Bu https://youtu.be/fgvWCWTmkwc şarkıyı bırakıyorum sana.
Mükemmelliğe ulaşılamıyorsa, neden onun için çabalamaya devam ediyorsun?
Bu https://youtu.be/fgvWCWTmkwc şarkıyı bırakıyorum sana.
Hiç kimse mükemmel ve kusursuz değildir. Aksini iddia eden ise kendini beğenmiştir sadece.
Olmayacağını bile bile istemek ve o yola girmek sadece o anın heyecanını yaşamak istemektir. Değer mi yaşadığın şeye göre değişir bu durum.
Benim öyle bir umudum var ki dünyalara bedel. O yüzden eğer o umut varsa olmaz diye hiç bir şey yok.
Mükemmel olmaya çalışmak sağlıklı insan düşüncesi değildir ve kişi bunu ilk gençlik yıllarının sonunda farkeder. Erken fark edilir çünkü çok yorucudur bunu sürdürmek.
Şöyle ki; mükemmel olma çabasının altında genelde aile tutumu yatar. Sevilmeyen, takdir edilmeyen hatta kabul görmeyen çocuk çabalamaya başlar. Başarır karşılığında şöyle olmasaydi yapamazdin, bir daha başarır şu denk gelmeseydi bişey olmazdı bundan, bir daha, bir daha, bir daha başarır ve hep koşullu takdir alır. Çocuk artık yetişkin olur, tesadüfen başarmış olma hissini icsellestirmistir. İşine gider-gelir, parasını kazanır, aile kurar ama hayatta hep acemi hisseder kendini. O arabayı tesadüfen iş yerine kadar kullanabildigini zanneder, yaptığı işlerin küçük işler olduğunu o parayı haketmedigini zanneder, eşi ve çocuğuna layık olmadığını zanneder, iltifat edene yalancı muamelesi yapar içten içe ve daha nicesi.
Bir malzemenin mükemmel olabileceği bir tanımlama yapılabilir ama yasayan şeyler için saymakla bitmeyecek güzellikler vardır. Mükemmellik kusur olarak görünen güzelliklere haksızlık etmektir bence. Herkesi güzellikleriyle sevip kabul etmek gerek.
Aslında mükemmel diye bir şey yok, bu sadece bir söylenti bence, ya da mükemmel dediği şey belki daha iyisi olsun olmuşken veya daha güzelini istiyor olabilirler, örneğin bir şey alırız "yav alıyorum bari daha iyisi olsun hep kullanırım kullanışlı olur." Deriz, benim mükemmel dediğim şey bundan ibarettir, bu arkadaş, eş dost, içinde geçerlidir, mesela sana değer vermeyen senin sıkıntını kendi sıkıntısı gibi görmeyen bir dost bana göre mükemmel değildir, mükemmel olması için kendin gibi olmalı, daha nasıl olur mükemmel bilemiyorum, benim düşüncem bu.🤷
herkesin bu hayattan beklentisi farklıdır belki mükemmel olmaknguzeldur ama herkes mükemmelliğe ulaşmaya çalışmıyor kimisi güzel bir hayata kimisi bir lokma ekmeğe kimisi gelişmelere kimisi kit kanaat geçinmeye yani hayattan beklentilerimiz farklı ama kimisi mükemmeliyetçilik çabasına giriyor dediğin gibi fakat unutuyorlar ki hiç kimse mükemmel değildir istese de olamaz mükemmeliyetçilik vardır mükemmellik yoktur...
Cevap
32Cevap
Çünkü herkes bu hayatta daha fazlasını ister aslında insanların çoğu böyledir. Herzaman daha iyisi olmalı daha güzeli olmalı gibi düşüncelerden dolayı Doğayı ve dünyayı her geçen gün zarar veriyoruz. Aslında mükemel diye bişey yoktur. Bu sadece bizim kafamızda oluşturduğum arzudur. Emin olun insan fakir olsada zengin olsada o halinden olduğu şekilde memnunsa mükemmelliği en iyi yaşanlardır. Ama mükkemelliğe ulaşmaya çalışanlara hiçbişey memnun etmeyeceği içinde ona göre hiçbişey mükemmel değilidr.
