Bir kaç örnek verecek olursak.
- Kıskançlık,
- inatçılık,
- öfke,
- özgüven problemi

Biraz dik başlıyım, doğru bildiğim yoldan şaşmam mümkün değildir, döndürmezler beni. Bunu ben değil de etrafımda ki insanlar dert ediyor biraz. Sinirli ya da bunaldığım dönemler oluyor ara ara, böyle zamanlarda tek bir kelimeyi dahi kaldıramıyorum. Yalnız kalmak, kimseyle konuşmak istemiyorum, yalnızlığımı bozmaya çalışan insanların istemeden kalbini kırabiliyorum sanırım fakat bunu da bilir çevremdekiler, üstüme gelmez ona göre davranırlar böyle zamanlarda.
Bir haksızlık gördüğümde ya da birinin birine karşı üstünlük taslamaya çalıştığı konularda, benimle ilgili olmasa dahi kendimi tutamıyorum. Bunun yüzünden çok tartışmışlığım var insanlarla, öyle kenarda kalıp izleyemem. Özellikle şu erkek-kadın ilişkileride, kadını ezmeye çalışan ya da değersiz gören mahluklarla çok uğraştım ve uğraşmaktan da vazgeçmeyeceğim. Böyle durumları gördüğümde, yanımda ki insanı karşıma alıp düzgünce konuşarak açıklama yapıyorum çünkü bunu kimsenin yaşamasını ya da kendine hak görmesine katlanamıyorum. Sonuç hep aynı tabii, sevdikleri için katlanıp, ayrıldıktan sonra gelip dertlenmeler falan…
Fazla gözüm karadır, kimseden çekinmem ya da korkmam. Ucu nereye giderse gitsin peşini bırakmam bir şeylerin, bu birazda hırsa giriyor sanırım, sonucunda bana zarar gelse de daha çok işleyişe odaklıyım, sonuca değil…
Tek sivri dilli oluşum oluyor ne olursa olsun söyleyeceğim varsa korkmadan söylerim karşı tarafın tepkisi umrumda olmuyor. Derler büyüklerimiz "ne gelirse insanın başına ağzından gelir diye" her ne kadar durum böyle olsa da 2 dünya bir araya gelse bu huyumu hicbir zaman değiştirmem. Her zaman konuşurum lafımı kimseden esirgemem. Ezelden beri hep böyleydim hala da aynıyım.
Başıma bela açmak demiyelim fakat başımı ağrıttığı bir gerçek. insanların manevi anlamda destekçisi olmak...
onları mutlu ettiğimi görmek hoşuma gidiyor ama daha sonra onlara üzülmek bana iyi gelmiyor.
İnat diyebilirim. Hatta insanlar beni tanımadan önce kendilerini inatçı zannediyorlar. İnada binerse hiçbir şey beni ne fikirden ne yapacağım şeyden vazgeçirebilir.
Bir zamanlar aşırı sinirli birisiydim. 1 ocak 2018'den beri kendimi dizginliyorum ama öncesinde herkesi yıkıp geçmişliğim var.
Bir de çok bilmişliğim var. Özellikle iş ve siyasi hayatta vekil falan demeden yanlış bildiklerini çatır çatır yüzlerine vuruyorum. Sonrası biraz sıkıntı oluyor.
Cevap
22Cevap
Kıskançlık ve öfke. Ama kıskançlığımdan delide olsam başıma bela edecek kadar bunu karşı tarafa belli etmem. Öfkemide kontrol altına alabiliyorum.
Kiskanclik, sinirlilik. Sinirliysen genelde karşı taraf zarar görür
kaygılı bir insanım ve bu zaman zaman hatta çoğu zaman beni zorluyor bağzen anda kalmamı engelliyor genelde bir şeyi yaptığımda sonunu düşünmeme sebep oluyor ama zamanla iyileşiyor sanırım galiba kabullenmeyede başlamış olabilir, eskiden daha kötüydü çünkü...
Inat
Ve öfke olurdu herhalde ama daha başıma bela acmadilar
İyimser olmam. Art niyetli yaklaşanlara iyimser davranınca onlara fırsat vermiş oluyorum ve sonrasında intikamımı acı şekilde alıyorum.
Saflık derecesindeki merak. Çünkü kendime göre ne var bunda diye sorguladığım konular başkaları tarafından yanlış anlaşılabiliyor.
Sonra ne olduğunu anlamadan ters bir duruma düşüyorum.😄
Cok asiyim ve surekli bu yuzden tartisiyorum babamla.. Ama babam da cok eski kafa yine de kavga degil ama atisiyoruz
Dik başlı oluşum sanırım ama en sevdiğim özelliğim de bu.. Belaya da atlar gideriz nedir yani.. :D Keyifli günler..
Ben herşeye atlarım düşünmeden. Bir kavga olur ayırmaya çalışırım, biri birine zarar versin engel olmaya çalışırım. Ama görmezden gelip geçemem
Sanirim bende ofke problemi var ama bu burcuma atfen (koc burcu) soyluyorum ozellihini tasiyon anlik ofkelenirim.. sonra bu yonde devam ederim🔜
Haksızlık karşısında susmamam başıma bela açıyor illa bana karşı haksızlık değil yorumlarda hiç tanımadığım kişiye yapılsa bile hemen müdahil oluyorum
İnat edemiyor olmam😂😂
karşımdakı cok inat edınce off beee tamam dıyorum🙄😂😂
İnat, kıskançlık, öfke aa hepsi var. Bende diyorum ki başım niye beladan kurtulmuyor 😃
Haksızlığa gelemem her kim olursa olsun ve çenemi asla tutamam
Merakım
Olmayacak işlere burnumu sokmak
Mükemmelliyetçilik
Karşımdaki insanı kendim gibi sanıp çabuk güvenmek.
Cesur olmam, hızlı harekete geçmem ve insanlara güvenmem🤪
Çok meraklıyım bi de aklıma koyduğum bir şeyi zarar görme pahasına yaparım...
Kafama koyduğumu yapmam.
Bir şeyi çok istiyorsam yaparım sonucunda düşünmem.
Öfke ve gurur ya da bu gurur dediğim aslında ego mu bilmiyorum. Ama bunları aşmam lazım.
İnat. Öfkemi pek göstermem. Ta ki öfkelendiğim kişiye sakince geri sokacağım güne kadar.
Merhamet ve iyi niyet. her zaman başıma bala açmıştır
Saf olmam...
Evet herkes öğrendi saf olduğumu...
Düşündüklerimi filtrelemeden direkt olarak söylemem😬
İnatçılık ve dik kafalılık.
Kavga varsa illa bulaşırım ve başım bu yüzden hep belada.
ofke ve her boku direkt soyluyorum insanlar kirilir mi uzulur mu diye dusunmeden
Öfke , inatlık ve merak
Çabuk sinirlenmek.🤦♀️
Duygu ile hareket etmem
az insan çok huzur diye boşa dememişler
Zor güveniyor olmam sanırım
Kıskançlık ve çekemeyen tavrım
Sivri dilim. Asla dilime geleni geri cevirmem.
Hemen güveniyor olmam
Büyük olaylarda sakin olmak
Yardımcı olmaya çalışmak..
Fazla küfür etmem, dikbaşlı olmam
Öfke dik başlılık inatçılık falan filan
Sadece kıskançlığım sonucu tüm belaları kendime çekerim
Kıskançlık sinir
merak kesinlikle.
Sevgi
Öfke ve sivri dil
Çok inatçı olmam :D
İnatçılık