İnsanlara güvenmem. Bir söz vardır çok hoşuma gider; “ kimsenin kimseyi sevmediği ama herkesin herkesle olduğu insan kalabalığı”.
Böylesi iki yüzlü hatta yüzlerin artık boyutlara sığmadığı bir dünyada hakkımı kimseye emanet etmem. Dobrayım ve akıcı konuşabilme kabiliyetine sahibim. Kendi kendime yeterim.
ben 4 yaşında okuma yazma öğrendim kendi kendime. ve 4 işlem yapabiliyordum. o dönemlerde şimdiki gibi kreş ana okulu falan yoktu. kendi kendime öğrendim. okumayı araştırmayı çocukluğumdan beri severim. babam ihtilal döneminde iflas etti. inşaatlarda usta olarak çalışarak okudum eğitimimi yaptım. 3 ün. mezunuyum. yurt dışında eğitimcilik de yaptım. aynı zamanda takwvondo ve karate eğtimeniyim.
yani çocukluğumdan bu yana hem sohbet olarak kendimi savunabildim bilgiliydim asla savunulma ihtiyacı duymadım. ayrıca onur meselesi yaparım başkasının savunmasını. kendimi yetersiz hissederim. o nedenle her zaman kendi kendimi savundum. savaş ülkelerinde projeler yaptım. fiziken de kendimi savundum başkalarının savunmasına ihtiyaç duymadım.
şu an çok sevdiğim önceleri özgüvenleri sıfır olmuş bir kaç bayan arkadaşım var. onları eğittim özgüven kazandırdım. şu an birine kunkfu dersi aldırıyorum. tamamen kendini her konuda savunabiliyor. hem sohbetleri ile karşıdakinin azğsını tıkıyor hem fiziken de her ortama girebiliyor savunuyor
mesela bu sitede boşanamayan kocadan her gün dayak yiyen bir kadın vardı. tesadüfen aynı mahalleden çıktık. kadın hem dini hurafleden dolayı boşanamıyor. hem korkuyor, hem kocası sürekli dayak ve hakaret ile özgüveninini sıfırlamış eksiye düşürmüş hem de hukuki haklarını bilmiyordu
ona dini haklarını kuran referansı ile anlattım eğittim. hukuk haklarını öğrettim. yeteneklerini aklını zekasını kendisien anlattım. özgüven ve bilgileri arttı.
şu an 2 yıldır boşandılar. hem adamın evinde kalıyor hem nafaka alıyor hem eve yanaştırmıyor hem eve su bile getirtecek kadar hizmet sağlattırıyor. o kadar inanılmazı başardı ki.
şu an onu kıngfu derslerine göderiyorum. benim eski taekwondo arkadaşım kunkfunun türkiye koordinatörü. onun yanında ders aldırıyorum. inanın öyle özgüven öyle cesaret sahibi oldu ki. kimseye muhtaç değil.
Ben kendimi ve tüm diğer haksızlığa uğrayan herkesi ve herşeyi tutkuyla savunurum evelAllah. Fakat bu esnada bana destek olanlara da vefa duygusu beslerim, elbette önemli bir duygu size destek olan insanların olması...🦄🍀❤️
Kendimi savunurum elbet ama cahile laf anlatmak zor o yüzden çokta şey etmem sonuçta ben neyin ne olduğunu biliyorum beni rahat bırakanı rahat bırakırım, aksi taktirde beni karşısına almak istemez 👍🏼
Baskalarin beni savunmasina sinir olurum kendimi ezik gibi hissederim o zaman. Kavga edecegim kisiyi birakir o savunan kisiye saldiririm o yuzden beni taniyanlar bu huyumu iyi bilir korkarlar kimse karisamaz savunmaya kalkamaz. Ben kendimi savunurum
Savunma konusunda üstüme yoktur. Hiçbir haksızlığın karşısında sessiz kalamam. Hatta çevremde herhangi birinin savunma konusunda yetersiz kaldığını ve haklı olduğunu düşünürsem de müdahale etmeden duramam.
Çok iyi savunuyorum fakat bu karşımdaki kişinin canım da bağlı eğer haklı olduğumu anlamasına rağmen diretiyorsa benim savunmalarım bi noktada biter çünkü yoruyor