulan arkadaşlıklarım olmuştur. Hepsi de dünya ve ahiret kardeşimdir. Ama dediğiniz gibi ilişkiler bu mecrada ve diğer sosyal medya platformlarında oldukça sakıncalı. Hem haram hem süreç çok belirsiz hem de karşılıklı güveni yakalamak çok zor. Ama sosyal medyadan tanışıp, evlenip mutlu olan bir arkadaşım da var... Her şeyden önce biraz nasip galiba bunlar. Ama kişi tercih yönünü yine de gerçek hayattan guvenebileceği birisinde kullanmalı.
Değişiyor. Bazı insanların, hayatını olumlu anlamda değiştirecek kadar etkisi olur. Bazılarınızda hayatını mahvedecek kadar tepkisi... Bende sana şu konuda katılıyorum: internetten bir ilişki yürütmek haram. Normalinde yani gerçek hayatta da haram tabi ki. Ama dediğin gibi burada insanlar nasılsa kimse bilmiyor, görmüyor diyerek daha da edepsizleşiyor konuşmalarda. Oysa atladıkları bir şey var; Allah her şeyi görür ve bilir ₪
Arkadaşını secebiliyorsun birde ne kadar arkadaş hayatını etkiyebilir ki? İlişkiler çok tehlikeli bence zaten haram birde internet olunca iyice sakıncalı bence.
Konuşmak zaten haram evlilik için gorusmuyorsan internet bence daha tehlikeli yani Rabbim korusun yine büyük konuşmak istemiyorum asla yapmam falan diye çünkü Allah insanı sözleriyle imtihan ediyor en son böyle dedikten üç gün sonra aynı şeyi ben yaptım ve yani sacmasapan bir şeydi haram isliyorsun birde sonucunda bitiyor ve haram işlediğinlr kalıyorsun Rabbim herkese hayır versin.
Yani ben normal insanları bilemicem sadece İslami çevreden bahsediyorum dışarda biriyle tanışıp gorussem bir kelime konuşamam hayatımda son altı yıldır hiç bir erkekle muhabbet etmedim babam dışında ama internetten öyle değil ki yazıyorsun ne resimler istoyor insanlar normalde utanma diye bir şey var ama internette insan kendini aşıyor bence.
tamam işte öyle insanlarla muhattap olmayacaksın mevlana der ki kiminle gezdiğine kiminle arkadaşlık ettiğine dikkat et çünkü bülbül güle karga çöplüğe götürür. Sen yaptığı davranışıyla çöplüğe mi güle mi götüreceğini anlarsın zaten öyleleriyle vakit kaybedilmez