kusurlarım var.. hatalarım var yanlışlarım var iyi ya da kötü ne olduysa hepsi beni ben yapan parçalar kusurlar hatalar ve yanlışlar.. Bunun farkında olan birisi zaten kusursuzluğun peşinde koşmaz mesele kusursuzluğu aramak değil burada bence kusurlarıyla barışık olanı aramak olmalı.. çünkü kusurlarının farkında olan insan kendisiyle barışık bir insandır ve bu insan seni anlayabilir..
Kusursuzluğun peşinde koşanlar ise hayatları boyunca onu yakalamadıkları gibi kendileriyle yüzleşmedikleri içinde gün geçtikçe yalnızlaşırlar bu üzücü..
İkisi de :) Kusursuzluğa gidilebilmesi için kusurların görülmesi gereklidir. Kusurlar farkedilmeden kusursuz olunamaz. Neye göre kusursuz? Ancak kusur diye bir şey varsa kusursuz olunabilir. O yüzden kendimdeki kusurları da, insanlardaki kusurları da, yaşamdaki kusurları da kabulleniyorum. Bunları kabul ettikten sonra kusursuzluğa yürümeye çalışıyorum. Bu bir ressamın eskiz çizmesi gibi. Önce eskizdekini görmek ve ondan yola çıkarak sanat eseri oluşturmak. Mesela bu site de bir günde bu duruma gelmedi, ilk tasarımdan sonra belki de binlerce değişiklik oldu, bundan sonra da olacak...
Aksine kusur ararım. Bir güzellik bazen kusurda yatar. Konuşmada şivede ya da bir kelimeyi söylememe de, hareketlerde yatar bir el işareti yapamama ya da mimiklerde, bazen bir tik ile güzel olur insan bazen o kararsızlığı ile. O yüzden kusursuzluk benim için güzellik değildir. Kusur asıl güzelliğin olduğu bir yerdir benim için. Bu yüzden güzelliği görmek için insanlarda ki kusura bakarım.
Hayatta kusursuz insan yoktur. Hata bile bir kusurdur ancak hata bizleri deneyim sahibi yaparak tecrübe kazandırır. Ben kusursuz ve mükemmelliği arıyorum veya böyleyim diyen biri varsa tabi aklı yerindeyse o hatalı değil daha çok hayatında yanlış yapmıştır. Yanlış insana en büyük zararı verir. Zorladıkça daha çok bilinmezlik yaşar. Kusurlarıyla insan her zaman sevilir. Bunun kusur içinde bir hata mı yoksa yanlış mı olduğu ayırt edilmesi gerekir. Birkaç absürt söz var ama yazmayım tabi. Öncelikle aynaya bakmasını bilmeliyiz. Kusursuzluğun peşinde olan bireyler olmamalıyız, hata yapsak bile. Yeter ki yanlış yapmayalım.
bu hayatta kusursuz diye kimse yoktur varsa da kişiseldir bana mükemmel olanı sev sevmezsin bu ne dersin ama bana göre mükemmeldir :D o yüzden kusursuzluğun peşinden koşmam herkes kusuruyla güzel ( not: ruh hastaları dışındadır dediklerim )
asla değilim. Kusursuz olan sadece Allah'tır. İnsanlar kusurlardan ibarettir. Elimizden geldiği kadar törpüleyebiliriz ancak kusursuz olmaya çalışmak sadece insanı yıpratır. Çünkü insan dediğimiz varlık asla kusursuz olamaz..
Hayır hayatı kendimi ve etrafımı olduğu gibi kabul etmeyi öğrendim arada sırada bir takım yenilikler için değişim yasada olduğu gibi kabullenmeyi seviyorum
Kopyala yapistir. Aynısı. Sordum kendime huzurlu, umutlu ve mutlu bir insan olmak için neye ihtiyacım var diye. Kendi kendimle konuşmak aşırı iyi geldi agshdj