Bu sorunu halletmek iicn psikologa gitmem gerek ama ona gitmeye bile utaniyorum psikolog içinden haketen de çirkinsin diyecekmis gibi düşünüyorum. Baya cikmazdayim. Wynaya bile bakmıyorum neden çirkinim neden benim suçum değil ki
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılMary’nin hayatı oldukça sıradandı. Londra’da büyük ve oldukça fakir bir ailede doğdu. Çok erken yaşlarda çalışmaya başladı. Bir hastanede hemşireydi. Mary Ann Webster, büyük bir aile kurmayı hayal eden çok çekici bir kadındı. Hayali gerçek oldu; 29 yaşında Thomas Bevan ile evlendi. Çiftin 4 çocukları oldu. Daha sonra Mary sağlık sorunları yaşamaya başladı: migren, kas ve eklem ağrısı çekiyordu. Doktorlar neler olduğunu anlayamadı. Ancak ailesinin ona ihtiyacı olduğu için sağlığına odaklanmaya neredeyse hiç vakti yoktu. Mary’nin hastalığı ilerledikçe semptomlar da farklılık gösterdi. Yüzünde anormal bir büyüme başladı. Bu büyüme ise farklı bir görünüme sebep oldu. Akromegali adı verilen bu hastalığın 20. yüzyılın başlarında tedaviyi bırakın, tanısı bile son derece zordu. Hastalık, vücutta aşırı miktarda büyüme hormonuna neden olan ve kemik, iç organ ve yumuşak doku büyümesine yol açan bir nöroendokrin bir bozukluk olarak tanımlanıyor. Hastalığa sıklıkla baş ve kas ağrısı eşlik ediyor. Çoğu durumda, akromegali, hipofiz adenomu olarak bilinen iyi huylu bir tümör nedeniyle oluşuyor. Bugün doktorlar bu hastalığı başarılı bir şekilde tedavi edebiliyorlar, ancak 20. yüzyılın başında Mary çaresiz bir durumdaydı. Her gün güzelliğinin kaybolduğunu görüyordu. Mary Ann Webster’ın hastalığı onu günden güne kahrederken, eşi Bay Bevan ise ondan desteğini hiç esirgemedi. Her zaman karısına destek oldu. Ancak hayatın her ikisi için de başka planları vardı. 11 yıllık mutlu bir evliliğin ardından Thomas Bevan hayata veda etti. Marry ise 4 çocuğuyla kaldı, hiç parası yoktu ve çocuklarına bakmak zorundaydı. Mary kocasının ölümünden sonra çocuklarına bakabilmek için yapabileceğini düşündüğü her işi kabul etmeye hazırdı. Ancak görünüşü nedeniyle kendisine iyi bir iş teklif edilmedi. Sokaklardaki insanlar ona hakaret edip dalga geçiyorlardı. Yani her iş günü bir meydan okumaydı. İşler iyice kötüleşirken, Mary bir yarışmanın yapılacağını duydu: “Dünyanın En Çirkin Kadın Yarışması”Yarışmanın ödülü oldukça yüksek bir miktardı. Bu nedenle Mary, yarışmaya katılmaya karar verdi ve kazandı da. Ancak hayatı asıl bu noktadan sonra zorlaştı. Çünkü bu yarışmaya basının ilgisi oldukça yoğundu. Gazetelerde, Mary Ann Webster hakkında hoş olmayan makaleler yazılmaya başladı. Ancak Mary, tüm bunlara göğüs gerdi ve durumunu gelire dönüştürdü.1920’de ABD’de çalışmaya ve Coney Island’ın Dreamland şovunda yer almaya davet edildi. Çirkinliğini ve erkeksi yönünü vurgulayan belirli kıyafetler giyerek görünüşünü sergilemek zorunda kaldığı bu performanslarda yer aldı. Bu şovlarda sıra dışı özelliklere sahip başka insanlar da vardı; sakallı bir kadın, cüceler, devler ve Siyam ikizleri – hepsi insanları güldürmek veya alışılmadık bir şey görmüş gibi hissettirmek zorunda kalan ve “ucube” olarak anılan kişilerdi. Seyirciler bu şovları oldukça seviyorlardı. Mary ise sirk kültürünün en popüler aktrislerden biriydi. Onun için alay konusu olmanın ne kadar zor olduğunu ancak tahmin edebiliriz. Nitekim çocuklarının iyiliği için tüm zorluklarının üstesinden geldi. https://www. google. com/amp/s/listelist. com/mary-ann-webster-hikayesi/amp/Senin kendini güzel görebilmen için öncelikle cesur olman gerekir. Sen kendini güzel görünce herkes seni güzel görür. Mary de dünyanın en güzel kadınlarından biri
