Merhabalar.. Kişilik olarak aslında çok soğuk ve vurdumduymaz biri gibi görünebiliyorum beni tanımayan insanlara karşı.. Lakin işin aslı, fazlasıyla empati kuran bir insanım.. Karşımdaki insanın duygu ve düşüncelerini özümsemek, ciddi anlamda samimi olup olmadığını algılamak adına en doğru yolun empati yapmak olduğuna inanıyorum.. Kişiye duyulan saygının ve verilen değerin de göstergesidir aslında empati yapmak.. Önemsediğimiz kişinin o an için ne hissettiğini hepimiz merak ederiz değil mi.. Keşke o an için akıl okumak gibi bir meziyetimiz olsa deriz.. Empati yapamayan insanlar bence eksik insanlardır.. Düşünsenize varsınız ama sadece kendiniz için.. Bencilliğin dik alası olmak demektir bu durum.. Keyifli günler..
Sanırım en iyi yaptığım şey empati yaparken kendimle çelişmem)) Insanları anlamaya çalışırken bazen o kadar yorucu oluyorki? Yani bu da mı olur işte bununda belki mantıklı bir açıklaması vardır. Işte o da böyle olsun aman nolcak gibi gibi.. Aslında ne gerek var diyorum. O da farklı düşünceye sahip biri. Belki daha kendini bilmiyor. O da zamanla bunları öğrenecek. Belkide aynı şey benimde başıma gelebilirdi gibi düşünce zinciri beni sarıyor 😀
Kimi zaman tartışma esnasında kuramıyorum kimi zaman hemen kurabiliyorum. Empati bence herkesin kurması gereken bir şey. Kendimizi karşıdaki kişinin yerine koyup olaylara o şekilde bakmamız bize bir çok şeyin farkındalığını gösteriyor. Mesela ben empati kurarak çoğu tartışmalarımda geri adım atmışımdır. Ama ne yazık ki bunu yapan insan sayısı çok az. Herkes empati kuramıyor herkes bu kadar bilinçli olamıyor. Keşke olabilseler.
Empati yeteneğim doğal var olan ve otomatik bir durum ben kontrol edemiyorum beni çok etkiliyor yıpratıyor bu sebepten yanıma yöreme fazla insan almıyorum yaklaştırmıyorum
Aboo bu Mucize'nin cosplayı değil mi? Empati benden sorulur. Her gün yaşadığım duygulardan en sevdiğimdir hatta. Daa uğur böcükü ve kara kediyle ne alaka onu anlayamadım.
Empati yaparım çoğu zaman. Mesajlasirken bile kişinin onu yazarken neler hissettiğini nasıl bir duyguya sahip olduğunu anlamam kısa sürmez aynı frekansta olduğumuzu hemen hissettiririm.