"Dinden soğuttunuz." Cümlesini Duyduğunuzda Ne Hissediyorsunuz?

Ben sıkça kullanır oldum bu cümleyi. İşin komiği çevremde çocukluğumdan bu yana ibadetlerini eksiksiz yerine getirdiğine şahit olduğum insanlar var ve onlar dahi şu cümleyi kurar oldular.

Sanki şey gibi, nasıl anlatsam, "tanrı müslümanları, müslümanlar da deizmi yarattı gibi" tam toparlayamadım aslında ama anlayın işte.

Değişik bir dünyaya doğduk sanırım, insanları ikiye bölecek bir ayrım daha keşfettim işte, soğumamak için direnenler, soğutmak için savaşanlar. Bu insan denen mereti daha kaça ayırabiliriz acaba çok merak ediyorum...

Neyse işte, birtuhaf olmaya başladı işler, biri din deyince içim acıyor artık, kıvıracak halim yok, çok dindar biri olmadım hiçbir zaman, saygı baki idi, ancak saygımı da yitirir gibi olduğumu hissediyorum, merak ediyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Dinden soğuttunuz. Cümlesini Duyduğunuzda Ne Hissediyorsunuz?
Niye bu görsel diyecek olursanız, adamın yazısı varmış ya görsel ararken denk geldim. "İnsanlar bize bakıp dinden soğudu." demiş. Ne de güzel demiş. Soğuduk baboş, şerefsizim adım adım tüm değerlerimden tiksindirdiniz beni.
Güncellemeler
+1 yıl
Saçma salak konuşacaksanız, konuşmayın. Konuşmak her zaman iyi bir şey değildir. Susmayı da bilmek lazım, hele ki ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor, kulluktan çıkıp gözü yukarılara dikiyorsanız o çenenizi hiç açmayın zaten.
"Dinden soğuttunuz." Cümlesini Duyduğunuzda Ne Hissediyorsunuz?