00 Yorumla
Bunların hepsi sosyal medya güzellik anlayışından kaynaklanıyor. herkes Kylie, Kendall, Kim, Bella vs. olmak istiyor. dolgun dudaklar, ince bel, çekik göz ve küçük burun vs. Bunlara kendini uyarlamaya çalışıyor. şu an ben sana hayır çok güzelsin kendinle barışık ol desemde sen aldırmayacaksın çünkü herşey sende başlar sende biter. İlk önce kafanda bitirmelisin olayı. Özgüvenini yüksek tut mesela yeni bir dil öğrenmelisin özgüvenini artırır bir müzik aleti çalabilirsin bunları düşünmeye zamanın varsa eğer kitap okumaya da zamanın olmalı bol bol kitap oku her konuda bilgi sahibi ol emin ol özgüvenini artırır ve herkes bir adriana olmayabilir herkesin güzelliği farklıdır 😘😘
10 Yorumla
Psikologa gittin mi?
Ne zamandır çirkin olduğunu düşünüyorsun? Ve neden çirkin olduğunu düşünüyorsun? Sadace problemin yüzün mu yoksa bedeninde de kusurlu bulduğun yanların var mi?09 Yorumla
Soran+1 yılKüçüklüğümden beri 13 yaşında diyelim hiç hoslandigim kişi benden hoşlanmadı aynadaki görüntümü beğenmiyorum yolda sosyal medyada çok güzel kizlsr var onlara bakıp bir de kendime bakıyorum. Psikologa gitmedim bu yüzden utanıyorum bedenimde kusurlu yanım yok hatta fiziğim güzeldir sadece yüz yüzüm yuvarlak ama burnum uzun
- +1 yıl
13 yaşında bu tip hislere kapılman çok normal 😊
Yalnız değilsin...
Nedeni ise; o yaşlarda ergenliğin başlamasıyla, dış görünüş denen bir guzellik kavramı ile karşılaşırız.
Ve bi anda o bütün güzel çocukluk problemlerimizin yerini; bu ve benzeri insanı karamsarlığa iten, kendinden nefret ettiren, sürekli bir tedavi yolu arayan hatta intihar a bile sürükleyen düşünceler arasında kendimizi kaybederiz...
İnan bu durum cok zor ve seni anlayabiliyorum.
Benim ki daha cok psikolojik idi ama inan zor dönemlerdi ve hatta yeni yeni atlatıyorum...
Neyse yeniden sana geçeyim😊
Evet ne yazık ki bir çoğumuz platonik aşk yaşıyor ki inan bu da zor bi durum...
Sen ona aşık iken ya da hoşlanıyor iken onun sana biseyler duymaması insana çok pis koyuyo be...
Ama bunun da elbet çözüm yolları var; ne yazık ki 25 hatta 30 yaşına gelene kadar herkesin önceliği karakter yerine dış görünüş oluyor ki bu sebeple birçok sevgililik hatta evlilik sonu kötü bitiyo...
Bu sebeple hoşlandığın kişinin senden hoşlanmaması hatta red etmesi bile sana kötü hissettirmemeli yukarıda saydığım sebeplerden ötürü 😊
Hem zaten kim aynadaki görüntüsünü beğeniyor ki gerçekten? Bizler surekli olarak kusursuz ya da kusurlu yanlarımızı örtelim derken bu sürece gereğinden fazla kapılıp her şeyimizi bunun üstüne anlamlandırıp hayatımızı pardon ama boktan yaşanılmaz bir hal almasını sağlıyoruz...
Benim de çalıştığım yerde ki kizlarin hepsi surekli olarak kusurlu bölgelerini kapatıp kusursuz ya da güzel bulduğu yönlerini öne çıkararak farklı bir hava yaratıp bir nevi manüpüle ediyo... - +1 yıl
Hem bak sende diyosun bedenim guzeldir diye,
Eğer sende bedenini daha önde gösterip yüzünü saklayarak ki bu da makyaj sayesinde.
