Eskiden karanlık gecelerini güzelleştiren hayalim elimi sıkı sıkı tutan kollarıyla saran sevgi dolu bir kucakti sonra böyle bir kucağın olmadığını farkettim ve karanlık gecelerimi bir kupa kahve bir kitap güzel balkonumla ve müzik listemle güzelleştirmeye başladım jarsiliksiz bir şekilde bir çıkarı olmadan bana gece boyu eşlik ediyorlar huzur veriyorlar kitabımı okurken kahveni yorumluyorum ve her yudum geceye karışmış huzuru veriyor ya da bırakıyorum kitabı kenara açıyorum şarkıyı gecenin melodisiyle karışıyor müzik listem güzel bir ahenk içinde dinliyorum...
Müzik dinler aydınlık hayaller kurarım. Bazen iç çektiren bazen tebessüm ettiren anılarım gelir aklıma. Severim geceleri ama dertler su yüzüne çıkmasaydı. Geceleri sorgularim hep herşeyi ve farkederim yalnızlığı. Çaresiz ve sıkışmış hissederim. Bağlı değilim ama dört bir yanım bağlı. Bu ben miyim diye sorarım kendime her gece ve hiç bir zaman evet diyememenin huznuyle kaparim gözlerimi. Sanki sabah herşey değişekte öyle uyanacakmışım gibi SAÇMALIK
Karanlık odayı dolduran kitap okuma lambamın ışığı gecemi yeterince güzelleştirebilir. Bunun yanın arkadan gelecek hafif bir klasik müzik esintisi ruhum için büyük bir terapi olacaktır. Bunun dışında yine karanlık odamı dolduran televizyon ışığı da benim için güzel bir aktivite olabilir. Sevdiğim bir filmi ve yahut diziyi açmak. Gecenin bir yarısına kadar bu şekilde vakit geçirmek çok hoş olabilir. Geceyi çok severim.
Güzel ve olumlu düşünceler. İnsan üzülmeye ne kadar çabuk yatkınsa mutlu olmayı tam tersi zor kazanıyor. Mutlu olmak aslında o kadar değerlidir ki geceni gündüz, ulaşılamayan ulaşan kılar.
Mesaim 6'da biter eve gider duşumu alır yatarım, uyandığım da saat 22-23 olur. Ayıptır söylemesi denize sıfır bir balkonum var. Biramı açarım , sigaramı yakarım birde yeni aldığım bir box'um var oradan da bir şarkı açar bu şekilde 3.4 saatimi geçiririm. Günün tüm stresini sıkıntısını bu şekilde atıp gecemi güzelleştiririm.
Yağmur ve toprak kokusu aklıma ilk gelen kelimeler oldu. Açık camın kenarında sessizce yatıp sesi dinlemek ve o kokuyu solumak geceyi güzelleştiriyor. Klasik ama yine de güzel.
Gecelerrrrrr geceleeeerrrrr... Liman manzarali bir balkonum var sigarami yakarim birami acarim.. kurulurum balkona giden gemilerin , gelenlerin isiklarini izlerim... Muzige gerek yok, zaten deniz oluyor muzik..
Dışarıdaysam sessizliğe gömülmüş şehirde pervasızca yürümek, yürürken de kendimi müziğin akışına bırakmak. Evdeysem balkonda kahve, sigara eşliğinde hayatımı düşünmek, arada bir gökyüzünü izlemek.