Insanlara inancım onların tanıttığı kadarını tanırım. Güven karşılıklı oluşuyor. Zaten insanlar aman aman herkese güven inşa etmek için sıraya da girmiyor. Inancım bitik olmadı hiç. Tanırım zannettiğim gibi değilmiş derim. Bunu dememe sebep veren yine iki kişidir. Sen ya bile bile güven vermeyen birine aldanmayı seçersin ya da güven isteyip ama karşındaki kişiyi aldatmayı tercih edersin. Şu da var ve bu nedense daha çok güven arayan kişilerin daha çok yaptığı bir eylem. Hem inancım bitti kimseye güvenmem derler ama en iyi niyetli kişiyi kandırmak içinde elinden geleni yaparlar. Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu)) bence insanlar tam olarak ne istediğini bilmiyor. Zaten bilseler insanları deneme tahtası olarak görmezler. Benim inancım ve umudum sonsuza kadar sürecek. Nihayetinde herkes bir et kemikten ibaret. Zamanla kazandığı nitelikler ise yine kendini bağlar.. Kime nasıl güveneceğimiz yine bizim aklımızla orantılı bir durum olarak görünsede hayatın içindeki insanlar hep iyi değil orası da aşikar..
ben her insana iki şans veririm hayatımda.. birinci şansı verdiğimde bunu tüketiyorsa ve bu durumdan pişmansa aslında bir şansı daha hak ettiğini düşünüyorum.. Ve sonra.. ona verdiğim bu şansa rağmen hala tüketiyorsa artık bunun bilinçli olduğuna karar veriyorum ve ona inancım kayboluyor..
Çünkü ilk yapılan şey her zaman hatadır insan yanlış yapabilir hatalar bizim için ama aynı şey yine tekrarlanırsa bunda bir art niyet ararım ona bir defa şans verdiğim için aptal yerine konulduğumu düşünürüm bu beni soğutuyor işte
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazıları için evet inancımı, güvenimi kaybetmemek için baya bir mücadele veririm. İçimdeki huzursuzluğa rağmen inamamayada güvenmeyede devam ederim. Ama bazıları bu inancımı kaybetmek için ekstra bir çaba harcıyor. O zaman tüm inancımı kaybediyorum.
İnanmak, güvenmek çok zordur benim için fakat inandıktan sonra bir şeyler ters giderse de o inancımı son damlasına kadar zorlarım ve son raddeye geldikten sonra bırakırım. Tüm bu yaşanılanlardan sonra da daha da zorlaşıyor her şey…
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Bu incecik bir ağ benim için her an kopmaya müsait. Zaten kimseye inanan ya da güvenen biri olmadım hiç. Çok nadiren inanır gibi oluyorum. Onu da kısa sürede yitiriyor insanlar. Zor güvenir kolay sarsılırım. Bu yerine göre güzel ve koruyucu. Ama gerçekten güvenimi hakeden kişileri fr görmeye kör olmamı sağladığında üzücü oluyor. Neticede kimse değişmez ben de böyleyim.
Kaybetmem. İnsanlara önce güven gerekir. Tabi bu karşılıklı olmalıdır. Tek taraflı hiç bir iş yürümez. İnsanlar hayatınıza girince tanimaya başlarsınız. Kimi gelir dener geçer. Kimi gelir özü ve varlığı ile mest eder. Basit şeyler için inancım yok olmaz.
Her insan farklıdır. Kardeşler bile birbirlerine benzemiyor sonuç olarak. Birisi ile yaşadığım bir problemde hemen pes etmem. Onlara direkt söylemesem de ki bazen yüzlerine söylemek gerekiyor, şans tanırsın. Gerçekten üst üste hatalar yapan birisi varsa o kişi ile vakit harcamamak gerekir. Bu kişi yüzünden de herkese karşı olan inancını kaybetmemek gerekiyor.
S-a-l-a-k yazmıştım asdf Artık bunlar kaba söz olarak algılanmamalı. İnsan sevdiklerine bile o şekilde hitap ediyor 😄 Çizgi ne alaka ya. Bu saçma olmuş işte asdd
Ben aptal olduğumu düşünüyorum bu konuda. Fazlasıyla zorluyorum inanmak için, küçük şeylerden büyük sonuçlara ulaşmaya çalışıyorum. Oysa ayan beyan ortada işte güvenecek insan sayısı bir elin parmağını geçmez.
Birt tablo kadar'dir insanoglu. Her sekil sanat islerler. Yalan ve guvencleri yikmakta. Tanrilar'a olan inanclar gibidir. Kaybetmem insanlara olan inancimi, suclari yoktur, senaryo yazilir ve oynanir. Buna sen, ben onlar hepimiz dahiliz.
Yığınla olumsuz, berbat, kötü, üzücü ve hüzünlü deneyime rağmen yine de o inancı içimde bir yerde sağlam ve canlı tutmaya çalışıyorum. Çünkü, herkes bir değil.
Bitti artık tükettiler o inancımıda o güvenimide 🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır, hiç bir zaman bir veya birkaç insanın hatasını tüm insanlığa mâl etmem. Sonuçta iyiler kadar kötüler de var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınların güce tapan pice yavşayan kasa sırnaşan lükse boşalan menfaatçi birer geyşa olduğunu erkeklerin de onlara yaranmak için güç para mal mülk çevre edinme hırsıyla dolduğunu gördüğümden beri kimseye inanmıyorum kimseye güvenmiyorum çok şükür...
Bu hayatta insanoğlunun iki yönü vardır iyi kötü var hangisini hangi yolu tercih ederse Allah onu ona göre sınar Allah iyi müminler olmayı nasip etsin kötü yoldan uzak tutsun