Fazla çekingen olma sorunu?

Merhaba ben 18 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim. Sıkıntıma belki bir çözüm bulurum umudu ile buraya yazdım. Ailem akrabalarım sosyal olmadığımı yabani olduğumu garip ve çocukça hareketler sergilediğimi düşünüyor. İlkokuldan bu zamana kadar kendi başıma asla arkadaş edinemedim. Arkadaş edinme amacı ile konuşmaya çalıştığımda bir konudan bahsederken konuşmaya çalıştığım insanlar beni anlamadığını sanki farklı bir dil kullandığımı garip olduğumu dile getirdiler. Ben kendimde ki garipliği çok arasam da bulamadım. Konuşamamam yüzünden okuldan oldum olası nefret ediyorum. Okul hayatını eğlenceli hale getiren arkadaşlar sonuçta. Okulda konuşma sıkıntım yüzünden çok sıkıntı yaşadım. Öğretmen veya öğrenciler benimle konuşmaya çalışınca ellerim bacaklarım belirgin şekilde titriyor soğuk soğuk ter döküyorum konuşmaya çalışınca kekeliyorum gözlerim doluyor. Kısacası rezillik. Onun dışında günlük hayatımda küçük kardeşlerim olmadan dışarı çıkamıyorum. Toplu taşımaları tek başıma hiç kullanmadım ve korkuyorum. Ailem sürekli kendimi açmam için baskı yapıyor. Akrabalarım sürekli öğüt veriyor. Çekingen olduğumu pısırık olduğumu ya da yabani olduğumu vs söylüyorlar. Bazen alay konusu oluyorum. Ben daha önce çok denedim arkadaş edinmeyi, konuşabilmeyi ama elimden pek bir şey gelmedi. Problemsiz geçen bir okul hayatı yaşamayı okulu sevmeyi çok isterdim. Arkadaşlarım olmasını sorun yaşamadan ödevleri veya merak ettiklerimi sorabilmeyi. Bu zamana kadar yaşıtlarım gibi her günümü eğlenerek geçirmek yerime kendi dünyamı kurdum ve bu zamana kadar orada idare ettim. İçimi dökebileceğim kimse olmadığı için kendi alfabemi oluşturdum. duygularımı nerede kağıt bulursam oraya aktarıyorum. Zamanımı sürekli oyun oynayarak veya kitap okuyarak geçiriyorum. Dışarı sadece kız kardeşim müsait olduğunda onunla birlikte ihtiyacım olanları almak için çıkıyorum. Her dışarı çıkmamın üstünden en az 1-2 ay geçiyor. Dışarı çıkınca her insan bana bakıyormuş gibi hissediyorum. Beni küçümsediklerini , alay konusu olduğumu. Aslında bu tür şeyler yazmak istemezdim ama okul tekrar açıldı ve benim için problemler tekrar ortaya çıktı. Okula gitmemek için her gün bahaneler uydurmaya ve ailem ile tartışmaya başladım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok uzun yazdım üzgünüm. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. Tavsiyede bulunur ve fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum.
Fazla çekingen olma sorunu?