Bu sekilse inan bana etkileyemeceğin kimse kalmaz ki hatta başkaları sana bakıp ben neden bu kadar güzel değilim der😊😊😊
Bu açıdan kendini kötü hissetme.
Hem psikologa gitmene gerek yok demiyorum ama burada benim gibi yardım etmek isteyen insanlar az da olsa var ya da gerçek hayatta.
Çünkü bende psikologa gitmem gerekirken, burada ki birine bütün her şeyimi dökerek bir nevi huzura erdim ve bu sebeple bende insanlara bu şekilde dokunarak iyileştirmek istiyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir😊😊😊 mutlu kalman dileğiyle
Soran+1 yılEvet yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim dediğiniz gibi 30 a kadar herkes dış görünüşe bakıyor. Ben de bakıyorum biraz yalan yok ama beni gerçekten her halimle sevecek biri çıkar mı diye de düşünüyorum sürekli. Onun yanında gülerken burnu ne kadar uzunmuş diye düşünmeyen birinin beni sevmesini istiyorum. Srvilme ihtiyacım o kadar çok ki rüyalarımda hep görmediğim erkeklerle aşk yasadigimi onların benim için fedakarlıklar yaptıklarını görüyorum.
Soran+1 yılYaşım 13 değil bu arada 22 ama o zamandan beri var böyle bir durum.
- +1 yıl
Aslında uyumalıyım ama yazmadan da uyumak istemiyorum.
Aslında bende dış görünüşü umursuyorum ki ama bunu tek başına bir kaide yapmıyorum.
Mesela gerçekten birine birşeyler hissedene kadar ergen gibi yok soyle olsun yok boyle olsun derken bi bakmisim aslinda kriterlerime uymayan birine aşık olmuşum...
O andan itibaren anladım ki aslında aşk denen şey görünüşün de ötesinde ciftlerin birbirleriyle ne kadar samimi olduklarına, birbirleriyle her konuyu saygı ve sevgiyle konuştuğuna, yeri geldiğinde gizlice hoşlandığını belirtmelerine, surekli yazışırken konuşurken beraber yürürken gelen huzur hissine...
Bilmiyorum çok aşırı karışık, yani ben bi defa büyüsüne kapıldım ama acısını da çektim...
Ne yazık ki Ask denen sey sevgiyle beraber hüznü de beraberinde getiriyo...
Sanırım biraz fazla derinlere indim.
Yani demem su ki Aşık olduktan sonra gözün hicbir sey görmüyo...
Ama ben anladım ki bende ki ihtiyaç sevgiden cok bazi ailesel problemler sonucu yüreğimde oluşan boşluk...
Işte bende bunu doldurmak istiyorum ama çok karışık ve de tarif edilemez bi acısı var... - +1 yıl
Neyse kendim hakkında konuşarak umarım seni boğmamışımdır...
Bana inan eger bi kisi senin görünüşünden çok karakterine önem verip onda kendini bulmasıyla huzur a kavuşuyosa iste o zaman sahip olduğun hic bir kusur sevgilinin gözüne batmiyo...
En azindan benim için batmazdı...
Uzun bi süredir anaerkil bir aile de büyüdüğüm için bir kız ya da kadının sevilme ihtiyacının bir erkeğe göre kat ve kat daha fazla olduğunu ve de bi anlamda kutsal olduğunu düşünüyorum...
Aslında daha fazla yazmak isterdim ama biraz uykulu olduğum için yazdıklarım bi yerden sonra konudan sapabilir
Ve yanlış anlamlar doğurabilir...
Ama konuşmak istersen yarın akşama doğru ancak konuşabilirim.
Malum uni başlayana kadar geçici ama yorucu bir pastane işindeyim ve ancak akşamları müsaitim.
Bu arada bense 15 yaşımdan beri bazi ailesel durumlardan dolayı seninle ayni durumdayım. Ve de 3 hafta sonra 20 olucam...
Neyse umarım canını sıkmamışımdır ama bende bi sekilde biraz da olsa yaşadığım sorunları yazmak istedim...
