Eğer kafanız karışıksa fakat yapmanız gereken tercihler, almanız gereken kararlar varsa, doğru yolu nasıl bulursunuz? Bu sizin için zor bir şey mi? Bu gibi durumlarda bazı şeyleri ertelemek daha mı doğrudur, yoksa aklımıza yatanı yapmalı mıyız? 🙇♀️
Kafa karışıklığı yaşarken doğru yolu nasıl bulursunuz?
Kafam çok fazla karışıksa ve iki seçenekte riskliyse eğer bir şeyi seçmiyorum Tata. Öylece bırakıyorum. Bir süre sonra hangi tarafı seçmem gerektiği ya belli oluyor ya zorunda kalıyorum. Eğer sıradan bir seçim ise, hayatımı büyük ölçüde etkilemeyecekse ve ortada büyük kararsızlık varsa iyi olduğunu düşündüğüm şeyde şansımı deniyorum. En kötü ihtimal en iyi belirsizlikten iyidir kuralını uyguluyorum. Aklımı kurcalamasından daha iyidir.
Kafa karışıklığı yaşadığımda düşünceler beynimi öyle tırmalıyor ki, ayaklarına iğne geçiren örümceklerin kafamda dans etmesi gibi geliyor. Erteleyip zaman kazanmaya ve yeni fırsatlar çözmeye odaklanıyorum. Benim gibi hayatı siyah ve beyazdan ibaret bir insan için karmaşıklık çok can sıkıcı bir durum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Eğer benle birlikte başkalarının hayatını etkileyecek bir karar ise acele etmiyorum. Alacağım karara göre sakince düşünüyorum ve öyle karar veriyorum. Kararsız kaldığım durumlarda ise kalbimi dinliyorum. Kararsız kalıp daha çok düşünüp kendimi yıpratacağıma, kararımı verip sonuçlarını bekliyorum. İyi ya da kötü ise zaman gösteriyor.
Kafam karışık olduğunda dış dünyayı sessize alıyorum, oturup kendimle konuşuyorum aklımı karıştıran, karar vermem gereken şeyin artılarını, eksilerini değerlendirip ona göre tercih yapıyorum. Bir de mümkünse 1 gece üstüne uyumakta daha sağlıklı düşünmemi sağlıyor.
İdrak yetisinin zayıfladığı, soru işaretlerinin arttığı, zihnin yorulduğu ve çözüme ulaşılamadığı anlarda tek yapılacak olan şey, sakinleşmek. Düşünürsün geçmişi, inşa edersin zihninde geleceği; çizdiğin yol ile tecrübelerin temel attığı o gaye yolu örtüşüyor mu, algılamaya çalışırsın. Tek kalırsın bir süre, yalnız başına mücadele edersin. Bilirsin hiçbir kimsenin yanında olmadığını, olamayacağını, olmaya dahi meyil etmeyeceğini. Pes et veya ayaklan, fark etmez; hayat kaldığı yerden devam ediyor. Koşarak yetişirsen yorulursun, beraber yürürsen anlık darbelere maruz kalırsın. Öne geçersen de muhtemel güzellikleri kaybedersin. Kısaca mantığım bu hayata dair..
Kafa karışıklığına çok yer vermiyorum hayatımda fakat eğer olursa da hiç bir şey yapmamaktansa çok daha yakın gelen seçenekte karar kılar ve denerim. Olmuyorsa da bir şeyler düzeldikten sonra diğerini denerim, o da olmazsa başka bir seçenek düşünürüm, o da olmazsa 😄 zorlamam, olmaması daha iyidir belki der ve bırakırım.
Yüzümü yıkarım. Masamı toplar, tertemiz yaparım. Masaya geçip gözlerimi kapatırım. Her şeyi, en ince detayına kadar düşünürüm. Onu seçsem nasıl bir sonucu olacağını, bunu seçsem ne olacağını... Kafamın her zerresin bir fırtına çıkarır, sonunda da bir karar varırım. Kısacası kendime vakit ayırırım. Ya sevdiğim yerlere gider, ilhamla dolarım. Ya da gözlerimi kapatırım, ruhumu gezdiririm.
Aklıma yatanı yaptım genelde. Önce bir tartar, ilerleyen aşamalarda bu vereceğim karar neye yol açacak ne gibi durumlar olacak ölçer biçerim.. Bana yararı olan en güzeli ve en iyi yol ne ise onu seçer işime bakarım.. Daha çok sağlık durumunu paradan daha önemli konuma koyarım..
En kötü karar kararsızlıktan iyidir. Biraz içe dönüp detaylı bir şekilde düşünüp gün yüzüne çıkmak, ertelemekten cok cok daha fazla yarar saglar. Cok düşününce isin icinden cikilamiyorsa o zaman geçmişi geçmişte birakip âna odaklanmak an icin en iyisini yasamak ve yapmak lazım. Diğer türlüsü haftalari aylari hatta yılları alır da giden zaman geri alınmaz..
Hangi olayda bu karmaşayı yaşadığıma göre başvurduğum yöntemler değişiyor. Mevzu bir aşksa son söz kalbime aittir her zaman. Diğer her konu için mantığıma yatanı ya da keyfimin yöneldiğini tercih ederim
Ben tipsizim eğer bir kızdan hoşlanıyorsam ve açılsam mı? Diye düşünüyorsam doğru yolu bulmak için ayna karşısına geçip sen tipsizsin seni hiçbir kız istemez diye hatırlatma yapıyorum. Böylelikle açılmamak için gereken özgüvensizliği pompalıyorum kendime.
Yaratıcı diyor ki; bırak onu, senin için daha iyi planlarım var. Sen ise olmaz, olmaz ben bunu istiyorum diyorsun.. Sen kimsin ki O'ndan daha iyi bileceksin be çocuk?
Her an teslim olmak, bazen daha çok teslim olmak gerekir..
Hep en doğru kararı vermeye çalıştığım için sürekli gelgitler yaşıyorum. Hele ki kalbimle beynim karşı karşıya gelmişse.. insan aslında derinde bir yerlerde en doğrunun ne olduğunu biliyor ama bazen o doğruyu seçme cesaretini bulamıyor kendinde.
Bazen oluyor, konforlu bir duygu değil çelişki yaşamak. Dikenli bir koltuğa sırtını dayayamamaktan sırtının ağrıması gibi... Doğru yolu bulmak için kendimi akışa bırakmaktayım ve seyre dalmaktayım...🙂🙂
Ya kafamın icerisindeki fillerin gürürtüsünü baştırmak için müzik dinler öyle karar vermeye çalışırım ya da akışına bırakırım; ama bu yolda doğru çıkma olasılığı %50-%50
Genelde hangi konuda kafa karışıklığı yaşıyorsa o konunun en uzman kişiliğinden bilgi almayı tercih ederim yardım almayı tercih ederim bu ne olursa olsun.