Herhangi bir zorluk gördüğünde, pes edip bırakan taraf daha çok kadınlar mı, erkekler mi? Hangisi daha çok mücadele edip zorluklara göğüs geriyor sizce?
Zoru görünce kaçan taraf daha çok erkekler mi, kadınlar mı?
Kadınlar yolun başından kararını verir. Zor olacağını görür, belki hisseder ve kararını o an verirler. Ya adım atar başlarlar, ya da hiç bulaşmazlar. Başlamış iseler kolay kolay o yoldan dönmez, tüm zorluklara yüreklerini siper ederek aşmaya çalışırlar.
Erkeklerse yolun başına gelir, göz ucuyla bile bakmadan koşarak ilerlemeye başlar, karşılarına çıkan ilk zorlukta naz eder, ikincisinde küfür, üçüncüsünde de geri dönerler.
Ama suçlu olan hep kadınlardır.. Çamur atmakta da üstlerine yoktur hani erkeklerin..
Soruyu sevdim 🤗 zoru görünce kaçan taraf hep erkekler oluyor mesela örnek olarak evliliğe konu gelince de sorumluluk almak istemeyen almaktan kaçan erkeklerdir çünkü zor gelir. Erkekler kolayı sever, hiçte ben zoru seviyorum zor biri olsun demesinler sırf kadınlar konusunda değil her konuda zora gelemezler. Onlar için basit ve kolay olmalı Zor olunca işlerine gelmiyor kadınlar konusunda mesela fazla peşinden koimazlar aman ya uğraşamam diyip başka kadına giderler. Her şeyi hazır şekilde koy önlerine anca öyle ikna olurlar
Şüphesiz kaçan taraf korkaklardır. Konfor alanından çıkmaya cesaret edemeyen, alınan risklerden korkan kişilerdir. Ama bilmiyorlar ki alınan risklerin damakta bıraktığı tadı, konfor alanın dışındaki enerjiyi, bilinmezliği. Bunların farkına varan kişi, bir daha konfor alanına dönmez zaten
Tecrübelerimden edindiğim kadarıyla kadınlar ilişkide ilerledikçe daha hırslı olabiliyor her zorluğa karşı gelecek gücü kendinde buluyor. bizde pek o hırs yok gibi her şeyi zamanında elde etmis annelerimiz sayesinde rahata ulaştığımız için midir bilmem ama pek zorluklara gelemiyoruz. Tabi bu zamanla asılan bir durum. Ve herkes aynı şartlarda buyumediginin farkındayım.
Valla ben bu zamana kadar hep dobrayı oynadım. Hatta bir tanesine "Ailene bizden bahset. Ailesini alıp seni istemeye, söz kesmeye gelmek istiyorlar. De... " bile dedim.
Ama tırt çıktı. İyi ki de öyle olmuş.
En son Ukraynalı bir kıza ( Şu anda eşim ve iki Çocuğumun annesi) bunu söyledim. Babasına sordu ve yeşil ışık yakınca atladım uçağa ve gittim aldım getirdim.
Bu konuda objektif olacağım. Kesinlikle kadınlar daha cesur bu konuda. Erkekler daha çok kaçıp gitme taraftarı. Birebir yaşadığım bir durum önce senin için herşeyi göze alırım derler sonra da zora gelince tüyerler.
Ben zoru görünce kaçmaktan ve kaçanlardan ilelebet nefret ediyorum nefffreeeeett! Tabiki de ben zor olan bütün herşeyden idrâk edilemez derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
Kadınlar. Çünkü erkekler fazla zorluk ve sorunda kaçmayı, kendileriyle kalmayı seçerken kadınlar o an sadece beraber halletmeyi düşünüyor ve onarmaya çabalıyor.
Bana göre en çok seven taraf her zorluğa göğüs gerebilir az seven de ufacık bir pürüzde kaçabiliyor kız erkek ayrımı değil aslında bu duygularla karakterle ilgili..