Soran+1 yılOlur mu canım sikilmadi askine çok mutlu oldum. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim ben de üniversiteye gidiyorum. Pastane işi zorludur bilirim kolay gelsin her şey için tekrar teşekkürler:)
- +1 yıl
Mutlu olmana sevindim 😊
Çünkü bende ara ara konuşup bazen ona tavsiyeler verip bazen de tavsiyeler almak istedigim ve bunu samimi bir dille kendim olarak yapmak istiyorum ama o doğallıkla birini bulamıyorum... ve bu da bende depresif bi durum yaratıyo...
Yardımcı olabildiğime çok sevindim 😊😊😊
Ben aslında sadace içimden gelenleri yazdım😊
Ah ne yazik ki 12 saat çalışıyorum günlük ya...
Ama olsun 1 ay sonra işten unim için çıkıcam.
Ama konuşmak istersen ben elbette konuşmak isterim😊
Ama büyük ihtimal bi daha ki mesajımı aksam 8 den sonra atabilirim.
Mutlu kalman dileğiyle...😊
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
35Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Kendini severek, kendinle barışabilirsin anca. Utanmanın yanında bana kalırsa mutluda değilsin. Çünkü mutlu olan insan kendini güzel görebilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılKendimi sevemiyorum çünkü bir baltaya sap olamadım sürekli cevremdikerler kiyasliyorum kendimi bir basarim bir becerim yok
+1 yılKendinizle olan özgüveninizi kaybetmiş görünüyorsunuz söylediklerinize oranla yaptığım gözlemler doğrultusunda bilinç altınıza sürekli çirkin olduğunuzu yansıtan söylemler içinde bulunuyorsunuz bi insan sürekli aynı durumu olayı düşünürse eğer kendini olumsuz olarak etkiler her anlamda herşeyi yapabilecek bi kadın olduğunu düşünüyorum sadece gerçek anlamda özgüven aşılanması gerekiyor psikolog yardımı evet öneririm ama bunu bi arkadaşın bi yabancı ile de yapabilirsin ama bu kişiler bilgi birikim tecrübe sahibi insanlar olursa senin için daha iyi olur
02 Yorumla
Soran+1 yılSosyal medyada düzgün burunlu güzel kizlar görünce haliyle moralim bozuluyor. Makyaj yapmadan dışarı çıkmak istiyorum ama yüzümde renkvyok
- +1 yıl
Kendine bunu yapmayı bırakıp silkinip kendine gelir misin artık ! Seni görmedim görüntüye odaklı bi hayat yaşayamazsın ! Sağır bi adam orkestra yönetiyor fiziksel olarak fiziğini kaybedip tekerlekli sandalyeye mahkum kalıp bilgisayara sesiyle konuşarak hayatını geçirerek oxford öğrencileri yetiştiriyor profesör stephen hawking , kafandaki düşüncelerden arın sosyal medyaya bağımlı başkalarının hayatlarıyla başkaları ne der diye yaşanmaz
+1 yılHerkes güzel olmak zorunda değil. Psikoloğa git. O psikolog sana sırf çirkinsin diye sana yardım etmezse zaten o psikilog psikolog değildir zaten. Savcılığa şikayet edersin onu yani birde güzellik göreceli bir kavramdır Sen kendini çirkin buluyorsun diye bir başkası da çirkin bulacak değil. Diye birşey yok. Tipini bu kadar önemseme. Çirkin veya güzel ol kimse kimseden üstün olmayacak. Yani sen yolda senden daha güzel bir kız gördüğün zaman onun senden daha üstün olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca güzel olsaydın da yine sen olacaktın. Yani kaderin değişmezdi. O düşünceyi kafandan sil.
