Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Tartışma üslubunuzla ilgili olarak azalan veya artan mutluluklardandır. sidik yarışına dönmüş bir tartışmanın ardından ortaya çıkan haklılık durumlarında, insan kendini pek mutlu hissedemez aslında. "ulan, zaten haklı olduğumu biliyordum. çileden çıkarak neden kendimi küçük düşürdüm ki?" gibilerinden bir öz eleştiri içine girebilir insan. girer girmesine de, onun öncesinde yaşanan adrenalin patlaması yüzünden sanal bir mutluluk hissinde kaybolur kişi. Öte yandan, amacı sadece düşüncelerini açıklamak olan birisi asla uç noktalarda yaşamaz bu mutluluğu. Haksız olduğunda da yıkılmaz. Karşısındakinin argümanını alıp, kendi düşüncelerini geliştirme peşinde koşar. Dolayısıyla haklı olmanın verdiği mutluluk, hayata at gözlüğü ile baktığınızın bir kanıtı olabilir derinlemesine incelendiğinde. Ölüm kalım meselesine dönüştürülmeyen hiçbir tartışma, aşırı bir mutluluk sağlamaz çünkü insana.
Haklı olduğum duruma göre değişir bu konu. Böyle bir tecrübe edinmişliğim var. Dışarıdan bakan bir göz olmam, ön sezilerimin güçlü olması, iyi bir gözlemci olmam, bir adım sonrasın da olcakları, yaşanacakları ön görüp söylemem... Hatta büyük olmam bile hiçbir halta yaramadı.
Sonuç; ben haklı çıktım. Haklı çıkmak bana mutluluk vermedi. Hatta bende onlarla birlikte, en az onlar kadar üzüldüm.
Aslında olay sonucuna göre değişir. Eğer ben sonucunu öngörmüşsem ve uyardığım kişiye, sevdiklerime veya bana zararı olursa acı çekerim haklı olmam bir şey kazandırmaz. Ama uyardığım şey olumlu bir olaysa sevdiklerime faydalıysa hem haklı olduğum için mutlu olurum hem de öz saygım beni tatmin eder.
Benim basima cok gelir hislerimde asla yanilmam supheye dustuysem o kesin olur ya da hissetiysem konu ne olursa olsun hislerimde yanilmamam mutlu ediyo bidahaki olayda nasil davranmam gerektigini anliyorum ama tabii cikan sonuc kotuyse uzuluyorum ama hakli cikmama degil duruma anlatabildimmi bilmiyorum cok uzattim sksnksns