İyi olan doğru dürüst olan herkes herşeyin en iyisini hak eder... bunun içinde cabalamasi lazım... yalnız bunu insanın gozunu kör eden hırsla da karıştırmamak lazım bence... hersey mükemmel olsun diye uğraşmak insanı hasta eder bir süre sonra... kusursuz olmak Allah'a mahsustur...
dogada hic bisey mukemelik olgusuna dahil degil bi ormanda agaclar bitkiler gelisi guzel bi surude hayvalar oyle denizler kare daire değil nehirler kah duz kah kivrimli dunya tam bi daire degil dunya her sene net 365 gun 6 saatte donmuyor ama biz insanlar mukemmlikde mukemmellik nedir bu mukemmelik
Çapında mükemmelliğe ulaşmak için çaba taktir edilecek bir davranış.. Ancak ulaşılması zor bir yere ulaşmaya çabalamak akılsızlık.. Ben şimdi ne yaparsam yapayım Pele gibi bir football cu olamam çabalamak ise ahmaklık olur.. Ancak kendi açımdan iyi bir football cu olmaya çalışmak taktir edilecek konudur.
Standartlar o kadar düştü ki zaten kimsenin mükemmeli aradığı yok öncelikli olarak iyi bir insan olalım yeter.
Bu iyi insan kavramı da özgürlükçü yeniliğe açık ama aynı zamanda kültürünüde koruyan tarzda kötü davranışlardan kendini soyutlamış olmalı diye düşünüyorum.
şartlar ve durumlar ne kadar kusursuzlaşırsa ben de o kadar mutlu oluyorum beni tatmin eden bu yani. herkesin mutluluk sebebi farklı bazıları şartları durumları kusursuzlaştırmaya çalışırken mutlu oluyor bazıları da anda kalarak anı yaşayarak. herkesin o mutluluk tanımı farklı.
Mükemmellik isteği insanoğlunun doyumsuzlugundan kaynaklanıyor. Çünkü insanların ihtiyaçları makul iken arzuları sınırsız olunca bu yaklaşım yaptığı işten tutun karşısındaki insanlardan beklentilerine kadar mükemmellik bekleniyor.
Ben mükemmel bir insan değilim. Her insan gibi hatalarım yanlışlarım kusurlarim var ve ben kendimi böyle kabulleniyorum. Herkes gibi kilimin altına süpürüp kapatmaya çalışmıyorum . Ben bu yum elimden geldiğince iyi bir insan olmak için cababi gösteririm karakter ve kişilik açısından. Beni seven böyle kabullensin sevmeyen için yol orada kimseyi bi dk bile tutmam.
Ben beğendiysem benim için mükemmeldir başkasının görüşü hakkımdaki düşüncesini umursamam her konuda kendi istediğimi yaparım çünkü bu hayatı ben yaşıyorum iyisiyle de kötüsüyle de ☺️
Buna en net cevabı felsefeciler verir. Dediğin gibi çok da mükemmel olmaya gerek yok mutlu olmak yeter.
Kalıcı mutluluk en mükemmel olanı..
Herkesin hayatta istediği, beklentisi, hedefleri vesaire farklı.
Kimisi şununla kimisi bununla mutluluk
Görsel şeylerden çok zevke önem veriyorum yemek içmek cinsellik falan her konuda böyleyim. Eskiden aç dolaşırdım mesela zayıf olmak için.
Mutlak mükemmelliğe ulaşamam ama kendi mükemmelliğime ulaşmak beni mutlak mükemmelliğe ulaştırır.
Mükemmel olmak için sanırım yine. Malum ulaşılmaz her zaman güzel olur. Zor olan tatlı gelir...
Yıldızları hedef al ulaşamazsan da yükselirsin misali. Facebook lafıyla cevap vereyim :D
Her şeyin en iyisini yapmak lazım. Sonraď da dugu kadar.
Öyle bir çabam hiç olmadı bazı şeyleri akışına bırak en iyisi
hayat felsefemi cümlelere dökmüşsün mükemmellik şart değil mutlu olsak yeter
Mükemmelliğe hiçbir zaman ulaşamazsınız çünkü sınırları yoktur😜🤡🌹
Olsun. En iyisini istemek ve bunun icin cabalamak icin bir engel yok. Bu sekilde ilerleme kaydedebiliriz ancak, olanla yetinerek degil.
