Selam Gençlik 🦄 Konuşurken içinizi döküp dertlerinizi hiç çekinmeden anlatmak için mükemmel arkadaş... Sessizce fakat adeta bilge bakışlarla sizi dinleyen saksı çiçekleriniz mi? Yoksa ağzı iyi laf yapan fakat ikiyüzlü dostlarınız mı?
Etkin dinleme, yerinde müdahale edebilme, doğru sözcükleri zorlanmadan seçerek fikir verebilme ve gerçekten mevzuya tam hakim olana kadar dert dinleyen değilde sohbet eden edasında olabilme vb özellikleri taşıyan kişiye dost, yaren denir. İki yüzlü olmak başka bir filmin konusu.
Ben kedimi dost bildim kendime. Belki tek yaptığı şey o an boynunu büküp hırlamak da olsa bi yerde beni anladığına, hissettiğine eminim. Ve hatta şu an tam da bunları yazarken yanıma kıvrıldı :) şu an bu halini buraya bırakmak isterdim :)
Tanımadığım veya konu hakkında tamamen tarafsız olabileceğini düşündüğüm birine anlatmak genellikle çare oluyor bu gibi durumlarda. Yakın arkadaşlar bir süre sonra aynı perspektiften bakmaya başlıyor olaylara, böylece insanı yanıltıyorlar
işteyken pek mümkün olmuyor ama ; evde her an her fırsatta kendimle konuşuyorum yemek yaparken ; evi temizlerken ; otururken, uyurken, aklım beynim hep dolu hep konuşuyorum deli olmaya az kaldı ya da oldum çoktan
konuş konuş soldurmam çiçeği deİlmi? ) hep güzel şeyler söyleyin ; sevin çiçekleri , o zaman solmaz çiçek açar derler ama güzel şeyler de hep mümkün olmuyor ki