10 YorumlaÇirkin oldugunu düşünüyorsan çirkinsindir. Leş gibi suratın vardır.
21 Yorumla
Soran+1 yılSonunda samimi bir cevap geldi teşekkür ederim evet. Bu yüzden intihar etmek istiyorum neden bazıları guzekken bazıları çirkin ya
+1 yılyani..
bir uzmandan yardım alman elzem bir durum gibi
ama elin ayağın sağlamsa bir kusurun yoksa
neden çirkin olasın ki
Bence güzel bakmayı bilmiyorsun
güzel bakan güzel görür..00 Yorumla
+1 yılbende öyle özellikle hademe gibi mesleklerden utanıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılNe yapıyorsun peki
- +1 yıl
Evde otuyorum daha güzel işler bulmaya çalışıyorum
Allah aşkına etrafına bir bak kim Brad Pitt veya kim Abella danger? Herkes birbirinin kopyası çoğu insan estetikli erkekler bile. Sosyal medyada bakıp insanlara çok güzeller deme kimsenin sade ve reeel halini görmeden. Koy popona geç ya şu durum toplumun %50sinde var zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendini neye inandırırsan öyle yaşarsın değiştiremezsin anca bir prtnerin olur ya da arkadaş öyle değişirsib
14 Yorumla
Soran+1 yılHoslandigin erkekler benden hoşlanmıyor çünkü çirkinim haklılar
Cevap sahibi+1 yılHer yorumun altına çirkinim diyip kendini böylemi avutuyosun.. neren çirkin sen kendine göre çirkinsin bir başkasına göre güzelsin. senin psikolojin bozuk değil olsa anlardım senin kendinle sorınun var buda basit atlatabilcek konumda
Soran+1 yılEvet özgüvenim yok sürekli kusur arıyorum kendimde ama elimde değil psikolojik olarak sorunum var
Cevap sahibi+1 yılBenim bilgim var isterseniz yardımcı olabilirm profil açık
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn iyi öneri psikolog olabilir. Aynı süreçten geçiyorum da vaktinde geçtim de.
317 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir tedavi uygulandi
- +1 yıl
Bence bakım ve makuaj özgüven tazeler
Soran+1 yıl@birgecwyolcusu makyaj yapmak zorunda olmak istemiyorum makyaj sevmiyorum
- +1 yıl
Hafif bir makyaj..
Cevap sahibi+1 yılSohbet ediyor. Konuşma terapi seansları gerçekten iyi oluyor. Tabi bu süre zarfında kişisel bakımını eksiktutmazsan da yararı olur süreci iyi hale sürükler :)
- +1 yıl
Sorumu kaldırdılar 🤬
Cevap sahibi+1 yılMakyaj yapmasan da olur ki. Mesela kremini, duşunu, temizliğini, hijyenin.. bunlar yeter
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum senle o soru da az önce konuştuk 21im demiştim nerden buldun beni @Off_sussss
Soran+1 yılBakimliyim pisim demedim ama makyaj yapmadan güzel olmuyorm
- +1 yıl
Aklın yolu bir :)
Kişisel bakım cidden etkili. - +1 yıl
Ben bulurum 😄 diğer soruma gelir misin 😄
Soran+1 yıl@birgecwyolcusu kişisel bakım yapıyorum ama çirkinim bir kere tenim koyu burnum uzun
Cevap sahibi+1 yılHaha evet :)
Ayrıca soran, bakım guzelliktir zaten. Sen beğenmiyorsun kendini. Yüksek ihtimalle başka tiplemeler ile kıyas içerisine de sokabiliyor olabilirsin kendini. Bu durumu ve inceliklerini isini bilen bi psikolog ile paylaştığında gerek teşhis ve tedavi konusuna hızlıca götürecektir seni seyrine ve teşhise göre :)- +1 yıl
Esmer kriteri olan bile vqr. Burnunu beğenen çok az kadın vardır. :)
Belki estetik de olqbilşrsin ileride. Şimdi devlet hastanelerinde bile yapıyorlar.
Cevap sahibi+1 yılBiliyor musun benim burnum yamuk. Deviasyon var. :) asimetrik ayrıca. Ve ayrıca kemikli. Keşke sadece sen gibi uzun olsaydı:DD
Soran+1 yılKendimi sevmek istiyorum psikologa gideceğim teşekkür ederim
- +1 yıl
Umarım seversin :)
Zaman zaman çoğu kişide olan bir durum bence böyle dusunucek biseymi duydun ya da kilomu aldın bende kilo aldığımda bu dediğini düşünüyordum zayıflayinca geçti😅
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır kilom yerinde sadece sosyal medyadaki güzellik algısı reelsde sürekli güzel kızların olması beni bu duruma sürükledi diyebilirim
Ben de tam tersiyim sürekli aynaya bakarım ve çok güzel olduğumu düşünürüm bir ders konusu olduğun da örneğin ben de yapardım derim hep kendime.
