Bi noktaya varamadım, eksiklik var sanki bulamadım.
Sizce şair burada ne demek istemiş 🙄🙄🙄

Mantık çerçevesinden bakınca (düz mantık) pek bir anlamı yok. Lakin olay şiir , şair denkleminden bakılınca , kişiye atıf , yangının yangın olduğunun farkında olmaması gibi bir mana ortaya çıkıyor.
Nitekim , keskin sirke küpüne zarar misali..
Kafam tahinli kıvamına ulaştı gerçekten tebrik ederim 😄
Bencede 🎈
Selam,
Şey gibi, kendini içine attığın yangını birileri sana gösterene kadar fark etmezsin. Daha basit bir ifadeyle kendine ve çevrene verdiğin zararın dışarıdan bakıp görene kadar farkına varamazsın. İnsan böyledir, yok oluyorum sanır ama yok ettiklerinin farkında bile değildir.
Aşırı derecede doğru 🎈💫
İçinde bulunduğun hali kendin bilmiyorsun fakat elinde olmadan bu durumu karşındaki insanlara yansıtıyorsun demektir. Bunu fark eden kişiler de içinde bulunduğun bu durumu sana fark ettirmeye çalışıyordur. Gibi gibi.
Bak sen ne güzel anlattın. Resmen bulamıyorum beynim durdu 🙄
Bana bunu çağrışım yaptı.
Sen insanların içinde kendini ifade edemeden ve onlarla birlikte kendinide yok eden kişisin. Onları arasındana yrıldığın ve kendini tanıdığın anda kendini anlamış olursun. Bu da geriye kalanları anlamak demektir.
Muallakta kaldım çözemiyorum 🙄
Kendinizi tüm insanlardan sıyırıp dönüp brilikte yaşadığınız topluluğa dışarıdan bakın. Ardından oradaki sizi görün.
Cevap
7Cevap
Aslinda orman senin kendi içinde yaşamış olduğun duygularindir ve yangın ise seni yakip kavuran yaşanmışlıklarındır.
Katılıyorum bak
Ben daha bulamadım :)
Yani aklıma ilk gelen yandığını, başkası söyleyene kadar fark etmediği... söz çok edebi değil ama anlamı derinmiş.. bazen bazı şeyleri görmek için birinin bizi kolumuzdan çekmesi ve çemberin dışına çıkarması gerekir. O zaman olay berraklaşır
Şair aslinda delinin biriymiş... aynaya bakıp kendi kendine konuşuyormuş.. yangın dediği de ağzındaki sigaraymış, e tütün de ağaçtır ormandır
İçindeki alevi dindirmedikçe gittiğin yeri yakarsın..
Sorunlar var. Sorunları idrak ettiğinde aslında sorunların kendisinden kaynaklı olduğunu görüyor.
Kendi içine yapılan yolculuk bence.
Orman genel müdürünün kafa karıştıran tweeti bence
Platonik aşkı ifade ediyor bence...🦄🍀❤️
acının kendisi sensin.
senden ötürü be ya
Acının kendisi olma durumu uygun duruyor evet
hele bi de yangına çağıran ormansa
Karıştırma bi ya dgdd
karıştırmıyorum ya. yangın var diyen ormansa tam oturuyo. beni sen yakıyon diyo
alev alev yanıyorsun demek istemis
Alakası yok
bende öyle ama