İnsanlar neden boy yahut kilo ile dalga geçer sizce?

Yani açıkçası fiziki durumlarla alakadar şaka, espiri yahut imalı şeylerden oldum olası nefret ettim ben. Çocukluğumda da bazı nahoş yakıştırmalara da maruz kaldım, hem de öğretmenim tarafından bile. Allah Kerim'dir, her şeyi bilir de verir karşılığını, çok zihnimin olumsuz bir yanında durmuyor bu. Ama ben unuttum, geçtim oraları da başkaları geçemiyor. Bugün, neredeyse benden birkaç yaş büyük birinin boyu ile alakadar çok utangaç, çekinik ve üzüntülü tavrına şahit oldum. Konuşurken kendisinin boyunun kısa olduğunu çok üzülerek söyledi, inanın şok oldum. Kısa derken, neredeyse 168cm civarıdır boyu, bunun neresi kısa bir erkek için? Ben soramadım ama o çevresinden duydukları sonucu böyle hissedip, kendisini de kötü hissettiğini belirtti. Bir müddet üzerine telkin ve bunun ne kadar doğru olmadığını izah ettim, biraz olsun gülümsemesi beni de mutlu etti ama hiç görmediğim insanlara sinirlendim, sahi, neden birilerinin görünümü ile dalga geçeriz? Bu çok şahsiyetsiz, meziyet ahlakından bihaber bir durum değil midir?
Hiç görünümü ile alakadar biriyle dalga geçtiniz mi?