Senin fikrin nedir bu konuda?

Merhaba, başkalarını eleştirmeden önce kendinde o hakkın olup olmadığına bakan insan haddini bilen bir insandır ve ben de haddimi bilen bir insan olduğumu düşünüyorum. Tabii ki pek çok konuda fikrim vardır ve iyi bir analizciyimdir ama bu demek değildir ki insanların hayatına doğrudan karışacağım ya da yön vermeye çalışacağım. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olamaz. Kendimden yaşça küçük bir insana bile bir şey demeden önce çok düşünürüm ve ona karşı da cümlelerimi seçerek konuşurum ki karşımdakine saygısızlık yapmış olmayım ve konudan, vermek istediğim mesajdan sapmayayım. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kimseyle işim olmaz aslında benim ama sen eline çubuğu alıp ağacın içini karıştırmaya çalışırsan içinden çıkacakların sana saldırmasınada razı olacaksın kimsenin canını sebeb siz yere yakmadık kimseyle de sebeb siz ugrasmadik. Herkes yediği poklarin farkında ama sorsan herkes hanımefendi herkes imparator biraz ucu kendilerine deydimi derdi olan zaten mesaj kutum açık ordan yazıyor Allaha şükür Bu zamana kadar kimseye sebeb siz laf söylemedik mutlaka hak edene hak ettiği değeri vermisizdir burada duruşunu begendigim ender kadınlardan birisin o yüzden herdaim seni taktir ediyorum.
Cansın sen
Teşekkür ederim 🙏
Kimseyi kolay kolay eleştirmem. Eleştirmem için samimiyetim olması gerekiyor. Benimle samimiyeti olmayan insan beni eleştiremez o hakkı kendisinde bulamaz. Bazen insanların sorunlarına, söylediklerine göre cevap veriyoruz bunu bile eleştirme olarak algılıyorlar varsın algılasınlar ben onları umursamadıkça, konuşmadıkça çıldırıyorlar. Bu olaylara çok şahit oldum. İnsan olana insan gibi davranırım ama aksiyle karşılaşırsam çok sert oluyorum.
Bitirdim eleştiri işlerini. Banane diyorum. O yüzden kendime de bakma gereği duymuyorum artık. Ama Zamanında yaptıysam hak ettikleri içindir.
zatwn gerçek hayatımda eleştireceğim kimse yok zira hepsi dostum ailem tanıdıklarım. Buradakileri eleştiriyordum ama değmez olduğunu anladım geç de olsa. Hepsi yabancı benim için
Cevap
30Cevap
Mümkün olduğu kadar insanları eleştirmemeye çalışıyorum, ortada genel kabul gören bir ahlaksızlık (riyakarlık, ikiyüzlülük, başkasının arkasından konuşma, başkasının hakkını çiğneme gibi) yoksa ve eleştiri konusu kişinin özel hayatı veya tercihleri ise. Kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz, ve yargıladığını yaşamadan ölmezsin.
Gerçek anlamda olan eleştiri iyidir ya hakkım var ve eleştirilmeye de hakkım var. Sonuçta uçup giden bir şey bide hani istediğin kadar eleştir kafada tesiri olacak mı biz belirliyoruz.
Ben birilerini eleştirmeyi sevmem ve bundan elimden geldiğince kaçınırım ama eleştiri yapacağım durumlar da oluyor tabii ki.
Bu durumlarda buna dikkat etmeye çalışıyorum.
Kimse kimseyi haddine olmayan konularda eleştiremez çünkü.
Haklıysam eleştiririm haksızsam susarım baskalarıda beni eleştiriyor 🤨
Tabiki canım eleştir çiftleştir 😂
Ben zaten Mart kedisi gibi bekliyorum hep 🥺
Bana 4 mevsim kedi lazım😂
Eleştiren kişi önce o hakkı kendinde bulıyorsa vicdanlı ve aklı selim bir insandır. Yoksa her ağzı, dili olan sallar da sallar. Eleştiri yapmak sağlam bilgi birikimi ister. O konuda en iyisi olmalı.
kısılerı elestırmem elekstırcek duruma gelmıs ısem zaten son noktadır.
elestırı baska kısısel hakaret baska .
iş alanında ya da sosyal durumlarda yanlıs bırseyler var ıse elestırırım .
Karşımdaki insanı ne eleştiririm nede kusurlarını görürüm, özgür yaratıldık, benim eleştirme gibi bir hakkım yok , sadece sevdiğim ve değer verdiğim kişilere vaazlar verebilirim🙂
ALLAH'A şükür bu zamana kadar kimseye eleştirecek bi yorum yapmadım efendim.. Ben kimim ki insanların hayatlarını eleştireyim...
Bakmıyorum. Kimseyi eleştirmem. Herkes kendi karakterini ve kendi tercihlerini yaşar. Beni ilgilendirmez.
Birlikte çalışıyorsak ve işime engel teşkil ediyorsa eleştrinin kralını yaparım. Diğer türlü insanlarla pek ilgilenmiyorum
Genelde eleştirmek yerine anlamaya çalışıyorum neden böyle yaptığını ama bazen gram anlam veremeyip eleştiriyorum
Ben sürekli başkalarında kusur arayan, ve onları tenkit edip, kendisine kör bakan bütün herkesten zerreler sayısınca nefret ediyorum nefffreeeeett!
👏👏güzel soru. evet herkes herkesi eleştiriyor ama kimse kendine bakmıyor.
Evet kolay kolay eleştirmem insanları eleştirsem bile önce öz eleştiri yaparım
Evet özellikle buna bakıyorum. Bu sebeple kimseyle işim olmuyor.
Kizlarimi bazen elestiririm.. Onlarinda istegi cercevesinde.. Baska turlu isim olmaz kimseyle..
Eleştirecek kadar samimiysem, yanlış bir şey yaptığın da kafasına bile vururum.
Cok güzel bir soru asiri begendim. Evet bakiyorum Elhamdulillah ☺️
Elbette bakıyorum üzerinde hiçbir hakkım olmayan insanı hangi sıfatla eleştirebilirm..
Ben her seferinde ilk kendime bakarım abla. Birini elestireceksem bile ilk kendimi eleştiririm.
Kimseyi eleştirmem, kimseciklerde beni eleştirmesin. Tıkarım ağızlarına lafları
Eleştiriler yapıcı olmalı yıkıcı olanlar eleştiri değil nefret kusmak ya da kıskançlık
kimseyi eleştirmiyorum..
çünkü ne söylesem boşa olacağını düşünüyorum..
ve haddim olarak da görmüyorum :)
önce iğneyi kendime sokuyorum acımıyorsa çuvaldızı başkası için bileyliyorum :D
Evet yakından bakarım
Insan önce kendini elestirmeli, sonra etrafindakilere bakamali bence😀
İnsan izin vermediği sürece hiç kimse hiç kimseye bir şey hak idda edemez. Çünkü biz izin verdiğimiz kadar yapabiliyorlar bunu.
Tabiki, kimsenin kalbi kirilmasin
Hayır herkesi eleştiririm ben
Herkes haddini yerini bilecek
Evet bakarım
insanız bazen bakmıyoruz hata yapıyoruz
Bakmıyorum.
Başkasından bana ne
Tabiki
Hayır bakmıyorum.
Hakkım yok.
bakıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?