Merhaba, telefonda bazı insanlar konuşamaz, mesajlaşmayı tercih ederler. Kendilerini bu şekilde daha iyi ifade ederler, bazıları da tam tersi sesli şekilde daha iyi ifade eder. Ben sesli konuşmayı tercih edenlerdenim, duyguların ve konuşurken tonlama, vurgulama gibi etkilerin daha iyi yansıtıldığını düşünüyorum. Peki sen hangisinde daha rahat hissediyorsun kendini?
Telefonda mesajlaşmak mı, aramak mı; hangisini tercih edersiniz?
Her zaman derim mesajlaşmak çok tehlikelidir. Hele ki benim gibi bir insan için. Şaka yapıyorum karşıdaki anlamıyor, sonra gelsin kavga gürültü. Yüz ifadelerini de göremediğimiz için yanlış anlaşılma ihtimali çok yüksek. Zaten kendini anlatana kadar karşıdaki diyeceğini diyor. Herzaman konuşmaktan yanayım.
Mesajlaşma işini daha çok seviyorum. Kelimelere ve cümlelere daha çok hakim biri insanım. Fakat eğer konuşulması gerekiyorsa konuşabilirim bunda da herhangi bir problem yok. Karşımda ki insandan aldığım enerjiye bağlı.
Sabaha kadar mesajlaştığım insanda oldu. Sabaha kadar konuştuğum insanda oldu. Bazen kelimelerle bile kendini çok rahat ifade edebilirsin. Öyle bir enerji yaratıyor ki bazı insanlar. Belki konuşsan bu kadar güzel anlayamazsın.
Ben mesajlaşmak sevmiyorum. Birde mesajlaşma ya üşeniyorum😅 Ama yazarak da konuşarak da kendimi rahat ifade ederim. Oyüzden tercihim konuşarak mümkünse görüntülü konuşmak. Daha samimi geliyo karşındaki insanın hem sesini hem mimiklerini yanındaymışsın gibi görüyorsun.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Mesajlaşmak daha çok hoşuma gidiyor. Kendimi ifade etmem daha kolay oluyor ama arada konuşmağıda seviyorum. Bu durum enerji uyumunada bağlı. Bazen tek kelime yazasım, tek kelime konuşasım gelmiyor.
Aramak isterim. Cunku mesajlasirken cok fazla yanlis anlasilma olabiliyor. Ayrica insanlar konusarak soyleyemediklerini mesajla cok rahat bir sekilde soyleyebiliyorlar. Bana bu rahatsizlik verici geliyor.
Sinirli veya mutlu isem duygularımı tam anlamıyla karşı tarafa hissettirmek adına sesli konuşmayı tercih ederim. Diğer türlü mesajlaşmak daha çok hoşuma gidiyor..
Mesajlaşmak sadece Zaman kaybıdır aramak sesini duymak yanindaymis gibi hissettirdiği için mesajlaşma olayını sadece birşeyler unutmamak için kullanıyorum ben
Mesajlaşmak daha avantajlı.çünkü cevap vermeden önce düşünecek vaktim oluyor. düşünerek cevap veriyorum. ama sesli aramada düşünme vakti olmuyor. anlık cevap vermek gerekiyor.
Ben ikisinide tercih ediyorum en önce mesajlasiyoruz sonda ya karşımdaki kişi ya da ben sesli arayıp konuşalım diyoruz dedikodu orda devam ediyor en çok kız arkadaşlarımda bu şekilde oluyor 😂
İki şekilde de kendimi ifade edebilsem de mesajlaşmayı zaman kaybı olarak görürüm. Ayrıca, yaptığım espriler ve anlattığım hikayeler esnasında karşımdakinin ses tonuna ve gülüş şekline göre konuşmayı şekillendiririm. O yüzden aramayı tercih ederim.