Müsait bir vakitte de yorumlara geribildirim sağlayacağım İnsaAllah.
Ve yeni gelecek olan paylaşım için sizlerden dua bekliyorum. Biraz uzun olacağa benziyor. Rabbim kolaylıklar versin.
Selam ve dua ile 🙂
Aleykümselam 🍀
çok sabırlı biriyim bu yüzden öfkelendiğimde de öfkem büyük oluyor.
yine de karşımdakini kırmamaya özen gösteririm. Abdest alıyorum, zikir çekiyorum ve baya bi ağlıyorum.
dilini anlamayacak olsam da videoyu izleyeceğim şimdi.
Güzel bir animasyon olmuş. Yeğenlerime gönderirim ben bunu, anlamamalarına rağmen İngilizce videolar izliyorlar zaten. 🙂
Yeni gelecek paylaşımınızı sabırsızlıkla bekliyoruz Allah yardımcınız olsun 🍀
Hayırlı günler
Öfkelenince konuşmayıp o ortamı terk etmeye çalışırım. Sinirlendiysem birkaç gün o kişiyle konuşmam , olayı düşünür tartarım. Kırıp dökmektense, sonradan sakince konuşmak daha mantıklı gelir. Maalesef karşımdaki benim gibi düşünmeyip konuşmak için acele edince öfkemi ona da yansıtırım.
Öfkelendiğimde kendimi kontrol etmeye çalışırım. Çok zorlanmaya başladığımı hissedersem. Ara vermek isterim biraz uzaklaşır kafamda ölçüp tartıp göremediğim bir tarafı var mı diye düşünür geri dönerim.
Cevap
18Cevap
Aleyküm Selam ve Rahmetullah🌿
Genelde sabırliyimdir. Sinirlenince susarım, o ortamı terk ederim, içimden salavat çekerim bunlara rağmen sinirim devam ediyorsa uyurum.
Sabir, bizim en zor görevlerimizden biridir. Lâkin mükafatı da Rabbin katında çok büyüktür.
Sabırlı olmayı öğrendim. Öfkemi kontrol etmeyi de. Çok şükür bin şükür 🤲
Neden özel?
Sıkıntı doktorlarla çözülür. Ben doktor değilim.
Yaz bakalım. Cevabim varsa yazarım. Yoksa ilgiliyi kişiye git derim.
Duaların kabul olup olunmadığını bizler bilemeyiz. Ancak duamızı duyan bilir.
Olgunlaşmaktan kastın ne?
İnsan darbe yediğinde yaralanır. Bu onun olgunlaştığına işaret değildir.
Olgunluk hemen oluşan bişey de değil.
Aklın başına geldiğinde ve hayatın için erdemli davranışlar sergileyip insanları oldukları gibi kabul etmektir.
Sabırlı olup olmadığını ancak Allahın sana verdiği imtihanlara isyan etmeyip ona daha çok bağlanarak anlayabilirsin.
Çünkü Rabbimiz bizi imtihan etmek için türlü musibetler verir.
Eğer o gelen musibetlere karşı isyan gelmeyip şükürle gücünün gereği kadar dayanabildiğini gördüğünde sen o zaman sabırlı biri olmuşsun demektir.
Olabilir.
Aklımız çalışırken Şeytanın yardımcısı nefsimiz de çalışır.
Allaha isyan etmediğin sürece Rabbimiz bunu hoşgörür.
Çünkü en merhametli olan odur.
Daha yaşın çok genç anladığım kadarıyla.
Kendinden çok büyük şeyler bekleme. Herşeyin zamanı var.
@Sakaryalim aynen öyle
@Sakaryalim doğru dedin
@sakaryalı olgunluğun yaşı yok diyorlar doğrumu?
Elbette yok. Lâkin bazı insanlar yaratılış gereği erken yaşta büyür.
Bazıları ise zamanı geldiğinde.
Seninki de muhtemelen öyle olacak.
Üzülme. Rabbine dua etmeyi ihmal etme. Zaman-ı geldiğinde her şey nasip olur.
Ha birde nasip olmazsa da şu ayet aklına gelsin.
"... Sizin hayır sandığınız şeyde şer; Şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz... (Bakara 216. Ayet)"
Senden de kardeşim. Senden de.
Allaha inan, onun yolundan çıkma. Nefsine uyma ki oda seni Rabbinden koparmasın
Sana ablan olarak vereceğim tek tavsiye budur. 😊
Rabbim yolunu her daim açık etsin inşallah 🤲
Sabırlı bir insanım. Karşıma çıkan olumsuz durumların etkin sabır ile çok kolay aşıldıgını öğrendim. Sabredenin herşey ayağına geliyor tabiri caizse.
Sabırlı biriyim ve sabretmeyi severim. Sabır kabı taşınca, karşımdaki neyi ne kadar hak ediyor ise ona sunmaya çalışırım.
Çok tez sinirleniyorum ama sakinleşmek için savalat getiriyor la ilahe illallah diyorum bir süre sonra rahatlıyorum psikolojik olarak
Çabuk sinirlenir çabuk sönerim. Sinirlendiğimde dikime sahip olamıyorum ama sadece ağır konuşurum ve oradan uzaklaşırım.
Aleykümselam, bu site haricinde sinirlenmiyorum. Burada sinirlenince de buradan uzaklaşıyorum engelliyorum
Genelde elimden geldiğince sabırlı olmaya gayret eden bir insanım ama öfkeli olduğum zaman durumlarda uyumayı tercih ediyorum
değilim sakinleşmek için kavga ederim karşımdaki kız erkek olsun döverim
Öfkeliysem o ortamı terk ederim yürüyüşe çıkarım
Burama kadar geldiyse patlarım birine
Hünkar Hacı Bektaş'ın dediği gibi, Eline, Beline, Diline, Hakim olmaya çalışıyoruz
Zamanla öfke geçiyor öfke zamanında kontrol kayboluyor
baya eğlenceli bir şeymiş
-KalsınBende-
-VESSELAM-
Ve aleyküm selam ben genelde sabırlıyımdır
Pek sabirli degilim cabuk parlar cabuk sonerim.
Dışarıya çıkıyorum genelde
Sabırlı sayılırım.
Öfkelendiğimde bambaşka biriyim
nefes uzaklasma
Sabılıyım taşınca gözüm dönüyor
hayır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?