Araştırmadan, düşünmeden yargılamanın adı eleştiri mi olmuş acaba? Eleştirmek çok kolay tabi... Klavye delikanlılarının , hayata at gözlüğü ile bakanların, bastırdığı duyguları boşaltanların, kalbi haset ve fesat dolu olanların, boş durmaktan şaşıranların ve haddini bilmezlerin en kolay yapabileceği şey , başka biri hakkında olumsuzca konuşmaktır. Eleştiri adı altında yapılan suçlama ve aşağılama "eleştiri" degil "kişiye sakdırıdır" esasen... Var mı etrafınızda eleştiri adı altından kendi negatif duygularını size aktaranlar? Tepkileriniz nasıl oluyo bu gibi durumlarda?
eleştirmeyi karşı tarafı ezme olarak görülüyor seni eleştiriyorum hayır aslında seni eleştiri adı altında eziyorum kırıyorum incitiyorum diyor insanlar aslında bunu yaptıkları için tamamen eleştirin adını gizli hakaret etme yolu olarak görüyorlar..
Sonrasında ben ne yaptım ki seni azıcık eleştirdim ne bu sinir diyerek tepki veriyorlar ki bu çok komik oluyor birisinin eleştiri adı altında bana hakaret etmeye başladığında içimdeki canavar ortaya çıkıyor ve onu bir güzel eziyorum kelimelerimle kendi silahıyla vurulup dağılıp gidiyor
Ewet toplumumuzda elestiri yanlış anlaşılıyor dedikodu diye kötülük diye veya kavga etmek için ortam yaratmak diye algılanıyor aslında eleştiri demek bu değil eleştiri iki ayrılır olumlu eleştiri ve olumsuz eleştiri karşımızdaki insanı ki (eleştirmeye bakış acısına göre değişir) elestirmek guzeldir aslinda karşıdaki insana iyi kötü yönlerini söylemek onu kendini olumsuz konularda düzeltmek olumlu konulardada iyi olduğunu belirtmek için yaparız yani ben iğnelemek icib değil gerçekten bu sebeplerden eleştirim ama şimdiki toplumda bu yanlış ve kötü algılanıyor eleştiriye olumlu bakılmıyor herhangi bir elstiride ben eleştiriye açık değilim cümlelerini duyuyoruz insanlar hatalarindan kaçarken eleştiriyi yanlışlaştırıyorlar...
Tabi. Eleştiri aslında dizin fikrinize karşı söylenen aykırı başka bir fikirdir, karşı fikre duyulan saygı duyılarak yapılan reddiye ya da itirazın bir tür ifade edilme şekildir. İşte bu yüzden bunun kibarca yapılması gerekir, dozu kaçırılmamalıdır. Eleştiri yaparken saygıda kusur edilmemeli, kimsenin kutsallarına dil uzatılmamalı, kişiliklere azami derecede saygılı olunmalıdır. Asla hakaret edilmeden, kavgaya düşünmeden özgürce karşı fikirler söylenebilinmelidir. Kimse diğerinin moralini bozmamalıdır. Pozitif olalım, mutlu kalalım. Hoşça kalın… 🤗🌸
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Olmaz mı dolu. Bazıları sırf kendi bencillikleri yüzünden seni eleştirebiliyorlar. "Aman onu yapıpta ne yapacaksın, ne işine yarıycak sanki" derler. Neden böyle derler? Çünkü sen yapıcam dediğin şeyi yaptığın zaman onun hiçbir işine yaramıycak. Böyle insanların dedikleri zerre kadar umrumda değil artık.
Biz milletçe eleştiriye açık degiliz aslinda, Eleştirinin tam anlamini bilmediği için insanlar o an aklindan ne geçiyorsa onu söylüyor ve karşısındaki insanın kalbini kıracağının farkında olmuyorlar...
Eleştiri aslında bir insanı, bir konuyu, bir yapıtı, doğru ve yanlış yönlerini bulup göstermek ereğiyle inceleme işidir.
Sert bir ifade ile bu şekilde bir 'eleştiriye' maruz kalıpta tepki verir gibi olmuş. Sanat eserleri eleştirilir kanımca, insan eleştirmek başka bir olay oluyor..