Benim için bu dünyada tek mükemmellik vardır. Oda İslam dinini anlayıp yaşayabilmek gayretidir. Gayret ederim çünkü gideceğim başka bir kapı yoktur mükemmelliğe ulaşmak isterim çünkü sonucu Allaha kavuşmaktır.
Mükemmel olsak Tanrı olurduk bu yüzden bir insanın mükemmel olması söz konusu değil ancak mükemmeli istemesi bir şeyin mükemmel olmasa da mükemmele yakın bir şeylerin olabileceği de güzel gelir ve bu olağandır.
Mukemmellik degil de pasa cokk para kazanmak istytm anladim ki su dunyanin carki para uzerine kurulu...
Her zaman bunu söylüyorum zaten. Başkalarını etkilemek için uğraşmayın. Kendinizi geliştirmek için uğraşın hedeflerinizi gerçekleştirin. Artık herkesi etkileyebilecek hale gelirsiniz.
Herkes mükemmel olamaz mutlu olun ve işinizi severek yapın herkes mükemmel olur ise insanlar arasında farklılık olmaz herkes aynı olur ve buda insanı sıkar
İmkansız diye bir şey yoktur.
Umutsuz insanlar vardır.
𝙷𝚊𝚢𝚊𝚝ı𝚖𝚍𝚊 𝚑𝚎𝚙 𝚖ü𝚔𝚎𝚖𝚖𝚎𝚕𝚕𝚒𝚢𝚎𝚝ç𝚒 𝚋𝚒𝚛𝚒 𝚘𝚕𝚍𝚞𝚖 𝚋𝚎𝚗𝚌𝚎 𝚋𝚞 𝚋𝚒𝚛 ö𝚣𝚎𝚕𝚕𝚒𝚔 𝚟𝚎 𝚍𝚎ğ𝚒ş𝚝𝚒𝚛𝚖𝚎𝚔 𝚣𝚘𝚛
Gelebildigim en son nokta benim içim mükemmeldir. Başkalarının mükemmeliyet kavramları umurumda değil.
İnsanın hedefleri olmalı, hep daha iyiye daha ileriye ulaşmaya çalışmalı, gelişmeli ve değişmeli. Amaçsız yaşarsan bitkiden ne farkın kalır.
Mukemmellik iş hayati hariç netlik kasanmış bir kavram değildir. Benim icin karşı cinste mükemmellik az konuşması örneğin 😊
Bazen yetinmek kabüllenmek psikolojimiz için daha iyi olur
Huzur istiyorum huzur ve sağlık mükemmel öte gitsin. Kafa kaldırmıyor 🥴
Sınırları zorlamak için olabilirin en iyi seviyesi için belki
Mükemmelliyetçilik bir o kadar güzel bir o kadar zor.
çünkü mükemmelliyetci azimli ruhlusundur mutlaka ulaşacak ancak sürekli sıkıntılı ve mutsuz olucak
Imkansız diye bir şey yok birinin yaptığını başkasida yapabilir
Hayattan pek bir beklentim kalmadığı için mükemmel olmama gerek yok.
mükemmelliğe çalışıp bi altına razı olmak için :)
Bunu beğendim. 😊
Ona ulaşabileceğime inandığım için.
Hiçbir şey için çabalamıyorum artık
Mükemmel olmak için daha çabalamıyorum ki
allah başka zeval vermesin.
Çabalamak iyidir değiceğine inanıyorsanız tabi..
Mutlu olduğum noktada mükemmel oldum demektir.
İç güdüsel olarak olmalı
Denemeden de bilemezsin
Yaklaşabilirim
Ben bezdim aynı şekilde çabalamıyorum
Haklısın.
Gereksiz bir hırs
mükemmel olmak için
Çünkü bi Aslan burcuyum 🤷
Allah tan ümit kesilmez. Mucizeye inanmak lazım.
Hep boyleler kiymetlidir de ondan
Mükemmel insan yok bence
Mükemmel olmak çok sıkıcı evet
Öyle bir çabam yok
mükemmelliğe çabalamıyorum artık
Çabalamiyorum?
Zoru sevdiğimden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?