Bazılarımız otokontrol işinde çok ustayken. Bazılarımız da hırçın diye tabir edilen kişilerdir. Bazen de sadece kendimizledir kavgalarımız. Kimseye bir şey diyemez kendimize söyleriz içimizdekileri. Şiddet içeren kavgalarınız oldu mu hiç? Bedensel kavgalara bulaşır mısınız?Bir insana incitmek amaçlı temasta bulunabilir misiniz? Sizi buna iten sebepler neler olabilir?Yoksa sadece sözlü atışmalar mı içerir kavgalarımız?Sadece sesinizi mi yükseltirsiniz yoksa? Sözleriniz daha anlamlı olur mu ses tonunuzla? Ne faydası var kavgaların? Sonu aydınlık olan tek kavga, kişinin kendisiyle olan kavgasıdır bence.
Kavgacı biri misiniz? Kavga etme sebepleriniz nelerdir?
aşırı sakin bir adamım.. öfkemi de kontrol etmişimdir çokça ama bazen kontrolden çıkıyorum bendime sığmıyorum taşıyorum kendimi de çevremdeki herkesi de yakıyorum bir patlama noktam var her insan gibi
Ama kavga etmeyi sevmem ben kelimelerimle döverim ekseri.. şiddetin eylemine karşıyım
Küçükken çokça kavga ederdim. Lakin bir süreden sonra anlamsız gelmeye başladı. Kaç kişiyi döversem döveyim insanlar dayak yemekten usanmıyordu. Hiçbir şeyi değiştirmiyordu kavga etmek. Bir şeyleri değiştirmek için gereken şiddet seviyesini uygulayabilecek birisi de değildim... Ben de kendimi toplumdan soyutladım. Artık kavga çıkacağı zaman o ortamdan uzaklaşmayı tercih ediyorum.
Ben fazlasıyla kontrol sahibi bir insanım , öfkemi kontrol edebiliyorum sadece bir şey dışında ; -Gereksiz konuşunca benim sinirlerim tepeme çıkıyor. Kavga ile aram bir kaç yıl öncesine kadar bitti kavganın kazanç olmadığını anladım, girip çıktığım tüm ortamlarda ettiğim tüm kavgalarda , aldığım tüm yaraların aslında konuşmayla çözülebileceğini fark ettim.
Genellikle sakin, soğukkanlı ve makul bir insanım fakat kavga çıkarılıyorsa da armut toplamam.. Yani eğer haklıysam lafımı uzatmadan söyler çekilirim.. Hiç uzatmam.. Keyifli akşamlar..
Kavgalarım fiziki şiddet içermez ancak kelimelerim fiziki şiddetin önüne geçer ve daha etkili olur. Küfürün acizlik olduğunu düşünen bir insan olarak asla küfür etmem. Kalemim keskindir :)
Otokontrolümü sadece ve sadece haksızlığa uğrasıysam ya da çevremde biri haksızlığa uğruyor ve yardımıma ihtiyacı var ise kaybedebilirim.
Haksızlık göz ardı edemeyeceğim tek şey. Sezar’ın hakkı Sezar’a
Tartismayi severim fakat agiz dalasi sadece kalkipta birine agiz burun dalmam kolay kolay hic mi kimseyi dövmedin de dövdum tabiki fakat ben laflarimla dovmeyi daha cok seviyorum.