https://youtu.be/ccPkv4GfsN8 İnsanların gel git yaşadığı zamanlar olur ya hani. Bir türlü karar veremez. Net olamaz. Kalp; hızla atıp olsun diye bağırır. Akıl; yapma dur der! Çelişki, arada kalmışlık, korku, arzu... Hepsinin toplamı kaos!
Kendini çok iyi dinlemeli insan böyle anlarda. Çelişkinin olduğu yerde sağlıklı bir beyin olmaz. Ya beyin kalbe hükmedecek, ya da kalp beyine... Savaşı kim mi kazanır? Orasını da sen söyle. Beynin ile kalbin savaştığında zafer kimin olur?
insan hayatı boyunca duyguları ve mantığı arasında kalıp bir anlam karmaşası içinde kaybolup gidiyor.. ve bunu bir savaş olarak görüyor..
Aslında duyguların yeri başka mantığın yeri başka hayatın her alanında farklı noktalarda kimi zaman duygular önde iken kimi zaman da mantık öne geçer ve yani bunu bir savaş haline getirmek yerine Doğru zaman da doğru sese kulak vererek yaşamayı öğrenmek akıllıca olur diye düşünüyorum::))
ben mantığımla duygularımı hiç savaşa sokmadım bu bağlamda ne istediysem onu yaptım..
Müzik başlarken Klarnetin' in sesi insanı alıp götürüyor. Güzel bir şarkı.
Konu seçimi çok güzel. Bu soruyu aslında insanlar kendilerine gerçekten samimi bir şekilde sorabiliyorlarsa, o kişi gerçek aşkın peşinde olduğunu ve karşısındaki insanı incitmekten korkuyor demektir. Bu kadar hassas düşünmesi elbette çok harika.
İnsan bu ikilemde kalmasının sebebi benim nazarımda, seçim yaparken kendini feda ettiğidir. Hani Türk Filmlerinde olur ya Aşık Delikanlı çok sevdiği Aşkına yalan söyler; en başka birisini seviyorum, sen aslında benim için gelip geçici bir hevestin der. Ama gerçek aslında öyle değildir.
Bu örnek bir abartılı gibi dursada bu soraya bir yakınlığı var aslında. Burada mantık evliliğinden hiç bahsetmiyorum. Gönülleri kırmamak adına bir feragat var. Bir gönül ilişkisi yaşamadım ama kendimi tartarım ve bu soruda ki gibi bunları sorgularım. Çoğu zaman sen bunları hak etmiyorsun diye kendimi kandırırım.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Değişiyor konu aşk olunca çok savaşıyorlar. Genelde zafer duyguların oluyor. Sonunu düşünen kahraman olamaz diyip pelerini taıyorum birde huni taktım mı kim durdurabilir beni? Ben kalbime dur diyebilen biri değilim hiç olamadım. Güzel bir şey mi bu? Hayır değil ! Beni zafere taşıdığını çok görmedim. Yalancı zaferlerdi hepsi. Hayatımın geneli mantığı ile geçiren biriyim ben. Duygularım olmasa çok mantıklı ve iyi gidiyor her şey düzenli ve tertipli.
Bir kitapta okumuştum ve katılıyorum Aklının aldığını, kalbin takmaz…
Bir sabah köşeden bir döndüm Kafamın aldıklarını, Kalbimin bozdurup bozdurup sattığı Arka sokağı gördüm.
İnsanların çoğu mantık der gibi bu tür soru karşısında fakat bireylerin arka bahçesinde durum hiç öyle işlemiyor, önce kendini güzel okumalı her birey🤍🖤🤍
Hepimiz duygularımızın esiriyiz. Bunu defaatle belirtmişimdir. Duygular bizi yönlendirir , karar aşamasında belirleyici rol oynar. Ama günün sonunda daima mantık kazanır. Çünkü kati iknayı mantık yapar. :)
Çok güzel bir soru ama ben net biriyim. Bunun cevabı da net çünkü mantık kazanır her zaman bende. Evet duygular olmazsa olmaz ama akla mantığa uymayan şeyde ben yol alamam...☺
Kalbim kıyameti kopartır... Beynim sadece "doğrusu bu ve bu olmalı" diye ukalalık eder... Kalbim zerre tınmaz... El büyütür... Her iki taraf da üzerine düşeni yapar esasen. Netice? Zafer? Spoiler vermek istemiyorum...🦄🍀❤️
Keşke beynim kazansa ama her seferinde kalbim kazanıyor. Sürekli canım yerine koyuyor, yalan söylüyor ama ben her seferinde kıyamayıp alttan alıyorum ve bu yaptıklarımdan dolayı kendime kızıp duruyorum.
Beynim ve kalbim arasında ki süren savaşta meydan strese kalıyor. Dinmeyen savaş yüzünden tarafımı beyinden yana yapıp kalbi dışladığımda da mantık zafer çığlıkları atıyor. Mutluluk ise savaş meydanın da bir yerde son nefesini vermekte.
Elbette kalbim. Çünkü ❤️ kalp, akla can verir, kan verir... Bakın ki ; kalbi iyi insanlar, daha uzun yaşar. Belki de insanın, önce uzun yaşamak için bir nedeni olmalı...
Kalp duyguyu temsil eder, lakin duygu yoktur. Beyin aklı temsil eder lakin bütün duygular beyinde depolanır. Bu çelişkiye rağmen beynimdeki KALP kazanır...
Topyekûn ihtilal ilan edilir. Bir savaş ki bitmez. Sonra ebemin örekesi davası falan derken aklım kazanır ama kalbim üzerinden zor atar. Sonra kalbi gömerim ve üzerine bir fatiha kalbin, tamam.