Bu basit gibi görünen fakat karşımızdaki insana istediğimizi yaptırmanın en basit yolu belki de. Mesela biriyle buluşmaya karar verdiğinizde geç kalacağını düşünüyorsanız “İddiasına bile girerim ki vaktinde yetişemeyeceksin” demeniz, o kişinin sizden önce orada olması için yeterli. Eh, herkes için geçerli olan bir strateji değil elbette.
Peki siz, istediğinizi elde etmek için ters strateji/psikoloji uygular mısınız?
İstediğinizi almak için ters psikoloji uygular mısınız?
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bu bilinçli bir şekilde bende uygulandığını anladığım an o işi ne olursa daha da yavaş yaparım. Çünkü karşımdaki istediği için değil kendim istediği için zamanında yapmak isterim. Bu yüzden karşımdakine de yapmak istemem.
Zaman zaman karşımdaki insanın zaaflarıyla oynamaktan keyif alabiliyorum evet.. Bana kalırsa ters psikoloji aslında karşı tarafı kışkırtmaktır bir nevi, yani gaza getirme durumu.. :D Evet bunu gündelik yaşamımda da sıkça yapıyorum fakat artık kendi çevremdeki insanların bazıları yemiyor.. :) Keyifli geceler..
Hayır böyle bir şeye hiç başvurmadım. Elde etmek istediğim şeyi hile ile elde etmeyi sevmem. Ben yön vermiş isem hiç bir değeri kalmıyor gözümde. Böyle yapma şöyle yap , bak bunu yapamazsın hadi yapta göreyim, bahse girerim böyle yapacaksın gibi söylemler sonucunda yapacağı şeyin anlamı koca bir hiç olur benim için
Orta düzey ve kararsız insanlarda ki daha çok kişiliği oturmamış kişilerde etkili bir yöntem ama her zaman her yerde işe yaramaz. Özellikle iş hayatında bir etkisi yoktur. İkili ilişkilerde de aradaki bağı zedeleyebilir. Sürekli kullanımı da ters teper.
İstediğim her şeye istediğim zamanda ulaşmam mümkün degil ki. Bunu farkeden insan zaten istediği pek çok şeye kolayca ulaşır. İstemek bir şeyin anti-totemidir. O istediğiniz şeyden vazgeçebildiğiniz an istediğiniz şeye zaten kısa bir süre içinde kavuşmuş olursunuz...
Çok fazla. Aşksızlık krizinden arabamla aşırı hız yapma isteklerim sürekli tavan yapıyor. Bu sene 205 km/s yapacağım dedim, 3 kez üst üste 150 km/s'de takıldım. Önümüzdeki seneye tüy gibi arabamla 220 km/s hız yapma riskim var. Hiç olmazsa, kiralık 2,0 lt üstü arabayla 250 km/s hıza çıkma riskim var!!! En tehlikeli ters psikolojim bu.
Böyle bir şey mi varmış? böyle birşeyin olduğunu ben şimdi duydum, ama iyi bir stratejiymiş. Keşke daha önceden bilseydim demedim değil içimden. Hatta aklıma yeni bir soru getirdi, acaba insanların uyguladığı ters psikolojiler nedir bende öğrenmiş olurum bpylece soruyu sorarak😊. Teşekkür ederim güzel soruydu🍀
Erkekleri ve en yakın kankalarımı gıcık etmeyi seviyorum. Bir erkekle muhatap olursam bunu daha iyi anlar. Kız kankalarıma da sataşmayı severim. Fakat şunu belirtmek isterim ben istediğimi almak için değil, tatlı atışmalar için saygı çerçevesinde yaparım. Dürüst tavır daima vazgeçilmezimdir...🦄🍀❤️
Satış yaparken bu stratejiyi kullanmak hep aklımın ucundan geçmiştir veya bazen birisini ikna etmem gerektiğinde. Ama hep aklım yerine vicdanımı seçerek samimiyetle istediğimi veya olması gerekeni söylemişimdir.