Her insan saygıyı hak eder, sevgiyi de bazı kıymetli insanlar kendi elleriyle inşa ettikleri kaliteli iletişimle temin ederler. Ama zaman içerisinde bazı insanlara sevgi duyamazsınız, saygınızı da yitirirler. Bu aşamada kin yahut nefret olmaz bende, hissizleşir ve zihnimden silerim, en doğrusu da bence budur. Çünkü en insancıl seçenek bu...
Kesinlikle duyabilirim.. Her görüşü benimsemek zorunda değilim asla.. Her görüşten sosyal çevrem var.. Kimseyi ne dini, ne ırkı, ne dış görünüşü, ne cinsel kimliği, ne inancı ne de başka bir yönelimi yüzünden yargılamadım yargılmam.. Ben benimle olan uyumuna bakarım.. Eğer saygısızlık yapmıyorsa saygımı korurum.. Sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız ki aynı saygıyı biz de görebilelim.. Keyifli geceler..
Saygı zaten sevdiğine de duyulmalı, sevgi sadece sevdiğine gösterilmeli. Sevgide seçim var ama saygıda mecbursun demişler sıcak sütlük ahvem. O nedenle sevmediğimiz insanlara saygı duyalım ama muhatap dahi olmayalım. Onlar kendi havuzunda yüzsünler biz kendi havuzumuzda yüzelim. Onlara nefret beslemek yerine "aman ne yapıyorsa yapsın" bilincine sahip olalım. :D
Her insana saygi duyulmasi gerektigine inanmiyorum. Sevmiyorsam saygimda yoktur. Saygi hakedilmelidir. Ben bu hayatta baskalarini ezerek bir yerlere gelmeye calisan, kadini giyimiyle yargilayan, hak yiyen, malum partiyi destekleyen kimseye ne saygim ne sevgim vardir.
her insana saygı duyuyorum sevmediğim insanda hariç ama şöyle bir konu var eğer sevmediğim insan bana gıcık haddini ve sınırını aşacak haraketler yapıyorsa o zaman saygı biter olay başlar.
Yaşayan her varlık saygıyı hak eder. Bizim değer yargılarımıza göre insanlara saygı duyup duymamazlık yapamayız. Yapsanızda kanunlar size haddinizi bildirir.