Düzenli olmak ya da dağınık olmak kişinin karakteri ve kişiliği hakkında ip uçları verir.
Acaba düzenli olmakla o kişinin zekası arasında da bir bağıntı var mıdır?
Sahi siz ne kadar düzenlisiniz?
#06romeo 😎

Şöyle bir şey okumuştum haber sitesinde🙄
Sıradan insanlar, grup normlarına uyup masalarını sürekli düzenli tutmaya çalışıyorlar. Yaratıcı insanlar ise kendi kurallarını yazıp beyinlerindeki düzenlerine göre masalarını yerleştiriyor. Dışarıdan bakanlar için kaostan doğan bu düzen dağınıklık gibi gözükse de, aslında yaratıcı insanların düşünmesini sağlıyor. Yaratıcı insanların beyinleri daha farklı çalıştığı için, dağınıklık aslında onların zihinlerini yansıtıyor. O anda akıllarında olan her işi ya da objeyi karşılarında görmek istiyor. Bu dağınıklığı beyinlerinde birleştirip yaratıcı işler ortaya koyabiliyorlar. Dağınıklığıyla ünlü Albert Einstein'in bu konuda gelen bir soruya verdiği cevap aslında olayı örnekliyor. Einstein, “masalar beynimizin içini yansıtıyorsa, masamızın üstü boşsa ne düşünmemizi bekliyorsunuz?” diyerek bu psikolojik bulguyu yıllar önce özetlemiş. Yani pek katılmasa m da mantıklı geliyor Einstein abimiz sözü 🙄
Abimizin*
Çok teşekkür ederim 😊🏵️
Alakası yok ben düzenliyim akıllı olduğumuda biliyorum🤗👏👍
Teşekkür ederim 🤗
Bağlantı olduğunu düşünmüyorum.
Böyle bir korelasyon olduğu söylenir. Ama net bir bağlantı yok. Şunu düşünebilirsin, üstün zekalı birisi dağınıklık arasında gariplik çekmiyor. Eşyalarını bulabildiği için bu durum onu rahatsız etmiyor ya da bir şeyler aramaktan fazlasıyla hoşlandığı için rahatsız olmuyor. Ama normal zekalı bir insan dağınıklık arasında kayboluyor. Bu onun için bir problem oluşturuyor bu yüzden de düzen ihtiyacı hissediyor şeklinde bir senaryo düşünülebilir. Ama bana kalırsa çok da bir bağlantı yok. Düzensizlik düzensizliği doğurur. Düzen varsa başarı vardır.
Cevap
8Cevap
Düzensdiz insanlar ne yazık ki dikkat eksikliği olan kişilerdir ve çok zeki olmazlar.. Ancak kurallara karşı olan insanlar zekidir çünkü zekaları ve akılları onlara uygunsuz kuralları gösterir.. Tabi kuralsız derken tuvalete sıçıp sifon çekmeyen adam değil onu da iyi bilelim.
Hayatımda Hiçbir zaman düzen olmadı hep oturtmaya çalıştım ams bir türlü beceremedim okul hayatım bile böyle Okul 8 de başlardi ben 9 da giderdim ama Başarılı insanların hayat hikaylerine bakıyorum sabah 4 de kalkiyor spor yapiyor bilmeme 7 de kahvalti bilmem 1 saat yoga falan fistan Hep onlar gibi olayim diyorum olmuyor Sonra diyorum ki yae s.. ktin gidin arkadaş Kanayan yaramdir burasi
Şimdi bu dağınıkların uydurduğu tezi çürütelim 😎😌
Çok düzenli ve titizim aynı zamanda da çok zekiyim.
Evim düzenli ama dolabım çarşamba pazarı gibi. Ben ne oluyorum
He iyi o zaman zaten açanı keserim
Bu sanırım düzensiz insanların uydurduğu bir şey :D alakası yok.
Ne mutlu bana 😅
Ben plan olmadan katiyen düzenli olamıyorum. Gündelik işleri kağıda yazıp öyle anca düzenlerim. Yoksa kendi kendime kalsa dağınığım.
Aslında çoğu bilim insanlarına baktığımız zaman çoğunun dağınık kişiler olduğunu biliyoruz.
Düzensiz olmalarının sebebi ise kafaları o kadar çok dolu ki, diğer işlere yoracak kafaları kalmıyor, beyin enerjileri çabuk tükeniyor. Beyinleri çok meşgul, normal bir insanın beyni 1 saniyede 5 konu düşünüyorsa bu insanlar 1 saniyede 30 konu düşünüyor. Beyinleri hızlı ve yoğun.
Düzenli olunca bulamıyorum hiç bir şey zaten bulana kadar dağılıyor dağılıncada asla toplamam arada bir abla geliyor evi topluyor ertesi gün tekrar aynı
Ben çok düzensiz biriyim hiçbir zaman ne dolabım ne çalışma masam ne de odam düzenli olmaz. Biri azarlamayana kadar da toplamam. Vakit kaybı gibi geliyor hep bana.
Bir esiyor her şey 4 dörtlük yerli yerinde bir esiyor heryer dağınık ne aradığımı bulamıyorum ruh halime göre değişiklik gösteriyor valla ben de anlamadım.
Bir asker edası kadar düzenliyim. Dağınıklığı bile düzene tabi. Bence de kişilik meselesi. Bu zeka ile değil alışkanlık sanırım
Düzenlilik dediğimiz şey:
Yetiştirilme, kendini yetiştirme tarzıyla alakalı bir durum bence.
Düzenli olmaya çalışıyorum ama arada dağıtıyorum 😊
duzenli ve titiz biriyimdir. Zekiyimde alakasi yok bunun
Ben çok dağınık ve çok düzensizim ama zekimisin diye sorsalar değilim bence yalan biși
Asiri daginigim keske biraz temizlik takintim vs olsa etrafi b*k goturse sallamam
Ama kirli olmayacak karisik olacak
fazlasıyla düzenliyim..
bu durumda bildiğin armudum yani :)
Ders masam hep düzensiz olur. Her defa düzenlerim ama nasıl oluyosa hemen dağılıyor. Odam falan hel düzenli bi tek ders masamla anlaşamıyorum düzen konusunda 😂
Biraz öyle ya topalamakla vakit kayvetmek istemoyir insna
Gece daha geç yatmakla düzensiz olmayı zeki olmak sananlar var. Aslında hiç alakası yok
Hem düzenleyim hem düzensiz
Hiç bir şeyin yeri yok bende en son bıraktığım yerde gider bulurum
Tamamen bir saçma teori güncel hayatında düzensiz olan biri tembel üşengeç uyuşuğun tekidir 😂 temizlik imanın yarısıdır tertipli düzenli olarak yaşamaktan kime zarar gelmiş
Alakası yok
Bu aralar pek düzen temizlik aramıyorum
Alakası olmadığını düşünüyorum
Ben kendi adıma düzenliyim. dağınıklığı sevmem.
Çok dağınığım düzensizim ve zekiyim doğru olabilir
Düzenli bir insanım:-)
Yok be ne alakası var
Çok düzensizim
Ne alakası var ya
bence bağlantı yok
O zaman ben dahiyim
Olabilir
Öyle derler evet.
Çok düzenli değilim
Oldukça duzenliyim
Düzensizim.