"Bir kişiyi dinlemek beyin işidir ama onunla empati kurabilmek gönül işidir." Bazen karşınızdakinin sizi dinlediğini ama anlamadığını düşünürsünüz. Çünkü sizin bakış açınızı hesaba katmaz, kendi gözlüklerinden bakmayı tercih eder. Evet, empati emek isteyen bir şey. Sanırım bu yüzden kalpten gelmesi gerekiyor.
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Evet Empati çok iyi kuruyorum eskiden olsa kurmazdım ama şu an mesela kimseye karşı ön yargıda bulunmuyorum tanımadan. ve elimden geldiğinde empati yapıyorum. zaten empati yapmak da çok güzel bir şeydir, Empati, diğer insanlarla daha güçlü bir bağ kurmanıza yardımcı olur. Başkalarının duygularını anlamak ve onlara destek olmak, karşılıklı güveni artırır ve sağlıklı, tatmin edici ilişkilerin temelini oluşturur. Empati, çatışma çözme becerilerinizi artırır. Karşınızdaki kişinin duygularını anlamak, onların perspektifini görmek ve empatiyle yaklaşmak, çatışma durumlarında daha yapıcı ve uzlaşmacı bir yaklaşım benimsemenizi sağlar..
Evet çoğu zaman empati kurmayı seviyorum yani insanların mesela olumlu olumsuz olaylarında haklı haksız değerlendirmeleri yaparken empati kurmayı severim, ancak bazı insanlarda bunu hak etmiyor