Hayatın telaşı içinde zaman zaman modumuz düşebiliyor. Fakat bundan kurtulabilmek enerjimizi / motivasyonumuzu yüksekte tutabilmek için farklı şeyler yaparız. Siz kendinizi hangi yollarla motive edersiniz :) #şimşek ⚡Yaz günü bahçeler sulanırken, o suyun altında ıslanmak güzel olabilirdi :D
Enerjimizi / motivasyonumuzu yüksekte tutmanın yolları nelerdir?
Anda kalabilmek ânı yaşamak deriz ya hani herkesin dilinde olan bir kavram. İnsan ânı yaşarken bir farkındalık oluşuyor her şeyin gelip geçici olduğunu fark ediyor. Var olan enerji ve motivasyonunu düşürmüyor bu nedenle. Yani ânı yaşamak enerji ve motivasyonu yüksek tutmanın bir yolu diyebiliriz.
Enerjimi yüksek tutabilmem için önce bana ne gerekli ya da neler gereksiz onlara bakmamda yarar var. Çünkü O kadar gereksiz şeyler için bazen çabalıyoruzki elimize geçen sadece sinir/stres oluyor. Zaten hayat yeterince monoton ve koşturmakla geçerken bir de bizi aşağıya çeken durumlara kafa yorup duruyoruz. Kendimi nelerde mutlu hissediyorsam onlarla meşgul olurum. Yaşam enerjimi sömüren insanları hayatmda barındırmayarak en güzel şeyi gerçekleştirdiğime inanıyorum. Zamanım çok değerli ve hayatta o kadar uzun olanağına göre anları görmezden gelmeyerek pozitif bakmaya çalışırım. Elbette bu toz pembe olarak algılanmasın. Tadını ve keyfini çıkarıyorum diyebilirim.