lise öğrencisiyken sınıfta bir tartışma esnasında çok sinirlendiğim bir kız arkadaşa o tip bir kelime etmiştim.. o an kavgayı bırakıp ağlamaya başlamıştı.. bu yaşıma geldim o anı unutamadım.. dilimi eşek arıları sokaydı da o lafı etmeyeydim.. daha o an yaptığım hayvanlığın farkına varıp özür dileyip gönlünü almaya çalışmıştım ama , bu yaşıma kadar unutamadım o anı.. ve o kızla halen aynı şehirdeyiz ve ara sıra karşılaşır selamlaşırız hal hatır sorarız.. ve o her an , o anı yeniden yaşarım.. ben unutmadıysam o da unutmamıştır, belki de beni her gördüğünde o an için içinden küfrediyordur bana diye düşündüğüm bile olur.. çok çok mahçubum.. bunun için de kendimi affedemedim ve sanırım affedemeyeceğim de.. bir daha mı... asla... kim olursa olsun.. bir insana küfret gerekirse ama çirkinsin deme..
Selam, Birinin yüzüne karşı çirkin olduğunu alenen ve duyarsız bir biçimde söylemek o kişiyi çok kıracaktır. Kaldı ki bunu o kişinin arkasında söylemekte çok yanlış bir davranıştır. Birinin işgüzarlığı tutar gidip o kişiye bu sözlerinizi anlatırsa aranıza bir daha hiç kapanmayacak mesafeler girebilir. Yapılacak en güzel şey bu konulara hiç girmemektir. Allah'ın yarattığı her varlık güzeldir düşüncesi ile yaklaşılmalı insanlara. Bu açıdan ben, benim için önemli olan iç güzelliktir dediğimde insanlar "yav he he" falan diyorlar ama sonuçta kimseyi inandırmak zorunda da değilim.
Ben doğruyu söylemeyi saygısızlık olarak görmüyorum. Ben tipsizim Allah'ın yarattığı her varlık güzelse beni başkası yaratmış o zaman. Güzel varsa çirkin de vardır. Direkt suratına söylemen lazım çirkinse çirkinsin diyeceksin kırılırsa da kırılır o sen onu söyledin diye kırılmaz , bu lafının gerçek olmasından dolayı kırılır.
Tipsiz dediğin zaman ben de tipsizim. Kaldı ki güzellik göreceli bir kavramdır. Görüşüne saygım var. Ben bu şekilde insanlara çirkinsin demenin kırıcı ve yanlış bir davranış olduğu görüşündeyim.
İşte bak kişisel bir görüş. Bana çıkıp tipsiz deseler kırılırım ben. Halbuki bunu bende biliyor ve kabulleniyorum hatta kendime söylüyorum. Ancak dışarıdan birinin öylece yüzüme söylemesi beni kırar. Herkes bunu samimi bir şekilde söylemez. Seni yaralama amacı da taşıyor olabilir.
Bu yüzden reddedecekse etsin zaten. :) O noktada tabii ki gerçekler. Ancak bunu söylemenin daha kırıcı olmayan yolları var. "Ben sana karşı bir şey hissetmiyorum." demek gibi. Ben anlarım zaten.
Ben tipsizim valla gerçekleri söylemenin doğru olduğunu düşünüyorum. Eğer tipsiz diyeceğimiz kişi tipsizse söylemekte fayda var. Ben 13 kere reddedildim sadece son kız tipsizsin dedi. Bir daha da denemedim 4 yıldır denemiyorum. İlk kız da tipsizim diye reddetmişti ama söylemediği için ben boş yere defalarca deneyip defalarca reddedildim.
Ayrıca ben bir tek 13. Kız için sevdiğime pişman değilim diğerleri yalancının önde gideniymiş. Kırılacam diye yalan söyleyeceklerse hiç kötü şeylerle yüzleşmeyelim o zaman. Kanserlere kansersin demesinler , dişinde maydanoz olana söylemesinler o da gidip gün boyu herkese göstersin. Kırılır diye gerçeği söyleyemeyen korkak insandır. Ne olursa olsun gerçekten ne düşünüyorsanız söylemelisiniz.
Kimseye öyle demem çünkü güzel bakan güzel görür, ben güzel bakıyorum 🙂 Allah'ın yarattığı her şey güzeldir, yaradan güzel zaten yarattığı da doğal olarak güzel oluyor 🙂
Yalan insan yaratiklari yalan seni anlamadığımi zannediyorsun 5 yaşımdan beri asağılanmis bir çocuk olarak seni isyanlarini biliyorum anlıyorum nasıl birsey iyi ki ates gibi yilan agizlari var bunları bizi karşı yapiyorlar çünkü ya biz onlar gibi kirlenseydik bence biz çok güzel özeliz:")
Ben diyemem. Çirkin veya güzel olmayı o insan seçmiyor. Bir insan dur ben az çirkin olayım demez. Herkes beğenilmek ister. O yüzden tipi güzel olmayan birine lütfen sen çirkinsin senle olamam demeyin
Hayır bu da denmez. Tipim değilsin yalanı da bunun için üretilmedi mi zaten 😅 Ama kızlar için aynı şeyi diyemicem. Onlar sana mı kaldım bu güzelliğimle tipsiz diyebiliyorlar 😅
Diyebilirim ama şu var eğer ben bunu demişsem ortada cidden çok fena bi çirkin durum var demektir yoksa niye durduk yere birine öyle bisey diyeyim ki 😉
Öznur diye bir kız vardı bir de Gülfem diye bir kız vardı. Öznur çirkin , Gülfem güzeldi. Gülfem her ay 10 tane teklif alıyorken Öznur hiç teklif almıyordu. Okulda ben de sadece doğruyu söylememle biliniyordum. Öznur bana sordu neden hiç teklif almadığını. Ben de çirkin olduğun için erkekler teklif etmiyordur dedim. Kıza bozuk olmayan bir tarafını düzeltmesini mi tavsiye etseydim? Kızın tek kötü özelliği tipsiz olmasıydı karakter olarak Gülfeme bin basardı belki de. Ama tercih edilmiyor işte zaten tercih edilmemesi herşeyi anlatıyor ben çirkinsin diyince ben mi suçlu oluyorum? Ben de çirkinim ve bana söylendi çirkinsin diye. Ben kırılmadım çünkü doğruydu. Başkaları kırılıyorsa yine doğru olduğu için kırılıyordur
Neden? Çünkü sen de biliyorsun iç güzelliğin aslında hiç önemli olmadığını. Kalbi çirkinse söylersin rahatlıkla bilirsin umrunda bile olmayacağını. Ama öbürüne kırılacağını düşünüyorsun çünkü iç güzellik değil dış güzellik asıl önemli olan.
