Bir şarkı popüler olur, yoldan geçen beş arabadan üçünde duyabiliriz. Bir dizi sevilir, tüm capslerde onu görürüz. Bir kıyafet moda olur, herkes giydi diye sosyal medya çalkalanır…
Hevesim kaçıyor, bıkkınlık geliyor…Hele hele sen…
Trend olan şeyleri her yerde görmekten sıkılıyor musunuz?
Evet ve ilginçtir ki trend olan her şey zamanla etkisini kaybediyor. Bir zamanlar Facebook çok popülerdi, şimdi genelde dayılar amcalar kullanıyor. WhatsApp hat üzerinden mesajlaşmayı gerekli kılmadığı için popülerliğini koruyor. Instragram'dan başka birçok benzeri uygulama türedi. Her ne kadar çoğu kişi tarafından kınansa da TikTok dünyada milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Ama bunların da popülerliği sona erecek.
Şarkılarda da durum aynı ama bazı şarkılar klasikliğini korur. Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya gibi sanatçıların şarkıları kendisini günümüzde hâlâ dinlettirir. Günümüzdeki sanatçıların şarkıları bir dönem popüler olur sonra pek dinlenilmez artık.
Kitaplar da hiçbir zaman trend olmamıştır, özellikle bizim ülkemizde ama her zaman klasikliğini korumuşlardır.
Squid Game sanırım hiçbir zaman izlemeyeceğim. Trend olan şeylere nadir ilgimi çekerler, mesela Norm'un Mekanın sahibi şarkısını merak ettim diye dinledim; ama trenddi (böyle de marka gibi oldu :D) Uzun görüş yazmam gerektiğini hatırladığım için uzata bilecek bazı şeyler geldi.( Özür dilerim yapamıyorum beni affet )
Eskiden (kusura bakma bu geyiğe gireceğim) adam akıllı giyinirdi takım elbiseler jilettt gibi olurdu şimdi pembe garip renkli kıyafetler takım elbiseler falan (olay giymeleri değil giymezse dışlanma iç güdüsü olduğuna eminim.) yav kardeşim takım elbisenin ağırlığı vardır bir allah'ın kulu bilmez mi ya, yanlış olarak giyen kişi çok. Bu konu ile çok doluyum; ama karakter sınırı var. KizlarSoruyor Linkleri silersen evini 5₺ mazotla yakarım.
Heryerde görmekten ya da duymaktan sıkılmam ancak sürekli olarak bana bahsedilmesi beni çok fazla yorar. Hatta o şarkı, film ya da dizi için bırakın bende merak uyandırmak izlemek dinlemek için bike yeltenmem.
Daha nadir, az kişinin bildiği, keşfedilmemiş olan benim için daha değerlidir.