Lütfen hepsini okuyun ben küçüklüğümden beri mesela nadiren de olsa bazen herhangi bir ortamda bir anda sanki ben aslında gerçek ben değilmişim de aslında ben o anı film gibi izleyen ve aslında o an orada olan herkes de aslında izledigim kisiler gibi hissediyorum ama aslında bir yandan da aslında benim oradaki kişi oldugumu ve bunun bir yalan his olduğunu anliyorum ve şöyle diyorum ben gerçekten bu muyum ve su anda burada bunları yaşıyor muyum bunu dünyada başka yaşayan var mıdır diye hep merak ettim bir gün rastgele bir yazıda bu sendromu gördüm ve sendrom olduğunu ogrendigimde çok şaşırmıştım ismini hatirlayaniniz var mı bu sendromun
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Cok karisik yazmisin aslinda aslinda aslinda... :)
Dejavu mu?
Bak şöyle anlatayim bana a diyelim odadaki öbür kişilere de b c d kişileri diyelim ve bir de o an bir odada sohbet ettiğimizi farz edelim bir anda ben aslında a kişisi veya b c d kişisi değilim ben sadece bu sohbet anını izliyen biriyim diyorum ama bu düşünce varken bir yandan da aslında a kişisinin ben olduğumu biliyorum ve korkup rahatsız oluyorum ben gerçekten a miyim nasıl bu hayat bu zamana kadar garip gelmedi diyorum ve o b ve c d kişileri ne kadar yakınım olsalar da onlara karşı da rahatsız hissediyorum neyse ki çok nadir ve bir dakika falan sürüyor bu bir sendrommus ismini bilen var mı diye sordum
Truman Sendromu :)
Hayır buldum depernalizasyon Truman olayı genelde başarılı kişilerin başkalarının kendisini izlediği ve etrafta kameralar var gibi hissettiği ben ise benim kendimi izledigimi ve aslında izledigim gibi hissettiğim kişinin kendim olmasına inanamadigim ve korktuğum bir durum ama yine de çok teşekkür ederim 😊
Dissosiyatif kişilik bozukluğu olabilir
Ben bunu bir yerde okumuştum kişilik bozukluğu bilmiyorum ama farklı bir ismi olan bir sendrommuş ve bunu yasayan doktor bu hastalığı açıklamış ve ismi bu sendroma verilmiş dünyada bir tek benim yaşamadığımı anladığımda rahatlamıştım
biraz ipucu ver
İsmine dair hiçbir şey hatırlamıyorum ama sendrom şu
şöyle anlatayim bana a diyelim odadaki öbür kişilere de b c d kişileri diyelim ve bir de o an bir odada sohbet ettiğimizi farz edelim bir anda ben aslında a kişisi veya b c d kişisi değilim ben sadece bu sohbet anını izliyen biriyim diyorum ama bu düşünce varken bir yandan da aslında a kişisinin ben olduğumu biliyorum ve korkup rahatsız oluyorum ben gerçekten a miyim nasıl bu hayat bu zamana kadar garip gelmedi diyorum ve o b ve c d kişileri ne kadar yakınım olsalar da onlara karşı da rahatsız hissediyorum neyse ki çok nadir ve bir dakika falan sürüyor bu bir sendrommus ismini bilen var mı diye sordum
Capgras Sendromu
Depersonalizasyon-derealizasyon bozukluğu Budur herhalde
Evet o çok teşekkür ederim 😊
Ürkütüyor mu bu seni peki ilginçmiş ne zaman başladı bu birde
Küçüklüğümden beri var sadece biraz korkutup rahatsiz ediyor ama çok nadir ve bir dakika falan sürüyor
uykuda aynı şeyleri yaşıyor musun peki?
Hayır bu hayatımda nadiren herhangi bir anda olan bir şey ama uyanigim
Tam aciklayamamis olabilirim şöyle anlatayım
Bak şöyle anlatayim bana a diyelim odadaki öbür kişilere de b c d kişileri diyelim ve bir de o an bir odada sohbet ettiğimizi farz edelim bir anda ben aslında a kişisi veya b c d kişisi değilim ben sadece bu sohbet anını izliyen biriyim diyorum ama bu düşünce varken bir yandan da aslında a kişisinin ben olduğumu biliyorum ve korkup rahatsız oluyorum ben gerçekten a miyim nasıl bu hayat bu zamana kadar garip gelmedi diyorum ve o b ve c d kişileri ne kadar yakınım olsalar da onlara karşı da rahatsız hissediyorum neyse ki çok nadir ve bir dakika falan sürüyor bu bir sendrommus ismini bilen var mı diye sordum
tamam işte şunu demek istiyorum bir ortamda berabersiniz ama sen bi anda o ortamdan ayrılıyor gibi oluyor ve tüm olanları dışardan başkası gibi izliyorsun. Doğru mu anlattım
Evet aynen ama bu dejavu değil dejavu o an yaşadığın bir olayı daha önceden de yasamissin gibi hissetmek
yok dejavu değil. o an o olayı hiç alakasız biriymişgibi ortamdan soyutlanıp dışarıdan izliyomuşsun gibi geliyor doğru dimi
Evet 🙂
işte aynı şey bana rüyada oluyor. Rüya görüyorum bir ortamda birileriyle oturup konuşuyoruz sonra kendim dahil ortamdaki herkesi izliyorum gibi geliyor bana
Adına dair bir fikrin var mı sendromun duymuştum ama bir türlü bulamıyorum
Depersonalizasyon olabilir mi
Evet o buldum teşekkürler 😊
rica ederim :)
bende yaşıyorum arada