Psikiyatriste Gitmeli Miyim?

18 yasimdayim ve kendimi bildim bileli küçüklukten beri de sinir krizi geçirip kendini cirmikladigim zamanlar olmuştu yani bir depresiflik vardı ama şu son 2 ayda iyice arttı. Annemle babam ayrı ben 13 senedir annemle yaşıyordum ancak annem beni evlatlıktan reddetti babamın yanına taşındım, 2 senedir bir ayrılıp bir barıştığım biri vardı tam bu ailevi meselelere üzülmüşken tekrar geri geldi tam onunla toparlanıyor gibi hissettim "ben sana hislerimi yanlış anlamışım aslında seni arkadaş olarak seviyorum" dedi geri gitti ve ben iyice çöktüm. Sabahlari uyandığımda 1.5 saat ağlıyorum içimde o kadar sıkıntı oluyor ki göğsümü söküp atasım geliyor, aynı şekilde sinirim de çok bazen çok iyiyim ama çoğunlukla olmadık seylere sinirleniyorum telefonumu duvara firlatiyorum gibi. Babam sadece annem olayini biliyor ask mesk olaylarini bilmiyor ona psikiyatriste gitmek istedigimi söyledim "Sacmalama sen deli misin de psikiyatriste gidiceksin biraz canın sıkkın sadece okullar açılsın kendine gelirsin hem arkadaş da edinirsin" vs dedi ama bana bu olay can sıkkınliği gibi gelmiyor ben direkt yasamak istemiyorum sabah uyanmak bir şeyler yapmak işkence gibi geliyor çünkü değer verdiğim hicbir şey kalmadı resmen her gün işkence çekiyorum bitsin istiyorum. Sizce babam haklı mi ben mi abartıyorum yoksa psikiyatriste gitmeli miyim?
Psikiyatriste Gitmeli Miyim?