Dün bir soru sordum da oradan geldi aklıma. Abi orada burada gördüğünüz hiçbir kanıtı olmayan ama uyumlu diye motto haline getirdiğiniz sözleri niye hayat felsefeniz halinize dönüştürüyorsunuz? Örnek; Sürekli gülüp eğlenen insanların içinde büyük fırtınalar kopuyordur. Ne alaka bu genelleme anlayamıyorum?
Afilli sözleri hayat mottosu yapmak aşırı saçma değil mi?
Bu sözleri beğenmek farklı, hayat mottosu yapmak farklıdır. Kişi bu sözlerden birini tecrübe etmişse hayat mottosu yapabilir. Ve Sürekli gülüp eğlenen insanların içinde büyük fırtınalar kopuyordur, sözünü tecrübe etmişimdir. Hayat mottom bu olmasa da.
Genellemeleri hiçbir zaman sevmedim burada da hep rastlıyorum Örneğin Neden bütün kızlar ilgi manyağı ( saçma bir genelleme) Neden bu erkeklerin hepsi yobaz ( saçma bir genelleme ) O kadar var ki saysam bitmez
saçma dan cok ergenlik. Boş ramiz dayı metaforları. Özlü sözler hep cocukça şeyler. Olgunlaşmamış kişiliklerin , kendilerini kültürlü göstermek için kullandıkları bi yol.
Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm ben senin için yaşamayı tercih etmişim birde sonunu düşünen kahraman olamaz seviyoruz yahu böyle abartı sözleri ne yapcan 😬
Eski yeni peynir ler çok yapar onu. Bikaç bin müşteri yapınca filozof kesilir ler. Öyle afili laflar kullanır ki 40 yıllık ksr lar namus un kitabını yazarlar ama uyguşamazlar. Kabe İmamı gbi konuşur şeytan gbi sokar lar