Heyyooo 🙋🏼♀️ Ben geldim beeen. Buralarda neler olup bittiğini başka bir sorumda konuşuruz. Şimdi söyleyin bakalım dostlarım; bir insan neden kendi dünyasına hapsolur, neden duvarları vardır, neden iletişim güçlüğü çeker? Bıkkınlık mıdır bu, uğraşmak istememek mi, yoksa tercih midir?
Şimdi öncelikle teşekür ederim sorunuz için .. bir insan neden içine kapanık olur neden hayattan kopuk yaşar Bir insan neden hayatta insanlarla bağ kuramaz ve bir çok şey ... her şey aile ile başlar bu tür insanların hepsinin tek bir sebebi var aileleri çocuk bakmakdan bir haber ... Araştırmalar bebeklik çağında bile anne babasının dokunsal sevgisini Bebek iken bile anlıyor çocuk ... şimdi bir insanın hayatı çocukluk çağında şekil verilir anne baba bir çocuğa gerekli Şevkati gerekli sevgiyi gerekli ilgiyi çocukluk çağında vermiyorsa gerekli duyguları vermiyorsa çocuk büyüyor ancak karma karışık büyüyor ... birde ailesi kopuk bir aile diyelim alkolik bir baba dünyadan bir haber anne Bu ailenin çocuğu nasıl büyür yıllar geçer ama sevgisiz bir çiçek gibi büyür çünkü insan gerekli duyguları almayınca içine kapanık çocukluk dan başlıyor ( hayatın ne olduğunu bile çocuğa öğretmeyen sadece çocuğun karnını doyur bitti diyen anne babaların çocukları içine kapanık iletişim kurmak da öyle zorlanırlar ki kaç yaşıma geldim neden böyleyim derler oysa böyle insanlar ailesinin verdiği zararı bilir ... Şimdi sizin bir çocuğunuz olsa dünyadan bir haber anne olsanız kocanız da dünyadan Bir haber olsa Çocuğun ne olduğunu bilmez iseniz kocanız da bilmese Çocuğun ne olduğunu bilmeseniz derken çocuk ne ister Sevildiğini hissetmekDikkate alınmakKabul görmekTakdir edilmekŞefkat görmekKendini rahatça ifade edebilmekVe bir çok duyguları çocuğa verilmeyince 20 yaşına da gelse iç dünyasında sevgiye aç şefkate ac biri olur... Yani sağlam olan aile sağlam insan yetiştirirSağlam olmayan aileler ise kendi çocuğunu hayatı zindan eder... aslında bu tarz insanlar 10 yaşında bir çocuk düşünün Normal ailelerin çocukları 10 yaşında iken duyguları tam kendine güveni tam hayatı annesi babası öğretmiş çocuk sevildiğini biliyor annesi babasını seviyor yani çok güzel büyütülen bir çocuk diyelim.. .. yanlış büyütülen çocuk ise o güzel büyütülen çocuğun 10 yaşındaki seviyesine gelmesi en az 14 15 yaşında olur... daha çok yazmak isterdim de kusura bakmayın
Aslında bu soruda uzmanın ele alması gereken bir konu; ama bende uzman olduğum için Bay EGO cevaplamadan geçemeyeceğim. 😄 Kendi duvarlarını kıracak gücü yoktur, dışarıdaki yabani hayatta ayakta kalabilecek bilgisi de olmayabilir veyahut yabani ormanda fazla darbe aldığı için dayanacak gücü kalmadığı içinde kendi dünyasından çıkmıyor olabilir. @ _Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ han'fendinin dediği gibide olabilir. Eğer küçük yaşta çok hırpalandıysa büyüse bile özgüveni kırıp daha çocuksun denildiyse, batan bir geminin içerisinde gemiyi kurtarabileceğini düşünüp yeni tayfa alıp; ama o tayfalarda kurtaramayıp daha hızlı şekilde batan bir gemide sağ çıkmayı becerdiyse buradan kalan hasar da neden olmuş olabilir. Benim ve çavabella beyefendinin dediği gibi, hem birden fazla sebebi var hem de benim uzmanlığım buraya kadar. 🤣 Sana göre? (Asosyal de olabilir yani ben )
Yerine göre hepsi olabilir aslına bakarsak. Fakat asosyalliğin de büyük payı olabiliyor bazen. 🙃 Farklı bir açıdan bakacak olursak, kendi dünyasında hapsolmaktan mutlu olabilir insan. Özellikle dış dünya, hapsolduğu yerden daha beterse.
