Aslında en kalabalığın içinde olur bu his ya da en sevdiğinle beraberken tam olarak kendinle kalırsın. Çünkü yalnızlık dediğimiz şey öyle evde tek başına kahve içme hissi de değildir..En son ne zaman yalnız kaldınız öyleyse?
Hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey, yapayalnız hissetmesine neden olacak insanlar ise siz ne zamandır yalnızsınız?
İlk başlarda fiziksel yalnızlık yaşamadım. Etrafımda birçok insan vardı. Kendimi ve düşüncelerimi keşfettiğim zaman, fikirsel olarak yalnız olduğumu görmüştüm.
Yeni insanlar tanıdıkça fikirsel yalnızlığımın, fiziksel yalnızlığa dönüştüğünü gördüm. Her yeni tanışmada insanlardan gittikçe uzaklaşıyordum.
İnsanların yanında çizdikleri yollardan giderken, bir anda düzenimi değiştirdim. Kendi yolumu çizdim. Beni çokça uyardılar "Gittiğin yol, yol değil" diye. Bu sözleri başkalarının yolundan gidenler, gittikleri yolda iz bırakmayanlar söylüyordu.
"Seçilmiş bir yalnızlık insanın sahip olabileceği en büyük lükstür." ☘️👌🏻
Benim durumum değişik ya. Yalnız oluyorum genelde ama bakıyorum yeni kişiler giriyor hayatıma seviniyorum yalnızlığım geçti diye ama bakıyorum her geçen gün onlar da gidiyor yavaş yavaş. İnsanı çok yıpratıyor kendi isteginle kalınmayan yalnızlık. Neden yalnızım, neden kimse benimle konuşmuyor, kötü birisi miyim, kimse beni sevmiyor, değersiz birisi miyim,... Bu tür dusuncelere giriyor insan. https://m. youtube. com/watch? v=MNlQpJMiBZI
Ya aslında benim düşünceme göre iki türlu yalnızlık var birisi kendi istegin ile kalınan birisi de kendi istegin ile kalinmayan. İnsanlar yalnızlık iyi derler ama o yalnızlık kendi istegin ile kalınan. Kendi isteginle kaldığın icin bı baskı hissetmezsin üstünde. Yani pesimistlige baglamazsin kendini. Ama işte insanlar yavaş yavaş gidince ve kimsen kalmayınca, kimse seni onemsemeyince insan kötü hissediyor. Evet ölmüyorsun yaşıyorsun dayaniyorsun bı şekilde ama hayatın berbat oluyor. Hep bı hüzün içinde oluyorsun. İnsanlara bakıyorsun eğleniyorlar arkadaşları var falan onlara ozeniyorsun. Aslında bu insanı dışlamak gibi de oluyor. Ve insanı dışlamak bı psikolojik şiddet oluyor. Keşke herkes mutlu olabilse. Maalesef hayat acimasiz
Kendi isteğinle yaptığın şeylerin sonuçları daha pozitif. Daha bir sen ve bunların neticelerine dayanma gücü daha kuvvetli. Bir yanın hüzünlü dururken diğer yanını gülmeye zorlamak da olmuyor böyle olunca. Çünkü seni anlayanların varlığını biliyorsun ve yalnız kalmak sadece bir lüks gibi duruyor.
Evet yani öyle denir. Kendin isteyince yine istersen arkadaş bulabilirsin. Ama kendin istemeden yalnız kalinca bazen ağlayacak bı omuz arıyorsun ama bulamıyorsun bı de onu kafana takıyorsun. İnsanı sanki bı kurtmus gibi içten içe yiyiyor o durum😕. İnsanlar sosyal varlıklardır bı başka kişi ile konuşmaya zaman gecirmeye ihtiyaç duyar. Bı evcil hayvan bile bazen morali bozuk olur arkadasi olmadığı için. Gidersin bı başka daha aynı cins hayvan sahiplenir ya da alırsın o onunla eğlenir. İnsanlar da böyle aynı.
Yalnızlık güzelde kalabalığın içindeki yalnızlık işte bu insanda kötü hislere neden oluyor... kötü hissettiriyor... etrafındakiler sana iyi hissettirmiyorsa yalnızsın demektir... karşındakine konuşsanda duvara konuşmuş gibi oluyorsun sonuçta... bunu zaman zaman her insan yaşar...
Hep yalnızım. Konuyla alakası yok ama ben dış görünüşümü beğenmiyorum kendimi üç açıdan çektim instagramdan video atsam nasıl olduğumu söyler misin yanlış anlama kötü niyetli abaza değilim endişen olmasın yardımcı olabilir misin bana objektif bir şekilde alıngan değilim eleştiriye açığım.
Oooo oldu bir süre, insanlar kendine alıştırıp gidince genel olarak hep yalnızlık hissi oluşur. Araştırmalara göre de, insanlar ilgi gösterdiği insanın ilgisini alamayınca yalnız hissediyormuş.
Sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesini bekleyemezsin:) İlgi dediğimiz şey elbette karşılık bulduğunda güzel fakat esas yalnızlık anlaşılmamak...
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey, yapayalnız hissetmesine neden olacak insanlar ise siz ne zamandır yalnızsınız?