11 Yorumla
Soran+1 yılHarika. Sana özendim ben de böyle düşünmeyi Cok isterim. Mesela reddedilince de yine aynı mı dusunursun
Bence kimin ne dediğine bakma kimsenin duasıyla yaşamıyoruz 😊 kimsenşn duasıylada ölmüycez umursama hayatını yaşa dalgana bak 😂 sen herkesten çok mutlu olmayı hak ediyorsun
10 Yorumla
+1 yılİyi oldu olacak kafana bir bim poşeti geçir bakkala bile öyle git abartma bence ne durumda olanlar var yüzü yanık olanlar napsın kanka onların ki daha vahim
10 Yorumla
+1 yılBunu aşmak için çirkinlik kavramını ve bu kavramın toplumda olan yeri ile ilgili düşüncelerini değiştirmen gerekir. Bu göründüğünden daha derin bir kavram. Sorun ettiğin şeyin derinlerine inip, altında yatan nedenleri düşünüp, bir çözüme ulaştırmalısın. Bu duruma olan bakış açını ve insanları fiziki görünüşüne göre değerlendirme kavramını gözden geçirmen gerekli.
00 Yorumla
+1 yılKendini olduğun gibi kabullen, çok düşünme ben böyleyim diye. İyi hissedeceğin fiziksel değişiklikler yap, fitnesse başlamak gibi.
10 Yorumla
+1 yılozguvensız olma bu kadar... sapyosexual ınsanlar cok yanı zekaya asık olan... herkes tıpe bakmıyor...
00 Yorumla
+1 yılÇirkin değilsin merak etme kendini sevdiğin gün bunu farkedeceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen estetik oldum kurtuldum çünkü gerçekten cirkinsin dediler şimdi çok mutluyum özgüvenli bir insan oldum. Dış görünüş çok önemli oldu insanlar için maalesef.
02 Yorumla
Soran+1 yılBana çirkinsin demediler ama ben aynaya bakıyorum ve çirkinim estetik yapacak param yok ne mutlu sana
Cevap sahibi+1 yılDevlet hastanesinde oldum ben de :d
Bence böyle düşünmekten vaz geç kendine bakarken güzel düşünce ve göz ile bak
10 Yorumlanefret ediyorum özgüvensiz insalara bence sen çirkin olduğun için değil özgüvensiz olduğun için uzak duruyorlardır
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın çirkin değilim ama şu an ise girdim öyle sorunlqr yaşamıyorum geçti çoğunlukla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler aynaya bakmadan kadın şöyle olacak böyle olacak der komik.
Yüzünde nereni beğenmiyorsun?01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇirkinlere Kezban derler bide yazık ya
+1 yılBelki aslında çirkin değilsindir sadece fotojenik olmayabilirsin? Üstelik etrafındakiler senin görünüşün hakkında yorum yapmadığı sürece sorun etme bunu.
00 Yorumla
+1 yılÇirkin kadın yoktur bakımsız insan olur giyim hafif de saç modelini değiştir kızıl felan her kıza gidiyo mesela kısa saç hayranım mesela omuzdan felan
04 Yorumla
Soran+1 yılGeçen sene saçımı omuzda küt kestirdim kendimi beğendim ama şimdi uzadı kezban gibiyim dediğin gibi kısa saç yapmalıyım
- +1 yıl
Saç rengini felan değiştir kızıl felan asıl renk mesela eminim çok güzelsindir biraz bakım yeterli üzülme canısı kendine iyi bak ☺️
Soran+1 yılKızıl yakışmaz
- +1 yıl
Kuaföre git orda cöz en iyisi görmediğim için seni
+1 yılCalis başarılı ol. Güzellik işte başarıda çok etkili değil
10 Yorumla
+1 yılNeden kendini çirkin buluyorsun çok özelse özelden anlat ya da burda da anlatabilirsin farketmez
03 Yorumla
Soran+1 yılTenim koyu burnum uzun yüzümde güzellik yok tatlılık yok cirkinimvbaya Allah'ın adaleti böyle işte
- +1 yıl
Hayır sen çok güzelsin ben buna kefilim bir daha böyle düşünme sen çok güzelsin bence modellik dene. D
- +1 yıl