Dediğine katılıyorum. Mesela ben durumu anlatayım geçmişte kötü şeyler oldu okulda (okulda geri zekâlı tanısı falan koydular. Güzel yanı beleş çay içiyordum 😂) çevrem büyük ihtimalle dışarıda o yüzden utangaçım (burada böyle olduğuma bakma aslında
Bu derecesine bağlı olmakla birlikte, kimi zaman bir tercihten ibarettir, kimi zamanda kendi dünyasının dışına çıksa dahi, kendisini anlayacak, olduğu gibi, yargılamadan, duygularına, hislerine yeterli değeri veren kişiler yoktur çevresinde ve o duvarlarının ardına sığınmak onu daha güçlü hissettiriyordur çünkü kolay kolay o duvarlarını indirmez, böylelikle insanlar kolayca zarar veremez, kıramaz, dökemez… Kısacası en güvenli yer orasıdır o kişi için ve orada rahat olduğu kadar hiç bir yerde rahat değildir, kendi gibi değildir, bir çeşit kendini koruma biçimi haline gelmiştir…
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bazen tercih etmek zorunda kalırız hapsolmaya. Bunun büyük nedeni insanlar. Çünkü artık insanlarla uğraşmak bir vakit sonra zor geliyor insana. Tutarsızlıkları, bir öyle bir böyle olmaları yoruyor insanı. İnsan ister istemez koruma altına alıyor insanı.
Koruma iç güdüsüyle yapılıp devamında psikolojik sıkıntıların ortaya çıkmasıyla oluşan durumdur. Sanılanın aksine yalnızlık o kadar güzel bir eylem değildir.
Ooo tata bey hoş geldin :d Birden fazla sebebi var bu sorunun en kısaca yoldan dersem... 1-) sağlıklı bir aile yapısı yoktur çocukluğunda derin izler bırakmıştır. 2-) sosyal ilişkilerinde sıkça acı tecrübeler yaşamıştır3-) Çevresi ona hitap etmiyordur o da hayal dünyasında yaşamaya karar vermiştir
İnsanı bazen öyle çok yorarlar ki artık vazgeçer. Bu yorgunluk mental veya fiziki bir yorgunluk değil. Duygularıni, ruhunu yormuşlardır. Kendi içinde yüksek duvarları olan dünyasını kurar. Kimseyekolay kolay izin vermez o duvardan girdirmez. Yani bence bir insan durduk yere kendini dış dünyaya kapatmaz. Herkese yara açan birisi, birileri mutlaka vardır.
Belki de çok şey yaşayıp görmenin bir sonucudur bu. O kadar çok zaman harcanan, duygu verilen, güvenilen ama elinde hep sıfırdan başka bir şey olmamanın yansımasıdır. Kendi galaksisinde kendi gezegenleri, güneşi, yıldızları ve yaşamı ile kalmak ister insan. Çünkü, yorulmuştur.
Merhaba, Öncelikle hoş geldin 💜, Soruya gelince bir insan neden kendi dünyasına hapsolur? Anlayanı yoktur, insanlardan ihanet görmüştür, anlaşamadığı içindir, insanlarla uğraşmak zor geliyordur...
Çevre ve aile faktörü örmüştür o duvarları ve artık aşamaz onun doğal yaşamı olmuştur konuşamaz istemez muhatap olmaz ilgilenmez bazen işine gelir çoğu zamanda kaybettiklerinin arkasından seyre dalar geçmişe dalıp gider ama hiçbir zaman yüzleşemez böyle gelmiş böyle gider heralde
Çünkü çevrendeki kişiler en büyük sebep. Seni anlamayan insanlarla dolu etrafin... kendin olmak istediğinde de mutlaka bir sorun çıkıyor. Seni sen olduğun için kimse değer vermiyor inan...
Bazen en güzeli kendi dünyanda yaşamaktır.. Bunca yalanın çıkarları peşinde koşanların yalakaların ihanetlerin olduğu dünyada bi kedi alıp kendi dünyanda takılmak en güzeli bence.
Bi ara kendi dünyama çekilmiştim herkese set örmüştüm sebebi sevdıgım insanın ihaneti yakalandığım kötü hastalıktı zor yıktım o seti aslında hicbisi icin kendini üzmeye değmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dunya boyutundan artik emekli olmanin vaktinin geldigini anlamistir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kendi dünyamızın yalnızıydık Anlayınca, çok geç oldu Mahvolduk kahrolduk Sonra döndük dedik ki Acısa da öldürmez Cehenneme döndürmez Hayatını söndürmez Gidenini de, döndürmez artık