Beynin en tehlikeli yanı, “ters çaba” kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, beyin onu size çeker, korktuğunuzu başınıza getirir! Buna ters çaba kuralı denir. Bataklıktan çıkmaya çalıştıkça, dibe gömülmeye benzer. Beyin odaklanılan hedef için çalışır. Hedef olumsuz olsa bile onu gerçekleştirmek için çalışır! Topluluk önünde konuşma yaparken “acaba heyecanlanacak mıyım” diye düşünürseniz, merak etmeyin heyecanlanacaksınız. Korkunuza değil, konunuza odaklanın. Başınıza gelmesinden korktuğunuz en kötü şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanın. Kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız. Burada yapıla bilecek en iyi şey pozitif düşünmektir anladığım kadarıyla. Pozitif düşününce de hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ne yapmalı? Ters çaba kuralına inanıyor musunuz?
İnanıyorum çünkü neye odaklanıyorsak beynimiz ona göre hareket ediyor bence. Her şey bilinçaltında gizli ama biz bazen fark edemiyoruz. Mesela burç yorumlarını da ben buna bağlıyorum. Mesela kendi burcumuzun yorumunu okuyoruz ve o gün o yoruma göre hareket etmeye çalışıyoruz.
Evet, inanıyorum buna. Başıma da gelmiyor değil. Biz evrene nasıl bir enerji yayarsak, bumerang gibi bize geri döner. Fakat ne yazık ki bazen bazı düşünceler biz istemesek bile ortaya çıkıyor, detaydaki heyecan konusu mesela. Bastırmaya çalışmak yerine durumun farkına varmak daha iyi.
Aslında insanlar kötüyü düşünmeye o kadar meyilli ki... kötu olaylar başına geldiğinde veryansın ederler hep beni bulur böyle olacagini biliyordum tahmin etmiştim diye koşulsuz sartlanma vardır... oysaki iyi düşünüp kötü olduğunda bile olsun elimden geleni yaptım demek insanı ruhsal olarak daha olumlu etkiler...