Lütfen üzülme seni çok iyi anlıyorum istersen arkadaş olabiliriz üzülme ama
Neden böyle düşünüyorsunki çirkin olduğunu söyleyenler çirkin
15 Yorumla
Soran+1 yılErkekler bakıyor ya yolda yuruyujce baksın istemiyorum çünkü çirkinim sanki yüzüne bakıp tipine bak şunun derler gibi düşünüyorum
Soran+1 yılİnstqda görüyoruz hep güzel kixlsr var
Abartıyor olabilirsin yüksek ihtimalle
12 Yorumla
Soran+1 yılSosyal medyada hep harika güzellikte kizlar görünce bir kendime bir onlara bakıyorum
- +1 yıl
Malesef kendini başkalarıyla, onlarla karşılaştırırsan asla mutlu olamazsın ben de o kadar güzel değilim ama çevrede bana göre güzel/yakışıklı olmayan insanların özgüveninin fazlasıyla olduğunu görüyorum yani daha çok kendine güvenle alakalı sorunun var bence o yüzden de olduğun halinden memnun değilsin ve abartıyorsun
+1 yılÇirkinler çalışamaz mı ne alaka yani
02 Yorumla
Soran+1 yılErkekler geliyor cafeye belki bana bakıp içlerinden ne kadar çirkin bir kız diyorlardır diye düşünüyorum
- +1 yıl
Desinler ne olacak sen oraya para kazanmaya gidiyorsun, kendin için bir şeyler yapmak için çabalayacaksın insanlar herkese kötü davranır, kırar dünyanın en iyilerine de sayar, söverler sen sadece kendini düşün kişisel bakımın, elbisen, saçın düzgün olsun kimseye aldırma sonra
+1 yılhızlı resimm at açık açık diyim
02 Yorumla
Soran+1 yılBen çirkin miyim diye bir soru sormadım çirkin olduğunu biliyorum zaten bir de foto aticam oldu qmk
- +1 yıl
egolu olmalısın biraz hayat bunu gerektiriyor
+1 yılBunu görmeden bilemeyiz
04 Yorumla
Soran+1 yılGörmeme gerek yok gercekten çok çirkin biriyim
- +1 yıl
Belki de sana öyle geliyor?
Soran+1 yılÜç gün önce pastanede işe girdim makyaj yapmadım sonra orada çalışan bir kizasu tipe bak ya çalışıyorum diye makyaj yapmıyorum tüm cirkinligik ortada dedim o da güldü yani evet gerçekten çok çirkinim uzun burun koyu ten yuvarlak yüz
- +1 yıl
İşte bazı insanlar kendini beğenmezler bu doğuştan gelen bir huydur. Bir de benden tavsiye, karşı cinsine her zaman sormalısın. Yani hem cinsin kıskanır yüzüne vurabilir her şey olabilir. En iyisi kendini göstermelisin :D
Yok canım sende oha abarttın
06 Yorumla
Soran+1 yılLütfen yorum yapmış olmak için yorum yapmayın
Soran+1 yılEvet yoldan geçenler bana bakmasın istemiyorum
+1 yılBi foto gönder bakayım
00 Yorumla
+1 yılBence buraya fotonu atsan daha iyiydi
00 Yorumla
+1 yılBir terapiste gitmelisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFotoğrafını at da yorumlayalım moralin düzelirs
00 Yorumla
+1 yılYüzünde neyi beğenmiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılBurnum uzun yuzum yuvarlak ve küçük gülmek bile istemiyorum
+1 yılBakım yap
10 YorumlaMasum her kız güzel dir 😄
00 Yorumla
+1 yılBoşver sal gitsin
10 YorumlaAyyy yazıkk
00 YorumlaHER KADIN GÜL’DÜR 🌹
00 Yorumla
+1 yılÇirkin kadın yoktur az makyaj vardır
10 YorumlaYas kaç?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYardimci olurum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılDurumun baya cahim
00 Yorumla cok takma
00 YorumlaKendinle barışık ol.
00 Yorumla
+1 yılDeme öyle ya
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kendimi çirkin buluyorum. İşe bile girmeye utanıyorum. Kendimle nasıl barışırım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Bu tür cümleler birçoğumuzun içindeki pek susmak bilmeyen iç sesimizin bize hediyeleridir.
