Gerçek mutluluk, fedakârlığın ruhunda yatar. Fedakârlık sadece maddi konulardaki haklardan vazgeçişlerle yapılan bir şey değildir. Fedakârlık ve özveri aşırı isteklerimizden, bencil düşüncelerden, hırs, kibir ve öfke gibi kötü huylardan vazgeçmektir;gerçek fedakârlık ise budur. Özverili olmak ve kendimizden bir şeyler feda edebilmek çok değerli ve önemli bir haslettir (yaratılış özelliği yani) Özveri, yüce gönüllü insanların özelliğidir.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Gerçek fedakarlık, kendinden önce sevdiklerinin iyiliğini düşünüp ona göre hareket etmendir. Kendini ikinci plana atman demektir. Sinirliyken susmak, haklıyken alttan almak, üzülmesinler diye çabalamak vs.
Fedakarlık bana göre para ya da böyle maddi birşeyler vermek değil ben zamanımı veriyorum. Bana saygısızlık yapılıyor saygımı bozmuyorum kötü bir laf etmiyorum arkamdan ne söylenirse söylensin ben saygımdan karakterimden ödün vermiyorum bunlar da fedakarlık. Birşeylere sahip olacakları zaman neden bende yok onda var gibi kıskançlık yapmıyorum bu da fedakarlık. Ama çevremdeki insanlar kıskançlar fesatlar her türlü pisliği yapabilecek insanlar ben kendimi temiz tutuyorum. Bu benim tercihim
Gerçek fedakarlık, bazen kendini hiçe sayıp karşıdakine destek vermektir. Bazen- bazı açılardan kibir diye görünen fakat esasında kendi onurun için nefsinden yaptığın fedakarlıktır. Affetmek ve bir kişiyi defterden ebediyyen silmek örneğin, kendine yapılmış bir fedakarlıktır. Sevdiğini, sevdiğin için, gitmesine izin vermek, ona fedakarlıktır. Bazen susmak, haklı olanın yapabileceği en büyük fedakarlıktır. Bazende gitmek, sadece gitmek…
Çok doğru gerçek fedakarlık budur sadece kendini değil bir başkasının da mutluluğuna vesile olabilmektir ve bunun uğrunda bazı şeylerden vazgecebilmektir
Gercek fedakarlik sadece annenin evladi icin yaptiklaridir. En saf en masum duygu o bence. Karsiliksiz fedakarlik yapar anneler hep. Ben bu zmna kadar deger verdigim herkes icin fedakarlik yaptim pismanim. Siz yapmayin degmez cunku. Karsindaki insan nankorse senin yaptigin hic birseyin onemi anlami kalmiyor. Sonunda sen kiziyosun kendine neden onun buna katlandim diye.