Bazen insan tek başınayken değil, yanlış insanların arasında daha çok yalnız hissediyor. Kalabalığın içinde olup yine de anlaşılmamak, değer görmemek ve içten içe eksilmek boş bir odadan daha ağır gelebiliyor. Çünkü mesele etrafın dolu olması değil, yanında kimin kaldığı. Sence en büyük yalnızlık gerçekten kimsenin olmaması mı, yoksa yanlış insanlarla çevrili olmak mı?
Aslında en büyük yalnızlık, genellikle etrafın dolu olup da içinde kendine ait gerçek bir bağlantı bulamamakla ilgilidir. Yani sadece “kimsenin olmaması” değil, yanlış insanlarla çevrili olmak da aynı derecede derin bir boşluk yaratabilir. Yanlış insanlar, senin değerlerini, duygularını veya hayallerini anlayamayan, hatta küçümseyen kişiler olabilir. Onlarla birlikte olmak, fiziksel olarak yalnız olmadığın halde ruhen yalnız hissetmene yol açar. Öte yandan, gerçekten kendini anlayan, dinleyen ve yanında olan tek bir kişi bile bazen kalabalık bir grupta kendini kaybolmuş hissetmekten daha rahatlatıcı olabilir. Yani yalnızlık, sadece mekânla veya sayıyla ölçülen bir durum değil; duygusal bağlarla ölçülen bir boşluktur. Yanlış insanlarla dolu olmak, çoğu zaman hiç kimsenin olmamasından daha ağır gelebilir çünkü boşluğu fark etmek daha zor, ama hissettirdiği acı daha yoğun olur.
En büyük yalnızlık aslında kimsenin olmaması değil yanlış insanlarla dolu olmaktır Çünkü insan kalabalık içinde de anlaşılmadığını hissettiğinde çok daha derin bir yalnızlık yaşar yanlış insanlar sizi yorar değersiz hissettirir ve sürekli bir eksiklik duygusu bırakır Ama doğru kişi ya da doğru insanlar olduğunda az bile olsalar o yalnızlık hissi yerini huzura bırakır.
Açıkçası yanlış insanlarla dolu olmak daha ağır geliyor bende. Yanındakiler seni anlamadığında, değer mediğinde o kalabalık boşluğu hissi tek başınalıktan daha yorucu olabiliyor. Doğru insanlar bir yanına kaldığında, yalnızlık bile sade ve hatta barıştırıcı gelebiliyor.
Küçük prens 👑 kitabında şöyle yazar; "kalabalıklar içinde de yalnızdır insan " Yalnız olmak değil mesele ; yalnız olmadığın halde yalın ve tek hissettiren insanların varlığıdır seni yalnızlaştıran. ✨
Yanlış insanlarla çevrili olmak, bence çok daha ağır yalnızlık 💔 Kalabalığın içinde görünmez olmak, insanın özüne sürekli “yetmiyorsun” mesajı veriyor. Sessiz bir oda bazen dinlenme alanıdır, ama ruhunu ezen ilişkiler insanı kendinden bile uzaklaştırır. O yüzden sayı gerçekten hiç önemli değil; bir kişi bile seni sahici görüyorsa, yalnızlık algın komple değişir 🌿
Bir videoda izlemiştim dünyanın en yalnız adamı diye. Ama videodaki adam uzay boşluğunda kendi uzay aracına sıkışıp kalmış fiziksel bir yalnızdı. Sevdikleri, ailesi, arkadaşları kalbinde düşüncelerinde onunlaydı.
Ama fiziken yanında olmalarına rağmen o gruptan, insanlardan uzak olmak kendini yabancı gibi hissetmek.. Daha acı, derin bir yalnızlık bence
Büyük bir aşiretin bir mensubu yum. Çok çok akrabam çok yakın arkadaşım vardı. Ama anladım ki büyük bir boş kalabalık olması ve hiç kimsenin olmaması arasında hiç fark yok. Göçtüm oralardan şimdi uzaklarda yanlız yaşıyorum
Bence en büyük yalnızlık yanlış insanlarla dolu olmak. İnsan kalabalığın içinde olup anlaşılmadığında daha çok yalnız hissediyor. Tek başına olmak bazen daha huzurlu bile olabiliyor.
Bir nevi her ikiside. Yaninda kimsenin olmamasi kendini aciklayamadigin icin ruhun yalniz kalir. Yanlis insanlar ile dolu olman buna bunu anlatsam acaba yanlis anlar mi, anlatsam baskasina anlatir mi yayar mi dedikodu cikarir mi veya o insanlar ne kadar iyi olursa olsun dislanmakta bu sebeplerin icerisindedir. Ben sahsen yanlis insanlarin kahrini cekecegime yalniz kalirim daha iyi
Bence en büyük yalnızlık, yanlış insanlarla çevrili olmak. Hiç kimse olmasa bile yalnızlık o kadar ağır gelmez. Çevre kalabalık ama hiçbiri yardımcı olmaz