Selam herkese..Aslında nu soruyu "ALDATMAYACAK KİŞİ VAR MIDIR?" diyerek kadınları da dahil etmek gerekirdi. Ama sayıları çok az olduğunu düşündüğüm için hemcinslerime pozitif ayrımcılık yapmak istedim..
Soruya kendi yorumum;
Evet, vardır mutlaka ama çok küçük istinai bir gruptur diye düşünüyorum..
Eşini aldatmayan o kadar erkek var ki; erkeklere inancınızı yitirmeyin kızlar. Bakın size bir iki örnek vereyim. Ben doğu kökenliyim. Annemin uzun yıllar çocuğu olmamış; babama ailesinden ikinci hanım için baskı gelmiş, babama ikinci hanım bulunmuş, babam kızın yüzüne bile bakmamış, inatla annemi tedavi ettirmiş ve ondan 3 çocuk sahibi olmuş. İkinci örneği de vereyim, Türkiye'nin en köklü futbol kulüplerinden birinin eski yönetimi ile mesleki anlamda çalışma fırsatı buldum. Takım her deplasmana gittiğinde yönetim kadrosunun bir bölümü de oraya gider ve şehrin en iyi telekızları otele servis edilirdi. İçlerinde biri vardı ki, bırakın odasına kız almayı aşağıdaki dansöz wğlencesine bile katılmazdı. Eşine saygılı adamlar çok, yeter ki siz bulun.
Soru da şu kısım "-Şartlar oluşursa ve kimsenin duymaycağından emin olursa-" doğrudan aldat diyor zaten. Elbette burada aldatmaktan ne kast edildiği kişilerin vucudunda ki hormon miktarı, kültürel çapına göre çıkardığı anlam, yalan, birşeyleri saklamak, duygusal ilişki gibi yüzlerce sebep sayılabilir. Şu haliyle soru erkeklerin çoğunluğunu bir şekil de niteleyerek "erkek aldatır" imajının değişmezlik algısı da oluşturuyor. Ergen erkekler de bu nitelemeyi kendi taraflarından haklı bir gerekçe olarak değerlendiriyorlar. Nasıl olsa yapmasalar bile, yaptı diye düşünecekler gibi. ve mesele kartopu gibi büyüyecektir.
Türkiye cinselliğin Afrika'sı olduğu için Türkiye'de belki dediğin doğru olabilir fakat oran konusunda çok yanlış düşünüyorsun 👍 İkinci mesele ise hemcinslerin erkekler kadar aldatmıyor çünkü yakalanınca başına geleceklerden korkuyor. Bu yüzden kadınlar daldan dala uçuyor ;) ayni anda bir kaç dala konmasın zaten bir zahmet. Adalet ve eşitlik ilkesine çok uygun olmuş pozitif ayrımcılığın! Dünya çapında bakarsak bu aldatma olayına kafa kafaya gelir. İzahı olmayan şeyin mizahı olur diyerek aşağıya yakın zamanda gördüğüm bir kaç pembiş aldatması ekleyim.
Ben bunu kadın erkek olarak değilde insan gözüyle yorumlamak istiyorum. Önce insanın inanç ve değer sistemiyle alakalı bir konu aslında bu. İnsanın kendi değerlerine uymayan bir şeyi yapma ihtimali daha düşüktür. Kendi değerlerinin oluşmasındaki etkenlerde çeşnilerin karışımıdır aynı zamanda. Ailesinden gördüğü, toplumlardan gördüğü, kendisinin ne istediği ve bunları zihin süzgecinden geçirilme aşaması sonucunda oluşarak olduğunu düşünüyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Vardık ne oldu aldatıldık genç yaşımızda. O yüzden bunun kadını erkeği yok. Güven duygusu da bir kere kırıldığı zaman geri gelmiyor. Ha bir de üstüne iki kez olunca diyorsun ki başlarım böyle aşkın ızdırabına...
Neden hep erkek aldatır algısı var.. neden şartlar oluştuğun da kimsenin duymayacağını bilindiğinde erkek aldatıyor Dünya da sadece erkekler mi aldatır? Neden kadınlara sadakat biçilirken erkeklere aldatan fırsatları gözeten birisi olarak bakılıyor
Bu dayatmalar çok saçma ve anlamsız geliyor.. Eğer insanın içinde varsa şartların oluşmasına bakmaz kadını olsun erkeği olsun aldatır.. aldatmanın içinde yakalanırsa korkusu yoktur zaten istiyordur yapıyordur herkesten gizledin kimse duymadı
peki kendinden gizleyebilecek misin yani vicdanın rahat olacak mı sevdiğin insanın yüzüne nasıl bakacaksın rahatça hala sevmiyorsan neden birliktesin.. diye sorarlar insana.
Vardır.. Kimse bilmese duymasa bir bilen bir duyan var.. Hesabını vereceği büyük bir mahkeme var.. En sonda aklı ölmemiş, vicdanı çürümemişse onu yargılayacak, aklı ve vicdanı var..
Aldatmak öyle bir anda olan bir şey değil ki? Buna zemin lazım, vakit lazım..
Ve yaptığını mutlaka karşılığını alacağını bilen insan buna yeltenmez..
"Eğer siz hanımlarınızın (anne, eş, kız kardeş, kız çocuk) iffetli olmasını istiyorsanız, siz de başkalarının hanımlarına karşı iffetli olun!"
Bu hadis sırrınca erkekler, kendi hanımlarının iffetinden de mesul.. Yani başka birine iffetsizlik eden, kendi hanımlarında da buna müsade etmiş demektir..
