şu an hayatımda her şey yolunda ama çok korkuyorum. Ya başıma kötü şeyler gelirse diye. Eski şeyleri kafama takip duruyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Kaygıyı nasıl bitirebilirim?

Korkulan bir duruma tekrar tekrar maruz kalmak, kaçınma davranışlarını azaltmanın en iyi yollarından biridir. Örneğin; eğer tanımadığınız insanların etrafınızda olmasından kaygı yaşıyorsanız, yeni insanlarla tanışmak ve süreçte rahat olmak için kendinize daha fazla fırsat verebilirsiniz. Tanımadığınız insanlara ‘merhaba’ diyebilir ve/veya alışveriş merkezindeki birileriyle sohbet edebilir, bir partiye katılıp, bir kulübe üye olabilirsiniz. Bu maruz kalma süreci ilk başta rahatsız edici olacaktır, ancak zamanla ve sebatla kaygılarınız azalacaktır.
Cevap
12Cevap
Bende öyleydim psikiyatriden de korktum ilaç almaktan da sonra obsesif olunca mecbur gittim. Hemen psikiyatriye git ve hafif ilaçlarla tedavi ol , korkma...
Mayısta bıraktım ilaci
Neden bıraktın? İlaç kullanırken de aynı mı kaldın?
Ne kadar kullandın , doktor mu bırak dedi , yoksa sen düzeleceğini sanıp mı bıraktın
Düzelmiştim aslında ama yine başladı :( EMDR en iyi yöntem galiba
Travmaların var mı? Yaşadığın kötü ya da iğrenç bir olay , ya da büyük bir kayıp. iyileştiğinj sanıp bıraktıysan yanılmışsın uzun süre kullanip sonra kademeli bırakman gerekirdi
Evet var, 2 yıl kullandım :(
Bebeğim son çare olarak yaptir , hayat ne kadar boktan ve ne kadar kötüyse bile yaşamaya mecburuz. Herkese kafa tutarız ama Allah'a tutamayız. Terapi falan alsan belki iyi gelirdi. Konuşmak paylaşmak anlatmak istersen dinlerim dertlerini, belki de rahatlarsın
Olur yazayim
O retrodan dolayi oyle 1-2 hafta sonra geciyor sabret
Bugünlerde daha iyiyim şükür
Saturn gitti ondandir, valla astroloji yaniltmiyor
geçmişte yaşadığınız yanlış düşünce tarzının temeline inip düzeltin.
biraz maneviyat. bir şeylerle oyalayın meşgale bulun kendinize... isterseniz dahada önerilerim olur
Bende aynı sorunları yaşıyorum. Anksiyetem var. İlaç kullanıyorum. Tek başıma aşabileceğim bir durum olmadı. Psikiyatrise gittikten sonra psikoloğa da gitmeye başladım. Sende öyle yapabilirsin çünkü sadece Psikiyatrist ile geçmiyor. Psikolog gerçekten işe yarıyor. Bir süre gidip dene bence.
Bi uzmanla konuş burada sorununu halletmek çok zor. geçmişle yasama geçmişi artık değiştiremezsin şimdiye odaklan aşırı düşünmekten vazgeç
YouTube da hayata uyan diye bir kanal var oraya bir bak derim çünkü bende oradayım ve hayatım çok değişti
Aksiyete bozukluğun olabilir. Bir uzmana gitmeni tavsiye ederim ileri boyutta baş edemeyebilirsin kaygılarınla endişelerinle.
Onun üstüne git arkana bakmadan yürü yeni aktivitelere git katıl
kötü şeyleri düşünme. sana iyi gelen şeylere odaklan. elindekilerin kıymetini bil yeter :)
Düşünceye ehemmiyet verirsen artar ehemmiyet vermezsen azalır.. gün içinde kendini meşgul tut kendine sarma..
Bir terapistten yardım alabilirsiniz. Ben alıyorum tavsiye ediyorum. Herkes psikolog ile konuşmalı. İnsanın konuşup paylaşmaya ihtiyacı var.
Hoşlandığım çocuk alay etti demişsin ne yaptı ki?
Instagramda açtığı yayında herkesin önünde alay etti benimle
Ne yaptı ne dedi? Ona göre yardım edebilir sana bana anlatırsan
4 yıl önce oldu bu. Adimi görünce güldü falan bildiğin alay etti yani. Baya şeyler yasandi maalesef. 5 yıldır kimseyi almıyorum hayatima
Peki beş yıl boyunca senden hoşlanan başka biri hiç olmadı mı? Sana yardım eden?
Bi daha aynısını başkası yapar diye mi korkuyosun?
Oldu ama onlar da beş para etmez çıktı
Evet korkuyorum
Alakasız ama burcun ne?
