Kur'an'ı Kerim'de karma yok İlahi Adalet var biz İlahi Adalet'e inanıyoruz. Karma adı altında orijinal bir kuralı çalarak kendilerinin orijinal fikri gibi yeni çakma inançları pazarlayanlar elbette bu yaptıkları hırsızlığın bedelini İlahi Adalet katında öderler çünkü bu fikir Müslümanların orijinal fikri. İlahi Adalet gibi muhteşem bir kavram dururken özenti söylemlerden medet umanları ibretle izliyorum. Herkes istediğine inanabilir elbette. Karma esasen İlahi Adalet. İkisi de aynı şey zaten diyenler ikisinin de aslında aynı şey olmadığını, birtakım kişilerin İlahi Adalet kavramından hırsızlayarak benzer ve sahte karma kavramını uydurduklarını bilmelerini isterim. Müslüman ve Türk bir toplumda İlahi Adalet düşüncesini yok sayıp karmayı lanse etmek anlaşılır bir durum değil gerçekten. İnsan asıl fikirlerine daima sahip çıkmalı. Çocuk eğitiminde de çok önemli söylemler bunlar. Müslüman Türk müsünüz, Budist misiniz, çocuğunuzu da Budist mi yetiştireceksiniz buna baştan karar verin cidden.
İnanıyorum fakat yaşattığını direkt yaşamasıyla değil farklı şekillerde yaşamasına da inanıyorum. Hani birisi seni üzer, kırar ve sen ciğerinin yandığı kadar ciğerinin yanacağı gün için o kişiyi Allah'a havale edersin ya.. Yaratan başka türde hâlleder ya, o şekil işte.
Evet, inanıyorum. Çünkü insan ne ekerse onu biçiyor bir şekilde. Belki hemen değil ama zamanla yaptıkların iyi ya da kötü mutlaka dönüyor. Hayat bazen sessizce hesap kesiyor. O yüzden kimseye haksızlık yapmadan, içim rahat şekilde yaşamaya çalışıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Keşke Karma diye bir şey olsaydı bunu çok isterdim. ama gerçek hayat filmlerde ki gibi değil hep iyiler kazanmıyor tabi iyi olmaktan alı koyamaz bu bizi 🙏
Karma kuralı, aslında hayatın ilginç bir dengesi gibi, değil mi? 😊 Ne verirsen onu almak ya da yaptıklarımızın bir şekilde geri döneceğine inanmak, bizi daha farkında ve sorumlu biri yapabilir. Bu, tamamen bir inanç meselesi; ama insanların iyilik yaparken daha huzurlu hissetmesi ya da kötülükten kaçınmasının bir nedeni de bu belki. Sen ne düşünüyorsun, gerçekten karma işler mi? 🌱
karma olarak değil ama Allah'ın adaletinin şaşmaz olduğuna inanıyorum. Öyle veya böyle hiç ummadığın bir zamanda hiç ummadığın birşeyin sonuçlarını yaşar bence insan. Yaş ilerledikçe ne kadar doğru olduğunu yaşam deneyimiyle birlikte görüyorsun zaten, bu yüzden en büyük vekil Allah'tır.
Karmaya inanmıyorum fiziğe inanıyorum ben. Newton’un üçüncü yasası var zaten: Etki = Tepki. Yani evren zaten fiziksel olarak seni geri bildirimle yakalıyor, karma sadece bunun mistik versiyonu...
Hayır ama ilahi adalete güveniyorum. Yapanın bir şekilde bir yerinden çıkacağını biliyorum. Hatta bana bulaşanlaraın başlarına neler geldiğini de biliyorum.
Hiçbir ders çıplak kalmaz. Gün gelir karşılığı acı olacak olsa bile o dersin üstü giydirilir. Düşünüp adam olman için karma gereklidir. Sürekli aynı yerde kalmak asıl rezilliktir