Bir erkeğin; Sevgilisini/eşini aldatmaması için birlikte olduğu kadına körkütük aşık olması gerekir... Ancak o zaman gözü başka bir kadına kaymaz bence.. Aldatma düşüncesi ilk olarak zihinde başlar Erkeğin zihninde varolan bir aldatma düşüncesi varsa, er ya da geç bunu uygulamaya geçirmek için fırsat kollar.. Aslında kadının kadına yaptığı kötülüğü başka hiç kimse yapmaz.. Erkeğin evli veya sevgilisi olduğunu bildiği halde erkeği baştan çıkarmak ve ayartmak için elinden geleni yapan kadınlarda mevcuttur. Yani bazen erkek kendi isteği ile aldatırken kimi zaman da erkeği baştan çıkartan başka bir kadına karşı zaaflarına yenilerek aldatma içine girer. ve bu durumu yaşayan erkek o anlık zaafına yenildiği için, eşini/ sevgilisini aldattığı için pişmanlık yaşar.. Tabi son pişmanlık fayda vermez..
Kendi adıma konuşmam gerekirse ah aman biri duyar ya da duymaz diye düşünmem. Vicdan azabı çekmemek için aldatmam. Karşımdaki insanın güvenini boşa çıkarmamak için aldatmam. Ve en önemlisi kendim için aldatmam. Yani kısaca zaten birini aldattığın zaman eğer zekiysen kimse duymaz zaten, herhangi bilinmedik tatil mekanına gidilir biriyle birliktelik yaşanır sonra zaten herkes kendi yoluna gider. Bu kadar basit, bu kadar basit olduğu için sevgiyi bu kadar basitleştirip kirletmemek için aldatmıyoruz zaten
Kibarca ve nezaket çevçevesinde diyorum ki HADİ ORDAN ! 🤨
Tamam sen gene kozları koru ama 😇 öyle değil artık kadın "özgürlüğünü ve Hürriyetini" edinmiş durumda en zor şartlarda bile kadın istediğini yapacak kararlılığı ve iradeyi edinmiş durum da.
Yani "hayır" öyle değil her iki cinste aynı çizgide aralarında ciddi mesafe olmadan ilerliyor.
İlerliyor dedim çünkü artık sosyal hayatın bir parçasıymış ve olağanmış gibi algı oluşmaya başladı ! Zaten bu sebep ile flört, sevgili, eş seçimleri ve davranışları ciddi anlamda evrilmişcesine değişiyor.
Vardır. Sevdiğimiz insana sadık olmak bu kadar zor olmamalı. İnsanda her şeyden önce vicdanda da olmalı. Vicdani olmayan aldatır da her şeyi de yapar. Karşındaki insan seni seviyorsa güvenini asla başa çıkamayacaksın. Ben bunu bilirim. Gözlerinin içi gülerken sevdiğin kadının kimse böyle bir kötülük yapamaz. Daha doğrusu adam olan, vicdan sahibi olan yapmaz. Gülmesine sebep olduğun kadını ağlatmayacaksın bu kadar basit.
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Sevmeyen erkek için şartlar olmasa da şartları yaratır. Şems demiş ya , kadın bilene nefestir bilmeyene nefstir. Nefesi olan erkekler aldatmaz nefsi bilen için sartlarmis, duymasiymis önemli değil. İlhan Berk'in de dediği gibi , size değil duygulariniza dokunan adamlari sevin. O zaman sadakat belli olur.
Vardır , zira kendimden eminim. Şunu derler , "aldatmayan erkek yoktur, fırsatını bulamamış erkek vardır" , diye. Duyduğum en ezik cümle budur. Zira yaptıklarına , kendince meşruiyet kazandırma çabasından başka bir şey değil. Son tahlilde , aldatmayan erkek vardır efenim.
Karısından korktuğu için aldatmayan adam olabilir de mesele o değil ki... Allah görüyor Allah biliyor... Düşünsene karını aldattığın anın tek şahidi var oda Seni yaratan sana bunun hesabını soracak olan Hakim... mesele elim değil... eşimi bana emanet eden...
Evlıyken yapacak olsam ılla kı yapardım. İş icabı baska sehırlere hatta yurt dışına falan da cıktım ama aldatmak baska bır kadınla olmak aklıma bıle gelmedı. Bence aşağılık bır olay aldatmak , empatı kurmak lazım
Ben bilmesem bile onu her daim gören, gözetleyen Allahtan nasıl saklanabilir ki.. O yüzden ben, hayatımda olan insanı her daim ona havale ederim.. O benim yerime en sağlam şekilde gözetler :)
Vardır... Her ne kadar kimsenin gürmediğim ve bilmediği bu durumu kendi vicdanından nasıl saklıyabilir ki?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evet pozitif ayrimcilik yapmissin kendi agzinla itiraf ediyosun. Burda sayisiz akdatan kadina denk geldim ayrica evli biriyle olan da en az onun kadar sucludur daha masum degildir. Burda nelerini goruyoruz ve reel hayatta. Hala ayrimcisiniz
İllaki vardır ama çok azdır aslında bu her iki cinyette de az. Zaten bu soruyu anket olarak defalarca sordular kadınlara asgari 60 çıktı hep, 80-85'leri bulduğu da oldu. Ama tabi erkeklerde bu şekil olursa mutlaka fazla çıkar.
Bir de kadınlar empozeleniyor bu şekil sorunca aldatmam der ama şartlar oluşunca aldatma isteği doğuverir çoğunda. Zaten evli erkekle çıkan, takılan kızlara niye böyle yaptın deyince aslında ben böyle biri değilim ama oluverdi bir anda diyorlar