Kaygılarının temeli geçmişte yaşadığın olaylar anladığım kadarıyla. Bi yorumda da ailem özgüvensiz yetiştirdi beni yazmışsın. Tam olarak şu andaki sıkıntın nedir?
Geçmişteki deneyimlere bakış açını değiştirmelisin. Örneğin yaşadığın olay üzerinden gidersek : Birisi seninle ilgileniyormuş gibi yaparak alay etmiş. Bunu kötü bi anı olarak değil de deneyim olarak görmelisin. Buradan ne öğrendiğine odaklanırsan kaygın azalacaktır. Aynı zamanda bu kişinin seninle oynamasını eğer başlarda farketmiş olsaydın kalp kırıklığını engelleyebilirdin bu durumda da düşünmen gereken bu olaydan yapabilecğin çıkarımlar ve alabileceğin dersler. Bir de bi yorumda ailenin seni özgüvensiz yetiştirdiğinden bahsetmişsin. Bu konuda da tavsiyem şu ki sana zamanında verilmesi gereken ama verilmemiş olan be varsa sen kendine ver. Dışarıdan bekleme kendi kendine ver. Hayatının kontrolü artık senin elinde. Sen eğer başına gelenler için başkalarını suçlamaya devam edersen başkaları sana istediği gibi yara verebilir.
Bir yaşam koçuna danışmayı düşünüyorum
Yazdıkların umurumda değil diyosun yani sksks burcunu söykeseydin bari
Yok güzel yazmissiniz da ben kendi kendime yapamıyorum o yüzden destek alacağım. Terazi burcuyum bu arada
Eskiden başına kötü olarak ne geldi ki
Ailem tarafindan özgüvensiz yetistirildim. Hoşlandığım çocuk bana umit verip başkasıyla çıktı sonra da benimle alay etti
Ben bi yaşam koçu buldum para biriktirip ona danisacagim
Kendisine Gözün Kapalı Güvenebileceğin Birinden Yardım Al Yoksa Bul O Sana Özgüven Ve Umut Aşılar
Kötü bir şey olmaz korkma
Ne gibi eski şeyler
Sevdiğim çocuk başka kızla çıkıp benimle alay etti, 5 yıldır kimseyi almıyorum hayatima
Böyle düşünürseniz yaşayamazsınız biraz sakin olup arkadaş ortamına takılın o kişinin karaktersizliğinden kaynaklanıyor sizinle ilgisi yok o gittiyse sizde o bitmesi lazım sonuçta yine sizi bulacak o kişi böyle düşünün biraz pozitif düşünceyle herşeyin üstesinden gelirsiniz
Kendine başka hedefler koymalisin
hamd et.
Yardım al zor bir durum bende de oluyor
Yüzleş kaçma
Sevgili okuyucu,
Anksiyete nedir?
Kaygı, insan kendini tehdit altında hissettiğinde ortaya çıkan bir durumdur ve bir nevi uyarıcı görevi görür. Ancak bu sürekli tekrarladığında ve tehlike olmadığında dahi kaygı hissettiğinizde ve bu sizin hayatınızı etkileyecek düzeye geldiğinde bu anksiyete bozukluğu olur.
Anksiyete bozukluğu bazen panik ataklara da sebep olabilir. Belirtileri;
Tedavi
Anksiyete tedavisinde psikoterapi ve ilaç olmak üzere 2 yol vardır. Eğer sürekli tekrarlayan uzun süreli ve şiddetli anksiyete ataklarınız varsa ilaç kullanmanız kısa sürede faydalı olacaktır ancak psikoterapi ile desteklenmez ise sorun tamamen ortadan kalkmayacaktır. Bu sebeple anksiyete tedavisinde psikoterapinin çok önemli bir rolü vardır. aGenellikle bilişsel davranışçı terapi yöntemi kullanılır bu sebeple bilişsel davranışçı bir terapist ile çalışmak bu anlamda sizin için daha faydalı olabilir. Ayrıca EMDR da yine faydalı bir yöntem olacaktır.
Siz neler yapabilirsiniz?
Nefes egzersizleri, meditasyon ve mindfulness etkinlikleri faydalı olacaktır.
Odak değiştirme: Kaygılandığınızı hissettiğinizde dikkatinizi başka bir yöne vermeye çalışarak o anki yoğun kaygıyı azaltmanız mümkün olabilir. Örneğin etrafınızdaki bir nesneyi seçerek ona odaklanabilirsiniz.
Sevdiğiniz, size iyi gelen bir insan ile iletişim kurmak: Kaygılandığınız bir anda size iyi gelen insanlarla konuşmak da yine kaygıyı azaltmak için iyi bir yoldur. Zihninizi ana odaklamak
Kaygı ya geçmiş ya da gelecek ile ilgilidir. Ancak şu anda bir sorun yoktur. Zihninizi ''şu an''a getirirseniz kaygılarınız da azalacaktır.
Kendinize sormanız gereken sorular: