Eskiden bana dair olumsuz yorumlarda yahut tutumlarda olan davranışları hissettiğimde tüm günüm ve hatta diğer günlerim bile kötü geçmesine sebep olurdu. İşin garibi, buna sebep olan insanlar da bundan keyif alıyor. Yani, insanlar birilerinin moralini bozunca mutlu olabiliyor. Ben zamanla bunun insanîyete ve terbiyeye sığmadığını anlayınca umursamamaya baktım. Şimdilerde sadece çok yakınlarımı ka'le alıyorum...
Umrumda değil, umursamadığımı görünce tekrar olumsuz davranış ve sözlere girişecekler bu benim hoşuma gider susunca daha çok üstelerler ya ben kendimi bilir kendimi görürüm istedikleri kadar olumsuz laf söyleyebilirler tabi hakaret hariç hakarette damarıma basılmış gibi olur adeta çok sinirlenirim vasfın ne ki hakaret ediyorsun yani kolay kolay insanlar artık birbirine çok kolay hakaret eder olmuş, hele klavye üzerinden çoğalmış gördüğüm kadarı ile sıkıyorsa gelsin yüzüme karşı etsin onun harici hiç bir şeye takmam bana olumsuz söz söylüyorsa demek ki aynısı onda vardır yerinde çatlayabilir
Hakarette bulunuyorsa ilk sorum Ne Demek İstiyorsunuz? olurdu. Çünkü onun seviyesinde onunla tartışmak mantıklı değil. Kendi alanıma çektikten sonra konuşturması, alt etmesi daha kolay:-)
Üzülürüm ama asla tartışmam. Direkt hayatımdan çıkartırım. Bir daha yüzümü göremez. Emin olun insanlara vereceğiniz en iyi ders onları kendi vicdanlarıyla baş başa bırakmaktır.
Oysaki böyle bir şey karşımızdaki şahsın karakterinin yansımasından başka bir şey değildir diye düşünüyorum. Sanırım kişiliğimize saldırı olarak algılıyor ve o yüzden fazlasıyla üzülüyoruz.
Oysaki böyle bir şey karşımızdaki şahsın karakterinin yansımasından başka bir şey değildir diye düşünüyorum. Sanırım kişiliğimize saldırı olarak algılıyor ve o yüzden fazlasıyla üzülüyoruz.
duygusal biri olduğum için hemen etkilenir günüm zehir olur filan. valla elimde olsa bı kaşık su da bogarim, hiç acımam. ama bı lenara yazarım, fırsat beklerim
Haddimi aşmıyorsam şunu demek isterim: Belki de öncelikle sizin kendi içinizde bunu bir sorun olarak algılamamanız, başka bir deyişle bu hususta kendinizle barışık olmanız gerekiyordur.