O kadar da göreceli değil. Kıvanç Tatlıtuğ ile Hakkı Bulut fotoğrafları al eline git 100 kıza sor hangisi daha yakışıklı diye. Kadınlardan 80den fazlası Kıvanç Tatlıtuğ diye yanıt verecek. Ve bu seçim asla Hakkı Bulut tarafına geçmeyecek. Güzellik göreceli olsaydı başka 100 kadında Hakkı Bulut öne geçebilirdi. Ayrıca doğruyu söyleyin ne zararı olacak?
@Ispectraaaa07 sen konuyu baska anlatiyorsun ki iki bayan ikide erkek var diyelim ben birini begenirken digeride otekini begenir guzellik anlayisi burada herkes ayni kisiyi ya da aynı seyi begenmez
Birine görünüşünün nasıl olduğunu söylemek vicdansızlık değildir kırıcı olmak hoş değil ama kibar bir şekide söylenebilir ben kendimden bahsedecek olursam açıkça söylerim :)
Direkt demem ama sürekli insanların görünüşüne laf ediyorsa veya kibirli konuşup üstten bakıyorsa derim yani sen hiç aynaya bakmadın mı evladım olsan eldivenle severim diye
Kim demiş korkak olduğumu? Tanımadığın bir adam hakkında yargıda bulunmaya kalkma. Ben üslubuna dikkat eden ve karşımdakinden de bekleyen birisiyim. Kimsenin yüzüne gidipte “sen çirkinsin” diyerek rencide etmem. Bana güzel gelmeyen bir başkasına çok güzel gelebilir. Bu yüzden benim yüzümden onun kafasında bunun bir takıntı haline gelmesini istemem.
Dış görünüşüne takıntılı ve bu yüzden öz güven problemi yaşayan bir kız/erkek düşün ve sonra karşısındaki gelip onun yüzüne “sen çirkinsin anladın mı?” minvalinde bir şeyler diyor. Bir düşünsene bunun ucu nereye kadar gider? Takıntıdan hasta olmaya kadar gider. Herkes amaan salla gibisinden dalgaya vuramaz bazı şeyleri, işte bu yüzden üslup diyorum. “Yanlış üslup doğru sözün katilidir. Diğer meseleye gelecek olursak kusura bakma ama 13 kız reddetmişse ve sen ters giden bir şeyin farkına varamamışsan o senin hatan. İki olur dört olur ama bir yerden sonra kendine bir bakmaya başlarsın. Kendinde bir sorun bulamazsan karşıya bakarsın.
Kendimde bir sorun olduğunu biliyordum zaten ama kendi kuruntum zannediyordum. Reddedenler de cesur olup doğruyu söylemedikleri için ben sürekli farklı yerlerde aradım sorunu. Halbu ki tipsizim yani ilk kız söyleseydi evet haklıymışım diyip denemezdim. Bu kadar reddedilmek benim psikolojimi bozdu. Başkalarına da böyle olmasın diye çirkinsin diyeceksiniz tabi ki.
Troll değil ciddiyim bana da söylendi tipsizsin diye. Kız densiz değil dürüsttü. Dürüstlüğü kendine yakıştıramayanlar yalan söyleyip adına da vicdan koyuyorlar.
@Ispectraaaa07 Görüşün doğru fakat farklı bir bakış açın var. Ve ben senin baktığın pencereden bakmıyorum. Diğer yorumlara baktığımızda da bir çoğumuz benim penceremden bakıyor.
Normalde çoğu kişi trollük yapıp sırf karşı olmak için aksi görüş belirttiği için ben o kişileri ciddiye alıp cevap vermiyorum. Ama sen madem ciddisin, bende sana saygısızlık yapmamak için sana cevap vereceğim.
Konuyu ele alacak olursak. Kimsenin dürüstlüğü kendine yakıştırmaması diye bir durum söz konusu olamaz, bu sadece senin senle aynı görüşte olmayan kişilere atfettiğin ithamdır. Ve çirkinlik söz konusu olduğunda, kişi çıkıp çirkin bulduğu kişiye "Güzelsin" derse yalan söylemiş olur. Bir kişinin çirkinliğini de durduk yere söylemenin bir anlamı yok. Bu konuda açık olabilmek için bunun sorusunu almak gerekir. Aksi taktirde ortada "Sence ben güzel miyim?" diye bir soru almamışken, "Çirkinsin" demek oldukça karşı tarafı zedeleyebilir/kırabilir dolayısıyla patavatsızlık yapılmış olur. Ki bu soru sorulduğu taktirde "Çirkinsin" direkt olarak çirkinsin demenin lüzumu yok, bazı yüz mimikleriyle "yeterince güzel olmadığı" ifade edilebilir. Bu da gayet hoş bir davranıştır.