Öncelikle sürekli kendini kötüleyen bu cartlak sesli kötümser ses hepimizde var. Mesele buna kulak asıp asmamak. İnsanlar genelde kendi kendilerini ezip çökertmek konusunda çok iyidir. Eğer her insan içinden kendi hakkında söylediklerini başkasına söyleseydi kavgasız gürültüsüz ve savaşsız bir gün bile geçmezdi.
Öncelikle en az başkalarına davrandığınız kadar kendinize de kibar ve anlayışlı davranın derim.
Kendini beğenmeme zamanla kendini sevmemeye hatta kendinden nefret etmeye dönüşür. Eğer kendinden nefret etme aşamasına gelirseniz kendinizi insanlardan soyutlamaya ve içinize kapanmaya başlarsınız. Bu da nefreti daha dar arttırır. Ardından gelsin alkolizm veya uyuşturucu bağımlılığı. Gelsin bozulan akıl ve beden sağlığı. Hatta Allah korusun bu iş kendinize zarar vermeye kadar gider.
O sebeple şu kendinizi olumsuz sıfatlarla ezme meselesinden vazgeçmeye başlayın derim.
Bu kendini beğenmeme çocukluktan başlar. Eğer sizi sürekli eleştiren ve beğenmeyen bir anne babanız varsa zaman geçtikçe onların dediklerine inanmaya başlarsınız.
Örneğin dengesiz bir anne çocuğuna iki kelimede bir "sen aptalsın" diyorsa çocuk anneyi gözünde büyüttüğü için zamanla "evet ben aptalım" demeye başlar. Yaşı büyüyüp annesinden ayrılsa bile o eleştiren anne iç ses şeklinde hayatına eşlik etmeye devam eder.
Bazı durumlarda aile iyi bile olsa çevre şartları, arkadaşlar ve okul öğretmenleri gibi faktörlerde sizde travma üretebilir. Çocukken arkadaşları tarafından okulda kilosuyla alay edilen birisi yıllar geçip tığ gibi birisi bile olsa kendini hep itilen kakılan şişman bir çocuk gibi görür.
O yüzden içinizdeki kötümser ses nereden kaynaklı bunu düşünmenizde fayda var. Emin olun o ses siz değilsiniz. Peki hocam hayatımı mahveden bu arsız iç sesten nasıl kurtulurum derseniz işte bir kaç tavsiye.
Çok değer verdiğiniz birisine nasıl davranır ve nasıl konuşursanız kendinize de öyle davranın ve konuşun. Kendiniz ve yaşam hakkındaki görüşlerinizin gerçekler değil sadece sizi fikriniz olduğunu bilin. Fikirler değişebilir.
Mükemmeliyetçi olmayın her durumda "bu da yeterlidir" demeyi bilin. Eğlencede şarkı söylemek için ses sanatçısı olmanız gerekmez. Sesiniz eğlenmeye yeterlidir.
İnancınız olsun. Evren neden yaratıldı. Ben burada ne yapıyorum gibi sorulara verecek cevabınız varsa bir çok problem sizi rahatsız bile etmeyecektir.
Hatalarınızı kabul edin. Siz Tanrı değilsiniz. Hata da yapacaksınız, komik durumlara da düşeceksiniz. Bunu kabul edin. Hatta kendinizle hafifte olsa dalga geçin.
Bazen kendinden nefret hayatı ve kendinizi aşırı ciddiye almaktan da çıkar. Ancak aman dikkat kendinizle hafifçe dalga geçin yerin dibine batırmayın.
Son olarak sporla ve bilgiyle kendinizi güçlendirin. Kendini güçlü hissetmek özgüvene o da bir çok sorunu kolayca halletmenize sebep olur.
Bundan sonra kendinize kötü davranmak yok. Anlaştık mı?
Sevgilerimle.
Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyacağım. Ailemle dış görünüş ve karakter ile ilgili sorun yaşamadım ama sosyal medyadaki güzellik algısı beni bu hale getirdi desem yerinde olacaktır. Her şeye rağmen bu hayata gelmemin bir amacı olduğunu biliyorum ve böyle saçma düşüncelerle kendimi üzmemeye, gayret göstermeye çalışıyorum. Tekrar teşekkürler :)