Son zamanlarda ülkemizin de içinde bulunduğu durumdan ötürü zor zamanlar geçiriyoruz. Hastalık, yangın, sel vs. problemlerle beraber kişisel ve ailevi problemler de yaşıyoruz. Tüm bunların altından kalkabilmek için de sağlam bir psikolojiye ihtiyacımız var...Peki siz bu dönemde psikolojinizi güçlü tutmak adına neler yapıyorsunuz? Nelere sığınıyorsunuz?
Psikolojinizi güçlü tutmak için neler yapıyorsunuz?
Psikolojiyi güçlü tutmak hiç şüphesiz insanın kendisini tanımasıyla mümkündür. Kendisini tanıyan insanlar yalan söyleyen kendileri hakkında diğer insanlara fikir verirler. Bende kendisini keşfetmiş, tanımış birisiyim. Ben psikolojimi rahatlatmak için yazılar yazıyor, aklımı boşaltıyorum. Başka birisi aklını boşaltmak için konuşmayı tercih eder. Bu kişilerde yakınları ile konuşarak, düşüncelerini seviyeli bir biçimde anlatmalıdır. Bir arkadaşım resim yaparak psikolojisini güçlü tutuyordu. O da kendisini çözmüştü. Efendim sizde kendinizi keşfederek, size uygun bir şekilde psikolojinizi yüksek tutabilirsiniz. Puzzle alıp yapmayı deneyebilirsiniz mesela. Çok güzel oluyor. Ne zaman dayanılmaz psikolojik acı çeksem puzzle yaparım. Hiçbir şeyim kalmaz.
Özellikle şu aralar kafamıza, beynimize, göz penceremize, hayal penceremize, ruh dünyamıza öyle bombardımanlar var ki, umutsuzluğa kapılmaya, içimizi karartmaya yetecek bir çok malzeme var...
Yangını, selli, virusü yetmezmiş gibi... Sosyal medyada, orda-burda dolaşan bir sürü haberler var. Dünyayı yeniden dizayn etmek, sıfırlamak ve bunun için yaptıkları ve yapacakları seneryolardan tuttun, ... ABD nin planları,... vs.. vs... vs...
Tek başına baş etmek çok zor. Belki imkansız...
Fakat şu bir gerçek Rabbimize ram olanı atom bombası olsa yerinden oynatamaz...
Psikolojimin gayet yerinde olduğunu düşünüyorum. Hatta bence psikoloji esnek bir yapıdır. İnsan kendini geliştirdiği, tanıdığı oranda (zihinsel olarak) sağlıklıdır.
Ama bu bizlere huzur veren Allah'ın ibadetleriyle de kolayca sağlanabilir.
~yani hem kendini bilme, geliştirme bende ibadetler sayesinde okurdu cevabım 🎧
Kişisel gelişim kitabı okuyorum ve yuotuptan psikolojları takip ediyorum Kaygı bozukluğu yaşamışlığım var bir süre kendimle mücadele ettim yüksek kaygı ve onun getirdiği uyku bozukluğu beni yıprattı çok şükür şu an attım bu psikolojiyi
Her daim duâ. Çünkü elden gelen bir şey yok. İnsanlar akıbetlerini kendileri belirlerler. Rabb' imin de var elet bir bildiği. Rabb' im sonumuzu, akıbetimizi hayırlı eylesin işallah.
Valla pek fazla her şeye takılan birisi olmamaklabirlikte en çok neyden zevk alıyorsan çıkış yolu odur ben sayısal bölümdeki tüm dersler özellikle kuantum fiziğiyle alakalı olduğum için onunla alakalı yenişeyler öğrenmek beni bu dünyadan soyutluyor sizde bunu bulmalısınız zevk aldığınız şeyi
1) Haberleri mümkün mertebe izlemiyorum. 2) Felaket tellallığı yapan insanlardan uzak duruyorum. 3) Çok sıkıntıya düşer, kalbim yanarsa Rabbime sığınıyorum.
Evde ev, işte iş, haber ile haber, vakit ile, o an yaşama çabasındayım, bu gafletten sıyrılma çabası benimki, yoksa gün dar, ardım zor, atim ziyan. Allah memleketimin gidilatını hayretsin😔
Sana tavsiyem Discord ve benzeri Platformlar üzerinden İnsanlar ile konuşup oyunlar oynayabilirsin bu şekilde sosyalleşebilirsin ve psikolojik olarak güçlenebilirsin.