Ben 10 sene önce kendimi eve odama kapattım ve uzun senelerdir çıkmıyorum çünkü lise yi geçemedim ve hayatın yaşantısına çok geri , uzak ve yabancı kaldım tüm benliğimi yitirdim hiç bir zaman ben olmadım , canım sıkılıyor , çok kilo aldım bu ortamda veremiyorum tek yaptığım şey yemek yemek ve bilgisayar oynayarak zamanlarımı tüketmek , zamanla kendime de bakmadım dış görünüşüm bakım istiyor , engelli kimliğim var maaşım var ayda 700 lira alıyorum o da işte yeme içmeme kilo almama gidiyor , her gün aynı şey yemek yemek bilgisayar oynamak , Zaman zaman sıkılıyorum değişmek istiyorum fakat özgüvenim yok , zayıf bile olamıyorum bu şartlarda kilodan rahat edemiyorum bile ailem çok korkuyor bana bir şey olacak diye odamdan hiç çıkmıyorum , nasıl çıkayım ki hiç kendime göre şeklim özelim bir hayatım yok bir çok şeyden yoksunum kuzenim amcamın oğlu ise tam tersi bana hayatta fark attı yakında evleniyor bile herşeye sahip benden küçük olmasına rağmen özgüven tavan bir de bana bak hayatın içinde hiç girmedim çalışmadım bile hiç mesleğim yok okulum yok yaptığım hobi yok , aktive yok , kendime bakma yok , kendimi sevemiyorum ve anlayamıyorum , düzelmek bile herşeye sahip olmak bile bu piskolojiyle korkutur hale geldi ne yapmam lazım her gün hazır gıda , asitli içecekler içiyorum her gün daha fazla kilo alıyorum ve sonumu hazırlıyorum bu kadar basit miydi , ben bu dünyaya çile çekmeye gelmişim dertler bitmiyor kaç kere denesemde kapasitem bir yere kadar aldı , napıcam ben zayıf bile olmadım hiç böyle körü körüne ölücem hiç bir şey yapmadan 1 kez bile sosyalleşmeden , gezmeden , sanki odamdan başka dünya yok ,
Güncellemeler
+1 yıl
neden korkuyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ne yapmak istiyorsun?
Bilmiyorum gençliğim herşeyim gitti 16 yaşından beri çekiyorum şimdi 25 yaşındayım ama sonlara geldiğimi hissediyorum , Hiç bir beklentimin olmaması hayattan çok kötü bir şey , hiç hayalim yok sebepsiz yaşıyorum ne olacak bende bilmiyorum , zayıf olmak istiyorum ama bütün gün evdeyim yine kilo alıyorum kendime dur diyemiyorum bile , uğraştığım bir şeyde yok , herşeyden korkuyorum nedense
Esas itibariyle asilamayacak problemlerin yok
Kilo
Asosyal yaşam
İşsizlik
Kuzenle yarış
Amaçsız yaşam...
Şu an için gördüğüm sorunlar bunlar
Bunlar zaman içerisinde asilabilecektir. Kendine özen göstermeye basladigin an herşey kendiliğinden başlayacak.
Rahat ol. Her şey çok güzel olacak :)
Var uzamayacak boy ve geçmeyecek vücut çatlakları , mezun olunamayacak lise ve üniversite , kurtulanamayacak engelli kimliği
Dişlerim çürük , saçlarım saç derim sıkıntılı , bir gözüm şaşı yüzde 20 görüyor , sol kulağım işitme engelli , boyum kısa uzamayacak , mesleğim olmayacak ve lise , üniv bitiremicem
Harekete mi geçmek istersin yoksa bu şekilde dert yanarak mi hayata devam etmek istersin?
Düzelemeyeceğime inanırdım kendimi nedense boy hiç uzar mı 15 cm , vücüt çatlakları yok olmaz diyorlar her yerimde dövme gibi böyle de olmuyor ki , düzelirken en mükemmelini istiyorum
Küçük adımlarla mükemmele ulaşabilirsin.
Hadi bismillah diyip, ilk adımı ne zaman atacağını beklemekteyim :)
İmkansız şeyler olur mu yani , 2 kere attım o adımı 10 sene içinde hep tıkandı , bu virüs ortamında da tam sosyalleşecek zamanı buldum , korona aşısı da olmadım hiç , Valla bende bekliyorum o adımı ne zaman atacağımı yalnızım hayatta ve ne istediğimi de tam olarak bilmiyo ve korkuyorum nedense , hiç istediğim bir meslek iş de yok hiç çalışmadım gururuma yediremedim ,
Olur tabii ki
Yeter ki sen hepsini bir kereden isteme. İstikrarla yavaş yavaş halletmeye bak.
Allah sağlıkla imtihan etmesin kimseyi. Gerisi mühim değil.
Peki düzelmek özgür olmak , herşeye sahip olmakda neden korkutuyor , endişe duyuyorum
Basaramamaktan korkuyorsun
o var bi de herşeye sahip olsam nasıl mutlu olurum kaldırabilirim böyle mutlu olabilir miyim korkusu endişesi
Haha ;)
Sen bir başla bakalım
Yavaş yavaş ustesinden geleceksin
başlamakdan bile korkuyorum çekiniyorum tek başımayım hayatta
Kendine yaslanan dik yürür.
daha kendimi sevemiyor anlamıyorum ki
Zihnindeki kirli düşünceleri boşaltıp , temizlersen kendine olan farkındalığın artacak.
Sana tavsiyem, kafanın içindekileri gelişine dokmendir.
Dayım korona olmuş şimdi öğrendik virüs her yerde bende tam sosyalleşecek zamanı buldum annem çıkma diyor , ee çıkmasam da sıkıntıdan ölücem , en az 15 kusur var üstümde nasıl tek tek baş edicem bilemiyorum
Geçmiş olsun.
Yalnız olmadığını bil. Ben elimden geldiğince sana destek olacağım.
Bir de ben gerçekden istesem değişmeyi
O zaman mutsuz yaşama devam...
Bize hayat devam ediyor. Sen yerinde izlemeye devam et.
of derdimi anlatamıyorum ki , daha neye adım atacağımı , nerden başlayacağımı ne ile mutlu olacağımı onu kestiremiyorum bile sıkıntı çektiğim yerler bunlar sebepsiz korkuyorum , kişiliğim mi değişecek , rahatlığım mı gidecek artık neyden tırsıyorum , kız dahi olsa öbür hayatta istemiyorum sanki , kendimi kısıtlama olacak , benliğimi yitircem rahat edemicem gibisinden korkular yaşıyorum
lütfen bi şeyde abla ya
neden korktuğumu bilsem değişmek korkutuyor mu biraz korkutuyor halbu ki en iyisi olacak ama bunu düşündüren bu yaşam biçimi mi artık
Aklımdasın, ilk fırsatta senin için biseyler yapacağım
ne yapabilirsin ki tavsiye vermekden başka
Merhabalar tekrardan
Senin durumun beni aşıyor.
Psikolojik destek almaya ihtiyacın var.
Sana tavsiyem, randevu alıp bulunduğun en yakın hastaneden psikiyatri servisini ziyaret etmendir.
Bu şikayetleri doktora yaptığın an sana gerekli desteği sunacaktır.
Umarım mutlu olursun.
Geçen sene denedim yeteri kadar ilgilenmiyorlar ilaç verip geri yolluyorlar şizofren çıkaracaklar sonunda , yeteri kadar ilgilenmediklerini , özel tutmak gibi baş başa sıkıntıları anlattığın çözüm bulduğun gibi olmuyor ama yine de sağol abla